słoma79 napisał(a):cudne widoki
...tylko z tym odpalaniem na pych bym uważał...nie za bardzo to zdrowe dla silnika i nie tylko
Dzięki.... fajnie że się podoba
Do tej pory z pchaniem nie było problemu, Skoda Felicia nie protestowała szczególnie, jako że jej silnik to dość archaiczna jednostka napędowa
Teraz to rzeczywiście nie bardzo, no ale powiedzmy że nie mieliśmy wyjścia
. Na przyszłość postaramy się bardziej by nie dopuszczać do takich sytuacji, może przydałoby się jakieś dodatkowe źródło zasilania.
tiwa napisał(a):To Wy jeszcze nie byliście na tej wyspie
. Czyli, że dobrą opinię i chęć jej zobaczenia mam na podstawie wypowiedzi Margaretki
.
Ano, nie byliśmy... do września 2016
Amorgos akurat jest chyba najliczniej odwiedzoną wyspą jeśli chodzi o cro.pl-owe relacje. Jeśli dobrze pamiętam byli tam i ją opisywali mniej lub bardziej szczegółowo - Janusz.w, KOL, MCR, Margaret-ka i Joan65 (ale może kogoś pominąłem).
tiwa napisał(a):No,no,no
, trzeba to będzie przemyśleć, Amorgos, Koufonissi i może jeszcze coś
.
A czy moglibyście podać Wasze aktualne podium wysp greckich
.
To podium różni się nieco u naszej dwójki, a poza tym też może się różnić w zależności od tego jakie kryteria weźmie się pod uwagę...
, także nie jest łatwo dokładnie to określić. Zresztą też mieliśmy podczas wylegiwania się właśnie na amorgoskich plażach kłopoty z wyborem tych wysp na które w pierwszej kolejności chcielibyśmy wrócić...
Zapytana przed chwilą Małgosia bez wahania wymieniła 1 trójkę - Milos, Limnos, Santorini
A ja... Kithira, Limnos i ...może Ios
. Ale wysoko na pewno jest też Milos, Naxos, Siros, Sikinos no i oczywiście Koufonissi
Chyba łatwiej byłoby wymienić wyspy, które nie pozostawiły wyjątkowych wspomnień - Skiros (ładna stolica, ale poza tym kiepsko), Folegandros (piękna stolica i ładne widoki
, ale brak tam odpowiednich plaż) i tegoroczna Schinoussa (plaże nawet niezłe, ale poza tym zupełnie nic szczególnego).
KOL napisał(a):Kolejny super wyspa, no i kolejna na którą chcielibyśmy wrócić, za krótko tam byliśmy. Z tym większą ciekawością czekam jak ją pokażecie w swojej relacji.
Amorgos, no jest ok
, to tak łagodnie mówiąc.
My za to byliśmy tam nieco dłużej niż planowaliśmy, ale też nieco krócej niż byśmy mogli.... skomplikowane
, ale o tym za jakiś czas w relacji
Pozdrawiam