MCR napisał(a):Sifnos aż taka zła nie jest natomiast faktycznie nas nie zachwyciła.
A czy któraś grecka wyspa jest zła?
Każda ma swoje plusy i minusy a jest ich (tych wysp, nie minusów ) tyle, że każdy może znaleźć tę jedyną, zachwycającą, najbardziej odpowiednią dla siebie.
MCR napisał(a):Co innego sąsiednia Serifos z najładniejszą, moim zdaniem, Chorą na Cykladach.
To prawda, serifoska Chora jest pięknie położona, ale jak dla mnie najpiękniejsze zaułki do poszwędania się mają inne stolice... do dziś wspominam Mykonos, ale także spore wrażenie zrobiła na mnie Chora folegandroska . A i Ermoupoli prezentuje się rewelacyjnie, myśmy byli zachwyceni
MCR napisał(a):W Grecji jest tyle pięknych i odmiennych miejsc (ktoś widział dwa podobne do siebie miejsca?:) ), że każdy z pewnością znajdzie tam miejsce na "swój domek" )
Wszystkie wyspy są z jednej strony takie same, a z drugiej - zupełnie od siebie różne. Początkowo widzieliśmy tylko odmienność i różnice, ale teraz, z czasem, gdy widzieliśmy już wysp nieco więcej, dostrzegam pewne podobieństwa... po prostu czasami któreś miejsce przypomni mi to, co widziałem już wcześniej (zwykle wtedy o tym piszę)
Z tym zachwytem Sifnos to rzecz jasna pewna przesada, ale jest to jak dla mnie wyspa całkiem atrakcyjna. Z tym, że Małgosi podobała się jeszcze bardziej niż mi
ajdadi napisał(a):lepiej fotki pokazać...
Co też czynimy
Jednym odpowiada gdy jest więcej słowa pisanego w relacjach, innym więcej fotek. My lubimy dużo zdjęć, bo wtedy człowiek łatwiej wyrabia sobie własne wyobrażenie danych okolic, z pewnością łatwiej to zrobić widząc na własne oczy niż czytając....
tony montana napisał(a):Faktycznie malutka ta wysepka, w jeden dzień KAWAŁ objechaliście
Sifnos jest jedną ze średniomniejszych Cyklad, w porównaniu do Rodos czy tym bardziej Krety, to tylko stercząca z wody skałka
My najbardziej lubimy wyspy tej wielkości, albo trochę większe, ale takie, na których jest dużo ciekawych i ładnych miejsc, no i plaż, takich, na których jest co robić przez te kilka dni...
kmichal napisał(a):... ja jednak na dłużej zabawię w Heronissos ...
Nie ma sprawy... do promu jeszcze trochę czasu