Ten skalny łuk to taki mini - Azure Window z Gozo (Malta)
dangol napisał(a):S'Archittu było naszym przystankiem "śniadaniowym" (ale byliśmy tam chyba o ciut późniejszej godzinie niż Wy), bo w miejscu noclegowym wiało stanowczo za mocno.
tony montana napisał(a):Ten skalny łuk to taki mini - Azure Window z Gozo (Malta)
Mikeee napisał(a):zdjęcie S'Archittu z Tobą na górze dopiero pokazuje, że ten przesmyk wcale nie jest taki mały, jak myślałem po obejrzeniu pierwszych zdjęć tego miejsca. W sieci znalazłem zdjęcia, na których ludziska stamtąd skaczą do wody
Skała z Torre del Pozzo wygląda jak statek podwodny
Bardzo ciekawe miejsce...
zibi.s napisał(a):Widoki przednie ale kaczka odbita w wodzie mnie rozwaliła...
dangol napisał(a):Lokalna nazwa tego cypla to Balena - Wieloryb
kulka53 napisał(a):Jedziemy dalej znanymi już okolicami. W zeszłym roku właśnie tutaj, na stagno Sale Porcus zobaczyliśmy nasze pierwsze flamingi… teraz patrzymy i oczom naszym trudno uwierzyć , stagno wyschło.
kulka53 napisał(a):S'Archittu
kulka53 napisał(a):Miejsce jest fajne, na pewno stanowi lokalną ciekawostkę i atrakcję wyspy.
kulka53 napisał(a):dangol napisał(a):Lokalna nazwa tego cypla to Balena - Wieloryb
No tak... możliwe że tylko lokalna.
Bo ciężko mi uwierzyć, by z niej czerpali inspirację projektanci i marketingowcy koncernu Suzuki
tiwa napisał(a):O Su Pallosu czytałem wcześniej....
Mikeee napisał(a):nazwa modelu Baleno z koncernu Suzuki pochodzi właśnie z jęz włoskiego i oznacza błyskawicę/piorun
Mikeee napisał(a):Co prawda nie przepadam za kotami
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe