piekara114 napisał(a):Trochę czasu to trwało, ale trafiłam i ja
No i bardzo fajnie
piekara114 napisał(a):Po 5 tygodniach i ja mogę powiedzieć "dziękuję za wycieczkę po Toskanii i środkowej Italii"
Przeczytana dokładnie każda strona, każdy podpis pod każdym zdjęciem. Nie jednym tchem, bo to nie możliwe a po widokach (tych w Pienza) musiałam zrobić tygodniową przerwę na przyswojenie informacji i możliwości jakie daje ten region i konsternacja, że tyle to mi się w lipcu w żaden sposób nie uda zobaczyć
I my dziękujemy za zainteresowanie, fajnie że jeszcze komuś się ten wątek przydał.
Włochy generalnie dają wiele możliwości, w końcu to jeden wielki zabytek
, a i wspaniałych "okoliczności przyrody" nie brakuje. Już czytając przewodniki można dostać niezłego zawrotu głowy, a potem nie jest lepiej
. Dlatego można tam wracać i wracać....
piekara114 napisał(a):Szkoda, że w kolejnej relacji trafiłam na Padwę pod chmurą, bo od tego miasta zamierzam zacząć i mam nadzieję, że zimą uda mi się ją pokazać po słońcem. Werona mnie zachwyciła i miałam to szczęście, że mogłam jej poświęcić i poranek i wieczór i popołudnie i to nie w ten sam dzień, ale i tak nie widziałam niektórych miejsc, gdzie Wy trafiliście...
Weronę w Twoim wykonaniu czytałem, dla mnie to miasto jest bardzo atrakcyjne i zdecydowanie warto poświęcić mu przynajmniej jeden cały dzień. Bo nam w te parę godzin na wiele nie starczyło czasu
piekara114 napisał(a):Wodospady Marmore wspaniałe, storczyki w rowie nie do uwierzenia, że tak sobie po prostu rosną, ale najbardziej utkwiła mi w głowie fotka włoskiej łąki przed Orvieto - już myślę czy w mojej okolicy jest podobna
Włoski maj ma parę swoich zalet
piekara114 napisał(a):Wasz nocleg pod skocznią GaPa jest inspiracją do mojego tegorocznego pod skoczną w Insbrucku. Zobaczymy, co wyjdzie.
Skocznia w Innsbrucku góruje nad miastem i nie sposób jej przeoczyć jadąc na południe, myśmy byli całkiem blisko bo nie jechaliśmy autostradą a zwykłą drogą do granicy na Brennerze. Ale pod sam obiekt nie podjechaliśmy i nie mam pojęcia, czy będzie tam dogodne, ustronne miejsce do spędzenia nocy
. Sprawdzicie
piekara114 napisał(a):A były Włochy 2014? I tegoroczne wypalą i będzie można zobaczyć południe w Waszym wydaniu
Czekam z niecierpliwością....
W 2014 Włochy odpuściliśmy sobie nieco zawiedzeni pogodą i temperaturami w tych północno-środkowych rejonach. Za to byliśmy na
Anafi, Folegandros, Santorini i Thirassii , gdzie też się zbytnio nie powygrzewaliśmy
.
A tegoroczne Włochy już za miesiąc
. Plany bogate i zapewne z części trzeba będzie zrezygnować... ale liczymy że pogoda i humory będą dopisywać
No i zapraszamy zawczasu na relację
Pozdrawiam