kulka53 napisał(a):Beata W. napisał(a):No naprawdę ładnie tam widoczki supertiwa napisał(a):8O A ja już myślałem, że na Rodos nie ma takich miejsc
Monolithos to jeden z kilku rodoskich "rodzynków"
Punkt obowiązkowy podczas objazdu wyspylongtom napisał(a):Z grilla, ze szklaneczką retsiny, Pyszności
Możliwe , my jednak z pewnością nie zdecydujemy się na ten przysmak... choćby ze względu na wygląd
Retsina Małgosi nie podeszła, ja nie mam nic przeciwkotony montana napisał(a):Pod koniec lipca 2011 tragedii tam nie było
A widoki wynagradzają podejście 100 schodków w 40 stopniowym upale...
Teraz sobie przypomniałem, że wtedy w Plimri tez ośmiorniczki wisiały w restauracji, a pan zaopatrywał się w nie nurkując a potem, niestety, uderzając nimi o kamień.....
No właśnie, też kiedyś raz widzieliśmy (jeszcze w Chorwacji) poławianie ośmiornic....
Myśmy w Monolithos mieli zdecydowanie przyjaźniejszą temperaturę , ale to podejście , na Tsampikę jest wg mnie dużo bardziej męczące.mariuszula napisał(a):Jedziemy w nast środę na tydzień na Evię-samo południe i kolejny tydzień pod Lefkadę
Spodziewam się korków na granicy, więc mam zamiar zjechać z autostrady i przekraczać granicę bocznymi przejściami.Omijam Segedyn jadąc od strony Balatonu w kierunku Subotnicy. Tym samym nawet nie liźniemy Budapesztu
Eubeja + Lefkada - bardzo fajny plan (po drodze Meteory )
Musimy się kiedyś wybrać na Eubeję na dłużej , kiedyś był taki plan z wejściem na jej najwyższy szczyt, z tego co pamiętam dość wysoko można autem podjechać i potem zostaje jakieś 400 (chyba) m. do podejścia.
Przez Węgry my akurat zawsze jeździmy zwykłymi drogami , ale od 3 czy 4 lat wybieramy przejście właśnie w Tompie.
Budapeszt to raczej na jakiś krótszy wypad i niekoniecznie latem bym sugerował
Życzę super urlopu
Pozdrawiam
Dziękuję
Węgry zaczniemy od Gyor Szekesfehervar Szekszard Baja pózniej pewnie Subotnica i dalej Novi Sad