Niedaleko od zapory (jest drogowskaz) stoi zbudowany w 1290 roku kościółek Agios Georgios Vardas. To był nasz cel nr 2.
Kościółek jest w rozmiarze XXS
Ale malowidła (w kiepskim raczej stanie) w środku ma .
Wypalona okolica kościółka.
KOL napisał(a):wątpię, że jeszcze kiedyś tam będziemy. Z dołu to na prawdę nie wyglądało zachęcająco
tony montana napisał(a):W Apolakki mieliśmy okazję zjeść jeden z najpyszniejszych posiłków na wakacjach ever
kmichal napisał(a):Wreszcie udało mi się nadrobić, a było tego sporo ... ...
Mam nadzieję, że teraz już w miarę na bieżąco będę śledził Wasz Rodos ... ...
kulka53 napisał(a):to dopiero dwa dni udało się nam opisać
kulka53 napisał(a):Jak tam było w DK?
kmichal napisał(a):... dwa dni - za to bardzo bogate w wydarzenia ( zresztą jak zawsze ) ... ...
kmichal napisał(a):co prawda pogoda bardziej zmienna niż dwa lata temu i delikatnie korygowaliśmy plany, ale wróciliśmy zadowoleni ... ... są już kolejne duńskie plany - na za dwa lata ... ...
kulka53 napisał(a):My nadal wybieramy się w tym kierunku (już niedługo),
kulka53 napisał(a):Swoją drogą przydałoby się dokończyć naszą zeszłoroczną relację
kulka53 napisał(a):To może jakaś relacyjka?
kmichal napisał(a):... a w jakie okolice ? ... ... my na następny wyjazd obraliśmy Zelandię ... ...
kmichal napisał(a):... faktycznie od kilku miesięcy stoimy w miejscu ... ...
kmichal napisał(a):... pierwsza w kolejce jest majówka ( Saksonia ), ale czy kogoś zainteresuje Drezno i okolice ... ... .
longtom napisał(a):Zawsze miło stare kąty odwiedzić.
kulka53 napisał(a):Hmmm, trudne pytanie bo... nie wiem w jakie
Chyba jeśli zapadnie decyzja na Danię to wtedy coś wymyślimy.
kulka53 napisał(a):Z jednej strony chciałoby się zobaczyć coś nowego (wyspy+Kopenhaga)
kulka53 napisał(a):z drugiej jednak Jutlandia podobała się nam tak bardzo, że chętnie byśmy tam wrócili
kulka53 napisał(a):Wiele do końca nie zostało, raptem dwa dni, ale dość "bogate"
kulka53 napisał(a):Drezno jest na tyle blisko od nas, że nawet kiedyś myśleliśmy coby na 1 dzień wyskoczyć, a najlepiej na weekend.
Ale póki co do tego nie doszło, więc może nas zachęcisz
kulka53 napisał(a):Zwłaszcza że....
longtom napisał(a):
Zawsze miło stare kąty odwiedzić.
To tym bardziej musisz
kmichal napisał(a):najważniejsze, żeby już tam być ... ...
Mikeee napisał(a):kościółek w Asklipio rewelacja
Ciekaw jestem Waszego spojrzenia na Prasonisi