Kościół w Chiaramonti
O ile w Martis istnieje całość kościoła, o tyle tutaj są już tylko pozostałości bocznych kaplic. Niestety, wejście na wieżę jest zamknięte na kłódkę.
kulka53 napisał(a):trinity napisał(a):Witam
Wychodzę z ukrycia i się melduję w relacji. Podziwiam Waszą tegoroczną podróż po Sardynii. Do razu bardzo dziękuję za zeszłoroczną relację, bo była ona dla mnie i mojej rodziny inspiracją do tegorocznych wakacji na tej właśnie wyspie.
Wyspa mnie urzekła i z ogromną radością jestem z Wami w tej relacji
A witamy serdecznie
Bardzo fajnie, że udało się nam zachęcić Cię do wybrania się na wyspę i jeszcze fajniej, że wakacje się udały
W przeciwnym razie mogłoby być z nami źle .
W jakim regionie byliście i co udało się zobaczyć?
trinity napisał(a):mieszkaliśmy kilka dni w Cardedu , potem w okolicy San Teodoro a końcowy etap to Costa Paradiso
kulka53 napisał(a):trinity napisał(a):mieszkaliśmy kilka dni w Cardedu , potem w okolicy San Teodoro a końcowy etap to Costa Paradiso
No pięknie, 3 punkty wypadowe. Regiony ciekawe, ale na Sardynii właściwie nie ma nieciekawych . Skupiliście się widzę na wschodzie i północy, nam właśnie na sporą część tego wybrzeża zabrakło czasu za pierwszym razem, no i za drugim poniekąd też . Wyjeżdżając uznaliśmy że jeszcze jeden taki wyjazd i wtedy będziemy usatysfakcjonowani . Może kiedyś się uda.
Jak dojedziemy w relacji do tych okolic liczę na uzupełnienia, zresztą, mogą być nie tylko z nich .
Pozdrawiam
dangol napisał(a):Fajne te "zagubione" kościółki... Słoń zresztą też , na dodatek bardziej dostępny od niedźwiedzia koło Palau. Czy któregoś z tych "zwierzaków" zobaczę z bliska na własne oczy, to się wkrótce okaże , chociaż szanse na pozaplażowe atrakcje są raczej marne.
dangol napisał(a):Zapewne nie będzie już kolejnego sardyńskiego odcinka przed Waszą kolejną grecką podróżą ... Oby była tak samo udana, jak poprzednie
Mikeee napisał(a):Rzeczywiście, Sardynia to piękna wyspa. Tydzień to za mało, żeby ją poznać. Jest na tyle duża, że nawet w dwa tygodnie można ją jedynie dotknąć, polizać.
Cóż... liznąłem i musi mi to wystarczyć...
Mikeee napisał(a):Powodzenia w Grecji
kmichal napisał(a):... również na sardyńskiej ziemi miałem spore zaległości ... ... na szczęście już nadrobione, a Wy zapewne już na ziemi greckiej ... ... pogody i realizacji planów życzę ... ...
kmichal napisał(a):kulka53 napisał(a):pogoda była genialna
... to mieliście szczęście bo przed Waszym wyjazdem przechodził spory froncik przez Grecję ... ...
kulka53 napisał(a):Na wyspach we wrześniu jest szansa na lepszą pogodę niż na lądzie... Im mniejsza wyspa i im dalej na południe, tym zwykle lepiej
kulka53 napisał(a):Im mniejsza wyspa i im dalej na południe, tym zwykle lepiej
mysza73 napisał(a):Czyli mamy z Potter spore szanse się wygrzać ... ,
kiedy relacja w odpowiednim wątku?
kmichal napisał(a):... ... no to jestem ciekaw gdzie ostatecznie wylądowaliście, no i jak sprawdził się nowy nabytek ... ...
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe