KarKoz napisał(a):Świetne zdjęcie...
Dzięki Karol
Grecja jest bardzo fotogeniczna, więc może i czasem uda się jakieś ładne ujęcie...
te kiero napisał(a):...i Wy
to wszystko ta Skodzinką
szacun i mistrzostwo świata, jest to dla mnie koronny argument i wartość przekonywująca, że i ja mogę się wybrać w taki kawał drogi i w takie tereny, a zróżnicowanych terenów w tej tasiemcowej relacji - do której co jakiś czas zaglądam po ciuchu - nie brakuje...
Dobrze wiedzieć, że zaglądasz
Co do auta, to już temat ten nieraz był poruszany... fakt, wszystko co jest opisane w tym wątku, jak i w "Podróżach niebałkańskich" oraz we "Wrześniowych Chorwacjach" objechaliśmy tym niepozornym autkiem. A nawet więcej, bo przecież nie wszystkie podróże opisywaliśmy... np 3 tygodnie w krajach nadbałtyckich, Słowenię czy pierwszą wizytę w Macedonii i Albanii jeszcze przed laty. Gdy je kupowałem nie miałem ani takich planów, ani pojęcia, że kiedykolwiek będę je robić...
Dzięki za uznanie, chociaż ja nie widzę nic aż tak szczególnego... auto jak auto, proste, małe i odpukać - niezawodne
. Nie widzę powodu, dla którego takim autem nie mogłyby odbywać dalekich podróży dwie osoby i ich pokaźne nawet bagaże. A że u niektórych, nawet i na tym forum, podróże Skodą Felicją wzbudzają politowanie, no cóż - moje ego jako właściciela na tym nie cierpi
.
Małgosia jest równie mocno przywiązana do naszego pojazdu a że plany zakupu czegoś nowocześniejszego i większego są jak "neverending story"
stwierdziła, że może zamiast kupić coś innego zainwestujmy w zmianę silnika na ciut mocniejszy, podnieśmy trochę zawieszenie by nie walić spodem o kamienie, a jak ze starości zardzewieje - to i blachy się wymieni
i jeździjmy nim jeszcze długie lata. Bo prawie całe nasze wspólne życie jeździmy Skodą... tylko na samym początku nad morze pojechaliśmy białym "maluchem"
.
Właśnie przedwczoraj obchodziliśmy naszą 15-stą rocznicę
i życzyliśmy sobie kolejnych przynajmniej 15 wspólnych lat i udanych podróży.
A z okazji nadchodzącego kolejnego, Nowego, już 2014 Roku chcielibyśmy złożyć wszystkim naszym życzliwym Czytelnikom serdeczne życzenia wszystkiego najlepszego, powodzenia w realizacji każdego zamierzenia, dużo zdrowia, sił i oczywiście środków
na coraz ciekawsze, coraz wspanialsze podróże w piękne zakątki naszego kontynentu a może i świata
Pozdrawiamy
Małgosia i Paweł