kulka53 napisał(a):
L'Aquila
Pierwsze co się nasuwa to; co stało się z ludźmi, którzy tam mieszkali
Szokujące i przygnębiające.
pzdr
longtom napisał(a):Pierwsze co się nasuwa to; co stało się z ludźmi, którzy tam mieszkali
kulka53 napisał(a):...40 tysięcy zostało bez dachu nad głową
FUX napisał(a):Chodziliśmy po Wezuwiuszu i powiem, że wrażenia były „dziwne".
A gdyby fuknęło?
tony montana napisał(a):Trochę info
tony montana napisał(a):w strefie zagrożenia, którą zwiedzałem przy Wezuwiuszu (Pompeje, sam Wezuwiusz) zyje łącznie z Neapolem ok.2 mln osób
tony montana napisał(a):FUX napisał(a):Chodziliśmy po Wezuwiuszu i powiem, że wrażenia były „dziwne".
Ja tez czułem się dziwnie
kulka53 napisał(a):Nie jest normalnie, i jeszcze długo (o ile kiedykolwiek) nie będzie.
weldon napisał(a):Tych trzęsień to mieli tyle, co my barbarzyńskich najazdów
weldon napisał(a):Bo miasto to ludzie.
Wieliczko pisał: "... siła twierdzy zależy nie od siły dział i fortów, lecz od ducha załogi ..."
Tu, wyraźnie, ducha brakuje.
mariusz-w napisał(a):Oj tak ! ... bardzo.
kaszubskiexpress napisał(a):Nadrabiam zaległości.
Podobają mi się te pola na poprzednich stronach i rusztowania w wąskich uliczkach.
kulka53 napisał(a):Witaj Mariuszu, cieszę się, że do nas zaglądasz
.........................
Pierwszy raz byliśmy w takim miejscu i to właściwie przypadkiem, dlatego trochę czasu poświęciliśmy na spacer po można powiedzieć "ruinach" .
mariusz-w napisał(a):... i bardzo dobrze ... a zdjęcia doskonale oddają tragizm miejsca.
Zaglądam, zaglądam ... i Małgosi storczyki etc. podziwiam również.
Lidia K napisał(a):Może gdybym jeszcze poszarżowała z czarno-białymi przeróbkami
Lidia K napisał(a):... ze zdziwieniem gdy nastał czas koloru stwierdziłam ze hitlerowskie krzyże nie są czarne.