kmichal napisał(a):... Platia Ammos ? ... zaraz sprawdzam ... wow - fantastycznie tylko ile tych stopni tam jest ... ... ale widoki pierwsza klasa ...
Plaża jest REWELACYJNA, a schodów jest na pewno mniej niż na Egremni. Tyle że są mocno strome, przy podejściu dają w kość
Mieliśmy pecha będąc tam, bo trafiliśmy akurat na chwilowe załamanie pogody. Ale dzięki temu woda była cieplejsza niż powietrze , do tego spore fale... fajne doznania a i wychodzić jeszcze bardziej się nie chciało .
W sezonie pusto tam z pewnością nie będzie, ale tak czy inaczej miejsce jest super.
kmichal napisał(a):Jeżeli chodzi o wynajem auta w Fiskardo to mam cichą nadzieję, że uda się je załatwic na podobnych zasadach jak na Thassos. Tam umówiłem się z wypożyczalnią, że auto czeka na nas w porcie a my jadąc po drodze wjeżdzamy do nich do biura i załatwiamy formalności i tak rzeczywiście było - zajęło nam to może z 10-15 minut i na koniec dnia zostawialiśmy autko w porcie dla następnych ... ... w sumie fajne i wygodne rozwiązanie.
Myślałem że na Thassos byłeś swoim autem
Ale jeśli nie zdecydujesz się na pobyt stacjonarny na Kefalonii to na pewno ciekawsze rozwiązanie niż samo zawinięcie do Fiskardo wycieczkowcem. Chociaż, te rejsiki też nie są złe... parokrotnie już tu były opisywane.