kulka53 napisał(a):
Urokliwe i takie uspokajające...
Pozdrawiam
kulka53 napisał(a): kmichal napisał(a):Zgadza się było ... fantastycznie ... ... co prawda nastąpiło kilka zmian w programie ( czyt. kilka punktów wypadło )
A to już norma, zawsze plan jest zbyt napięty i ostatecznie czasu trochę brakuje... albo człowieka dopada słodkie lenistwo
[/quote]Lidia K napisał(a):Robimy od kilku lat zdjęcia pentaxem z obiektywem (za 600 zł) tamron 18-200 i fuji hs20. Podobnie jak w poprzednim roku nie używałam żadnych filtrów bo poruszamy się po okropnych szutrowych drogach z otwartymi szybami i obiektyw się straszliwie zakurza. Czyszczenie polara, zdejmowanie go we wnętrzach i na makrowych zdjęciach odbierało mi chęć do wyciągania aparatu. I dlatego żeby było jeszcze łatwiej obydwa aparaty w tym roku zostały ustawione na P. W przypadku lustrzanki po każdym zdjęciu sprawdzałam czy trzeba zmienić EV i zrobić drugie zdjęcia. A to zależało od obiektu (jasny czy ciemny).
Światło i miejsce jest takie jakie zastaniemy w danej chwili (przeważnie bardzo przypadkowej), natomiast kadry - to jest chyba coś jedynego nad czym można pracować i stale poszukiwać "spojrzenia i zauważania". A tego wciąż się uczę czytając relacje z naszego forum i podziwiając piękne ujęcia.
marcin19 napisał(a):Tak po prostu >piękne zdjęcia , wczoraj mając chwilę czasu, oglądałem zdjęcia z jakiegoś miesięcznika foto ,które zdobyły jakieś super , hiper nagrody... ale Wasze je przebiły .
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego
Tymona napisał(a):Witajcie
Od kilku dni podczytuję Waszą tegoroczną wakacyjną opowieść - a że właśnie skończyłam, to podjęłam jedyną słuszną decyzję że się zamelduję
ArliJ napisał(a):Ja teraz wymieniłam starego Canona na Nikona i dokupiłam jasną stałkę 35mm, w planie jakiś zoom bo kitowy mi nie wystarcza a dotychczasowy Tamron 17-50mm niestety po 8 latach użytkowania zużył się i wysiadł. Zaczęłam teraz od bardziej portretowego obiektywu ze względu na codziennie fotografowanie dzieci ale na wyjazdy i ogólnie w teren to muszę mieć coś z większym zasięgiem...właśnie taki 18-200 by mi dał więcej możliwości:).
kmichal napisał(a):... "bez bicia" przyznam się, że w tym roku dopadło nas słodkie lenistwo ... ... na usprawiedliwienie mamy to, że żonka nie mogła przeholować a my się po prostu do niej dostosowaliśmy ... ... a po drugie na wyspie z tak pięknymi plażami byłoby grzechem nie poleniuchować ...
dangol napisał(a):Szkoda, że nie zostaliście na wysepce na kolejny dzień...
ajdadi napisał(a):longtom napisał(a):Piękny dzień, piękne zdjęcia, piękne spotkanie.
Nic dodać nic ująć
ArliJ napisał(a):marcin19 napisał(a):Tak po prostu >piękne zdjęcia
zgadzam się! - to najładniejsze i najciekawsze zdjęcia wyspy jakie widziałam:)
Vjetar napisał(a):kulka53 napisał(a):
Urokliwe i takie uspokajające...
longtom napisał(a):Kulki chyba drugi płot stawiają.
Joan65 napisał(a):Może tak być...
longtom napisał(a):Kulki chyba drugi płot stawiają.
Joan65 napisał(a):Może tak być...
kulka53 napisał(a):Dobra wiadomość jest taka - zwłaszcza dla nas - że porzuciliśmy różne dziwne plany wyjazdowe i nie zrezygnujemy z ponownego odwiedzenia w tym roku Grecji .
To musi być miłość i uwielbienie... nie możemy bez niej żyć i choć na krótko, ale raczej się we wrześniu jeszcze tam wybierzemy