kmichal napisał(a):... lubię odwiedzać jaskinie w południowym klimacie - można się nieco schłodzić, a i kilka ciekawostek zobaczyć ...
... ale cena faktycznie za niska nie była ...
... a klify śliczne ...
...
Fakt, zawsze coś nowego zobaczyć warto, chociaż, jak pisałem, uważam że cena trochę wygórowana
Chociaż... dla odwiedzających z Europy Zachodniej, to pewnie jakieś 13 zł
, więc nie tak wiele.
Może zdradził mnie mój angielski
, albo pan nie miał wydać
,nie wiem, ale otrzymaliśmy "zniżkę" płacąc za 2 osoby okrągłe 25 euro
A co do schłodzenia, to fakt, trochę było można, ale nie za bardzo, temperatura wewnątrz to około 18 stopni. W krótkich spodniach i rękawkach można się było wciąż czuć komfortowo
Vjetar napisał(a):Bardzo przyjemny rejs i jaskinia.
Jaskinia... może być, a rejs - być może (trzeba by spytać tych, którzy płynęli
)
longtom napisał(a):Dugi Otok.
Fakt, tam też były klify... ale to pamiętam tylko z forumowych relacji.
Mieliśmy być, ale ostatecznie wpuścili nas celnicy bez paszportu do Serbii i Macedonii więc Dugi Otok zamienił się na Chalkidiki i Pilion
fammoni napisał(a):zaczynam dokładne czytanie Twojej relacji....już za niespełna 3 tygodnie wyruszamy na Sardynię
tylko nie tak spontanicznie bo bilety na prom już kupione no i trasa szybka czyli autostrady
dużo czytałam o kłopotach z dojazdem na nadbrzeże w Livorno ale mam nadzieję, że gps da radę
Witamy i zapraszamy
Przez 3 tygodnie jeszcze kawałek wyspy pewnie uda się pokazać ...
My też mieliśmy szybką trasę - tylko przez 100 km Austrii zwykłą drogą przez Innsbruck
O ile naszą jazdę można nazwać szybką
Co do Livorno, to w sumie nie jest tak źle, myśmy pobłądzili nieco bo chyba źle zjechałem z autostrady
, ale jadąc od Florencji FI-PI-LI jest łatwiej, trzeba jechać do samego końca a potem przebić się przez tereny portowe, składy, hale, magazyny... Są znaki, ale myślę, że tu faktycznie dobrze zdać się na gps
Trochę zazdrościmy... wyspa jest naprawdę fajna, a trochę innych wysp już widzieliśmy
Już planujemy powrót TAM w jakiejś dającej się przewidzieć przyszłości.
Jak wrócicie, skrobnij coś o wrażeniach
tony montana napisał(a):Jaskinia zaliczona
Nie są to Groty Castellana, ale zawsze
Tym bardziej, że jak pisałeś byliśmy już w Karierze w około 20 jaskiniach
Zaliczona
Jeszcze parę jaskiń na wyspie jest, ale ... maybe next time
Castellana mam nadzieję, też zaliczymy, w planie były...
A fakt, że trochę jaskiń mamy za sobą, w paru różnych krajach
Pozdrawiam