Przypuszczam, że wyjeżdżacie w ten weekend . Ja planuję za tydzień, ale cały czas monitoruję sytuację z uchodźcami. Szerokiej drogi i spokojnego pobytu (zwłaszcza w Pireusie)
pzdr.
dangol napisał(a):Które greckie wyspy zamierzacie odwiedzić w tym roku?
No i ile czasu na to przeznaczyliście?
tiwa napisał(a):Przypuszczam, że wyjeżdżacie w ten weekend . Ja planuję za tydzień, ale cały czas monitoruję sytuację z uchodźcami. Szerokiej drogi i spokojnego pobytu (zwłaszcza w Pireusie)
kulka53 napisał(a):A tak w ogóle.... jeszcze parę dni temu byliśmy zdecydowani na powrót na Sardynię
dangol napisał(a):A więc w tym roku wprawdzie znów będziemy w tym samym kraju, ale w zupełnie innym czasie (my zaczynamy od 28 września).
Siros i Andros - obie wydają się fajne, o Andros nawet ostatnio sobie podczytywałam , że może kiedyś...
kmichal napisał(a):... no to po powrocie liczę na cd relacji z Sardynii właśnie ... oraz oczywiście na nową z Cyklad ... ...
kmichal napisał(a):... szczęśliwej i bezpiecznej drogi bez uchodźców na niej no i miłego wypoczynku ... ...
kulka53 napisał(a):Wyjeżdżamy dziś za kilka godzin
Też trochę obawiamy się uchodźców , dlatego może tak być że widząc sytuację, zmienimy plan.
Zresztą "dzięki" nim musieliśmy zrezygnować z rozmyślania np o Rodos czy Lesbos i ostatecznie wygrały Cyklady.
A tak w ogóle.... jeszcze parę dni temu byliśmy zdecydowani na powrót na Sardynię
Pozdrawiam
kulka53 napisał(a):...ze względu na to że jest niedaleko od lądu (więc niedrogo)...
KOL napisał(a):No właśnie, gdyby nie ceny promów. Niestety pewne plany trzeba przez to diametralnie ograniczyć. Jak czasem wpisuję wyspy do wyszukiwarki połączeń i widzę cenę, szczególnie przy podróży z samochodem, to włos się jeży na głowie.
KOL napisał(a):O Andros jeszcze nie myśleliśmy, natomiast Siros, a w szczególności stolicę, już nie raz braliśmy pod uwagę. Może dzięki Waszym wspomnieniom w końcu tam pojedziemy.
KOL napisał(a):Udanego urlopu i wielu wrażeń życzę.
longtom napisał(a):Już się cieszę na Wasz powrót
longtom napisał(a):przyjemności
kulka53 napisał(a):..
NEL chyba już powoli znika z promowego rynku (o ile jeszcze nie zniknął, widziałem że gros jego połączeń przejęły HSW
kulka53 napisał(a):Wyjeżdżamy tym razem na 2 tygodnie.
Wyjeżdżamy dziś za kilka godzin
Też trochę obawiamy się uchodźców , dlatego może tak być że widząc sytuację, zmienimy plan.
Zresztą "dzięki" nim musieliśmy zrezygnować z rozmyślania np o Rodos czy Lesbos i ostatecznie wygrały Cyklady.
kulka53 napisał(a):Planów było kilka, ale wygrał ten, obejmujący jednak Cyklady, zupełnie nowe - Siros i Andros.
Chociaż niewykluczone, że w trakcie podróży jeszcze coś się zmieni
kulka53 napisał(a):mamy trochę stracha przed Węgrami, Serbią i Pireusem....
kulka53 napisał(a):Witamy Wszystkich po powrocie z wrześniowej Grecji
kulka53 napisał(a):Były Cyklady, ale trochę więcej i trochę inne niż zakładaliśmy
Ale wszystkie dla nas nowe
kulka53 napisał(a):A to było zupełnie niepotrzebnie jak się okazało.
Nie napotkaliśmy nigdzie śladu ani uchodźców, ani po uchodźcach