Potter napisał(a):Buber napisał(a):Relacji raczej nie będzie, po tym jak rejterajda fmixa zdziesiątkowała moje foty na forum ... chyba, ze napiszę taką w starym stylu .. bez zdjęć .
Składam oficjalny protest .
Ja się pod tym protestem podpisuję
Potter napisał(a):Buber napisał(a):Relacji raczej nie będzie, po tym jak rejterajda fmixa zdziesiątkowała moje foty na forum ... chyba, ze napiszę taką w starym stylu .. bez zdjęć .
kulka53 napisał(a):Aglaia napisał(a):Też jestem ciekawa waszego spojrzenia na Kretę.
Dla nas to było całkiem fajne miejsce na w miarę spokojne wakacje z 1,5 rocznym juniorem. Odpowiedni miks zwiedzania i leniuchowania + niezbyt duże odległości co wtedy było dla nas ważne (z uwagi na bazę na wschodzie też z premedytacją pominęliśmy atrakcje położone najbardziej na zachód).
Twoją relację jeszcze raz przeczytałem sobie przed wyjazdem.
Również z premedytacją nie zaplanowałem zachodnich "hitów" i potem w trakcie trochę tego żałowaliśmy... może wówczas przekonalibyśmy się co ludzi tak w Krecie fascynuje i do niej przyciąga. Bo nas właściwie nic aż tak nie zafascynowało i nie przyciągnęłoby jeszcze raz na pewno gdyby nie to że teraz chcemy sprawdzić te miejsca NAJ (no i odpuszczona Gavdos).Aglaia napisał(a):Ale jeśli wybierzemy się tam drugi raz to raczej na emeryturze .
No cóż, preferujecie znacznie bardziej egzotyczne kierunki .
kulka53 napisał(a):Rafał K napisał(a):Z zabytków minojskich najbardziej podobały mi się wykopaliska w Mali - w 2006r były w fazie "odkopano - nie zrekonstruowano". Z minojskich klimatów miło wspominam też Fastos, z innych niż minojskie - Gortis. Knossos razi sztucznością, autentyczna w zasadzie jest tylko lokalizacja dawnego pałacu. Rekonstrukcje (nawet wierne) nie robią na mnie żadnego wrażenia - nie są wehikułem czasu jak zabytki autentyczne
Przy okazji pozdrawiam Was serdecznie
Bardzo serdecznie witamy
Ostatnio rzadziej na forum się pojawiasz, ale miło że o nas pamiętasz i zaglądasz
Malię akurat odpuściliśmy , z dwóch powodów... uznaliśmy że nie będzie tam ciekawie (tzn ja tak uznałem - jak widać niesłusznie), poza tym akurat w tej okolicy byliśmy 1 maja gdy wszystko było zamknięte. Poza tym na jakiejś stronie przeczytałem że te wykopaliska czynne są od czerwca? To akurat wątpię ale 1 maja na pewno szans na wejście nie było a później już nie złożyło się by wrócić w tych parę miejsc które nam przepadły.
Fajstos - jak najbardziej na plus, Gortyna.... hmmm, opowiemy jak było .
Pozdrawiamy zaglądających (może jutro pojawi się c.d.)
mysza73 napisał(a):Potter napisał(a):Buber napisał(a):Relacji raczej nie będzie, po tym jak rejterajda fmixa zdziesiątkowała moje foty na forum ... chyba, ze napiszę taką w starym stylu .. bez zdjęć .
Lidia K napisał(a):mysza73 napisał(a):Potter napisał(a):Buber napisał(a):Relacji raczej nie będzie, po tym jak rejterajda fmixa zdziesiątkowała moje foty na forum ... chyba, ze napiszę taką w starym stylu .. bez zdjęć .
Dołączam do oficjalnego protestu .
Aglaia napisał(a):E tam egzotyczne - w zeszłym roku zrobiliśmy chyba forumowy klasyk czyli od dawna planowany objazd Bałkanów Zachodnich. Chociaż dla części naszych znajomych Albania była pewną egzotyką .
Aglaia napisał(a):Malia akurat nam bardzo przypadła do gustu (dużo bardziej niż Knossos). Gortyna - to chyba to miejsce, do którego nie udało nam się wejść bo było zamknięte mimo, że powinno być otwarte .
Aglaia napisał(a):Kreta to było moje trzecie spotkanie z Grecją - każde było inne i każde na swój sposób ciekawe. Czekam na dalszą część waszej relacji co by trochę powspominać .