Re: Małe i duże bałkańskie podróże-21-24,a każda inna-Cyklad
napisał(a) kulka53 » 02.11.2015 19:19
mysza73 napisał(a):bo wszystkie cudne, i uliczki i kwiatuszki i kopuły i ... ogólnie
kmichal napisał(a):... szkoda, że powoli opuszczamy już Siros, bo ta wysepka zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie ...
... z drugiej jednak strony przed nami coś nowego, a to zawsze ekscytuje ...
...
Właśnie... zawsze odczuwamy takie dreszczyki emocji zjeżdżając z promu na nowy ląd
Uprzedzając fakty powiem, że następne wysepki będą (tak mi się wydaje) przynajmniej tak ładne i ciekawe jak Siros, a nawet bardziej
husband napisał(a):Wyspa zawsze chyba omijana przez wszystkich ze względu na stolicę Cyklad. Ja też zawsze kojarzyłem ją z tłokiem i brakiem urokliwych miejsc. Po Twoich zdjęciach jednak widzę, że jest to ciekawa propozycja na przyszłość i warto poświęcić jej trochę czasu. Miasto jak i plaże wyglądają o dziwo zachęcająco
Fajnie że jesteś
To że Siros nie jest zbytnio turystyczna, to wiedzieliśmy, i to się potwierdziło. Nie ma tam komercji, nie ma wielu hoteli, jest takie zwykłe greckie życie.
Szczerze mówiąc, widzieliśmy ładniejsze wyspy, choćby krajobrazowo, widzieliśmy też ciekawsze pod względem zabytków czy plaż. Nie robię szczegółowego rankingu wysp, to chyba nie ma sensu, bo jedne wyspy są fajniejsze z pewnych względów, inne z innych, a wpływ na odbiór mają też takie czynniki jak choćby pogoda
. Na pewno zarówno Siros, jak i pozostałe wyspy poznane w tym roku zapamiętamy bardzo dobrze
.
Myślę, że na dłuższy urlop inne wyspy byłyby ciekawszą propozycją, Siros będzie dobra tak na chwilę....
tony montana napisał(a):Fajna ta Delfini nawet
A koty nieagresywne?
Dla nas Delfini była bardzo fajna, bo jedyna taka na wyspie
Druga część, ta z parasolkami ładniejsza, ale my lepiej czuliśmy się właśnie tam
Kotki zdecydowanie nieagresywne, ale też w przeważającej większości oswojone, nie płochliwe. A to na greckich wyspach rzadkość.
ajdadi napisał(a):Mi też się podoba
To taka łatwo dostępna a prawie dzika plaża. O tej porze roku właściwie całkiem
.
I miała to co odpowiada nam najbardziej, czyli piaszczyste dno i dość długą płyciznę
Pozdrawiam