Re: Małe i duże bałkańskie podróże-I znów One...wyspy Grecji
napisał(a) kulka53 » 27.11.2013 14:14
longtom napisał(a):Mi najbardziej podobały się jednak "zeszłoodcinkowe" zdjęcia Akropolu z lotu ptaka (Lykavitos).
marze_na napisał(a):Ja już n-razy obejrzałam z przyjemnością wszystkie Kulkowe zdjęcia Aten i podobają mi się zarówno te z góry jak i z dołu.
A jaki kontrast do zdjęć z wysp. Życie, domy, ba morze domów, ludzie, mało! tłumy ludzi, cywilizacja ...
Gdyby wszystkim podobało się to samo, świat byłby nudny
MCR napisał(a):W Atenach Policja (αστυνομία) nie bawi się w odholowywanie, tylko odkręcają tablice rejestracyjne.
No to chyba mieliśmy trochę szczęścia, obie były na swoich miejscach
weldon napisał(a):Wygląda na to, że świat bez prochu byłby ... pełniejszy
Zdecydowanie
Szczerze mówiąc, nie wiedzieliśmy wcześniej, że unicestwienie Akropolu odbyło się w taki sposób i to tak stosunkowo niedawno. Gdy to do nas dotarło, najpierw poczuliśmy żal, potem złość, a potem... współczucie i zrozumienie dla Greków. Zresztą, nam też zniszczono i powywożono wiele, bardzo wiele tego co cenne (choć nie tak wiekowe).
Vjetar napisał(a):No to chyba najwyższy czas na jakieś muzeum?
Jasnowidz, czy co?
W następnym odcinku wejdziemy do muzeum, ale tylko na parę chwil...
Te najważniejsze -
inną razą Coby przesytu antycznością nie było
Roxi napisał(a):kulka53 napisał(a):A ja mam taką
Też ładna
Wasze słoneczne relacje to lekarstwo na tą paskudą pogodę! Jest godzina 14, zaraz ciemno będzie- to nie jest normalne....
Marudzę, ale nie lubię zimna i popołudniowych ciemności
Zostaję z Wami
He, he, dzięki
Jeszcze chwilka w Atenach a potem baaaaardzo szybko na prom do Pireusu, tak więc trzymaj się mocno
A choć parę dni lekko chmurzastych się przytrafi, to słońca będzie tu jeszcze ogromnie dużo
Pozdrawiam