Szczególnie to zdjęcia z Małgosią na tym ..."patio" fajne
Mi tam się podobało w Heraklionie w 2014, dobre żarcie mają w knajpkach niedaleko Twierdzy
Dawigs napisał(a):Twoje zdjęcia przeczą przewodnikom Heraklion wygląda na nich zachęcająco
tony montana napisał(a):Szczególnie to zdjęcia z Małgosią na tym ..."patio" fajne
tony montana napisał(a):Mi tam się podobało w Heraklionie w 2014, dobre żarcie mają w knajpkach niedaleko Twierdzy
Buber napisał(a):Cieszę się, że Muzeum się Wam spodobało.
Jeszcze jak tacy weterani jak Wy, napisali, że to być może to najlepsze muzeum w Grecji to ...dla mnie super.
Chcąc najlepiej poczuć, historię antyczną Krety, zwłaszcza epokę minojską, trzeba je zwiedzić.
Buber napisał(a):... Myślę, ze będąc w tym miejscu, dobrze zaczęliście pobyt na Krecie.
Natomiast ten Heraklion średnio mi się podoba, mimo zachęt w książce Goćka, widzę, że nic szczególnego, są ciekawsze miejsca na Krecie.
kulka53 napisał(a):Dawigs napisał(a):Twoje zdjęcia przeczą przewodnikom Heraklion wygląda na nich zachęcająco
Dzięki
Nie twierdzę, że absolutnie należy stolicę omijać... po prostu trzeba być przygotowanym że fajerwerków nie będzie
kulka53 napisał(a):Buber napisał(a):... Myślę, ze będąc w tym miejscu, dobrze zaczęliście pobyt na Krecie.
Natomiast ten Heraklion średnio mi się podoba, mimo zachęt w książce Goćka, widzę, że nic szczególnego, są ciekawsze miejsca na Krecie.
...
Dobrze że wspomniałeś o Goćku... oczywiście oboje przeczytaliśmy kupioną przed wyjazdem książkę i wracając Małgosia przypomniała jego stwierdzenie umieszczone chyba gdzieś na początku, że Kretę można albo pokochać albo znienawidzić , ...
Heraklion z tej książki dobrze zapamiętałem bo jest opisany na samym początku, szczególnie spacer po miejskich murach, dlatego się tam koniecznie chcieliśmy wybrać (i też porównać do murów Rodos). Niestety, porównanie wypadło mocno niekorzystnie dla Heraklionu, pan autor musi rzeczywiście mocno kochać tę Kretę .
Dawigs napisał(a):Domyślam sie czytając Twą relację, że Heraklion to będzie coś w stylu Puli. Gdzie zabytki, często prawdziwe rodzynki rozrzcone są po mieście, przytłoczone mniej lub bardziej siermiężna współczesną zabudową.
Dawigs napisał(a):Dobrnąłem gdzieś do połowy książki (przewodnika?) Goćka. Klimat tej opowieści o Krecie nie porwał mnie.
kmichal napisał(a):Witam w nowej relacji - nieco spóźniony, ale jestem ... ... No to zobaczymy co się Wam tam nie spodobało ... ...
ruzica napisał(a):Jestem też trochę już poczytałam siedząc na plaży w cro Szkoda, ze nie do końca udany wypad- popatrzę dalej- może wcale jednak nie było tak źle
kulka53 napisał(a):ostatecznie zostaliśmy na noc na szerszym i równym kawałku pobocza
kulka53 napisał(a):Cześć Michał , gdzie byłeś jak Cię nie było? Zapracowany?
kulka53 napisał(a):Czyli chorwacki majowy weekend , podobno całkiem ok była pogoda?
kmichal napisał(a):... trochę nieciekawie z tym noclegiem ... ...
kmichal napisał(a):skumulowało się w jednym momencie kilka spraw ... ... może latem będę miał więcej czasu na cro.pl ... ...
ruzica napisał(a):No raczej to majowe wakacje były- całkiem długie z pogodą to akurat różnie bywało- przyjechaliśmy wprost na Zimną Zośkę- podobno na Biokovie śnieg padał , później się poprawiło.