Na mnie Asyż zrobił kiedyś wyjątkowe wrażenie. "Zwiedzałam" go późnym wieczorem i było magicznie
U Was, w świetle dnia, wygląda nieco inaczej, ale też bardzo mi się podoba
maslinka napisał(a):Na mnie Asyż zrobił kiedyś wyjątkowe wrażenie. "Zwiedzałam" go późnym wieczorem i było magicznie
U Was, w świetle dnia, wygląda nieco inaczej, ale też bardzo mi się podoba
FUX napisał(a):Ja staram się Ciebie zrozumieć i wątek kościelny. Każdy ma skrzywienie.
kulka53 napisał(a):romuald22 napisał(a):A koń?
Prawdziwy Rycerz ma Konia, który czyta w myślach swego Pana i bezbłędnie wczuwa się w jego nastrój
FUX napisał(a):Ale spektrum mam szersze...
W 1979 roku Jan Paweł II ogłosił św. Franciszka patronem ekologów i ekologii. Mam ogromną nadzieję, że obrońcy zwierząt jak i aktualny Papież, który właśnie jego imię przyjął, wywalczą aby koń właśnie przestał był zwierzęciem rzeźnym a tylko i wyłącznie hodowanym jako towarzysz człowieka. Myślę, że św. Franciszek też by był z tego bardzo zadowolony.weldon napisał(a):kulka53 napisał(a):romuald22 napisał(a):A koń?
Prawdziwy Rycerz ma Konia, który czyta w myślach swego Pana i bezbłędnie wczuwa się w jego nastrój
Koń niedługo pójdzie na allegro na tatar, a Franciszek był schorowany, więc nie ma się że dziwić, że obaj tacy markotni
weldon napisał(a):
Ciekawe jak wyglądałby na pomniku ojciec Franciszka, któremu synuś połowę albo i więcej majątku wyprowadził, zanim się ojciec połapał i za kołnierz synalka do kościoła nie przyprowadził, żeby rodzinny majątek choć trochę ocalić
A ojcu pomnik jak nic się należy, bo dzięki temu świat ma świętego, a my ... bernardynów
kulka53 napisał(a):... szparagi ...
kulka53 napisał(a):Jego ściany pokrywają setki wotywnych ceramicznych tabliczek pozostawianych tu od XVII wieku. Z opisu trochę podobne wydało się nam to miejsce do rumuńskiego „wesołego cmentarza” , jednak tu chodzi o coś zupełnie innego. ...
DarCro napisał(a):Włosi pierwsi wynaleźli PGR-y:
longtom napisał(a):kulka53 napisał(a):... szparagi ...
B. zdrowe, szczególnie dla mężczyzny.
Tylko ten samochód...
longtom napisał(a):Fajny, ciekawy, troszkę inny odcinek.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe