kulka53 napisał(a): W Sedini, do którego nie trafiliśmy poprzednio znajduje się jeden z najsłynniejszych „domus de janas” na wyspie… Obecnie, od połowy lat 90-tych mieści się w nim muzeum.
Tego nie wi(e)działem, a podoba mi się ta skała

pzdr.
kulka53 napisał(a): W Sedini, do którego nie trafiliśmy poprzednio znajduje się jeden z najsłynniejszych „domus de janas” na wyspie… Obecnie, od połowy lat 90-tych mieści się w nim muzeum.
kmichal napisał(a):... ładne to to ...... na Malcie oglądaliśmy z wody skalnego krokodyla, ale ten Wasz słonik bardziej przypomina oryginał ...
...
tiwa napisał(a):Byłem i widziałem tego "słonia" i mam wrażenie, że ta skała została tam specjalnie jakoś przytargana (może przy budowie drogi). Aż się nie chce wierzyć, że takie cudo stoi na tym pustkowiu od wieków, bez żadnej ludzkiej ingerencji
![]()
.
tiwa napisał(a):Tego nie wi(e)działem, a podoba mi się ta skała. Rozumiem, że w środku (niestety
) nie byliście
![]()
mysza73 napisał(a):kulka53 napisał(a):Jak widać spędziliśmy wewnątrz trochę czasu
Wcale się nie dziwię, bo to super miejsce ... będę miała na uwadze ... kiedyś
mysza73 napisał(a):Wcale się nie dziwię, bo to super miejsce ... będę miała na uwadze ... kiedyś
AniaJ. napisał(a):Myślę że kiedy my tam trafimy też trochę czasu spędzimyuwielbiam takie klimaty
tiwa napisał(a):Piękne miejsce i ładnie sfotografowane. Czyż nie jest dziwne, że ruiny robią czasami lepsze wrażenie niż dopieszczony zabytek
.
tiwa napisał(a):Przypomniały mi się podobne w klimacie (też bez dachu), nastrojowe i skłaniające do refleksji Niedokończone Kaplice w portugalskiej Batalhii.
tony montana napisał(a):Święty Piotr od krucyfiksu bardzo fajny, łaciaty
No i stoi tak in the middle of nowhere
trinity napisał(a):Witam![]()
Wychodzę z ukrycia i się melduję w relacji. Podziwiam Waszą tegoroczną podróż po Sardynii. Do razu bardzo dziękuję za zeszłoroczną relację, bo była ona dla mnie i mojej rodziny inspiracją do tegorocznych wakacji na tej właśnie wyspie.![]()
Wyspa mnie urzekła i z ogromną radością jestem z Wami w tej relacji![]()
trinity napisał(a):Kościół w Martis ma swój klimat a przynajmniej tak widać na zdjęciach. Takie zabytki są dla mnie![]()
Wpisuję na listę
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe