Było ładnie, nie powiem, ale chyba jednak spodziewaliśmy się czegoś więcej. Dużo bardziej podobały się nam widoki tego typu
Zapach pinii i możliwość postawienia auta w dowolnie wybranym miejscu i czasie...
c.d.n.
longtom napisał(a):Te strome, kamieniste drogi to takie "plusy ujemne"
W domu wspomina się to z uśmiechem, ale w terenie trochę jednak ciśnienie podnoszą.
kulka53 napisał(a):Zapach pinii i możliwość postawienia auta w dowolnie wybranym miejscu i czasie...
frape napisał(a):gdyby nie pomoc przypadkowo spotkanych tam ludzi pewnie nadal byśmy tam tkwili ale jest co wspominać
frape napisał(a):to coś czego nam wszędzie w tzw. "cywilizowanych" krajach brakuje
kulka53 napisał(a):frape napisał(a):gdyby nie pomoc przypadkowo spotkanych tam ludzi pewnie nadal byśmy tam tkwili ale jest co wspominać
Noooo, jest
Nam najbardziej utkwiło w pamięci zagrzebanie się w piachu na albańskiej plaży koło Durres , nad Bałtykiem nie można, a tam wszyscy wjeżdżają... to my też
Na szczęście tam o rozmaite drewniane czy blaszane "podkładki" pod koła nietrudno
A i ludzi sporo było... a każdy chciał nam coś po albańsku poradzić
No i wypchali
kulka53 napisał(a): Jeśli chodzi o paliwo, to nie sądziłem że na wyspie będzie stacja benzynowa, ale okazało się, że była (…) Mieszkańcy też muszą na czymś jeździć...
kulka53 napisał(a): Mimo,że nie było tam żadnej tawerny
kulka53 napisał(a): zapewniałem Małgosię, że teraz to już na pewno koniec szutrów, teraz płyniemy do "cywilizacji"... I najśmieszniejsze jest to, że ja w to naprawdę wierzyłem
frape napisał(a):u nas wyjazd z plaży nie był taki prosty - byliśmy na plaży zaraz na przełęczą Llogorase poniżej Vlory. Do drogi mieliśmy ze 2km a asfalt znajdował się 200m na wyżej...
frape napisał(a):ale wracajmy do Grecji
dangol napisał(a):auta na razie zmieniać nie planujemy, więc te wyspowe drogi absolutnie nie na możliwości naszego mechanicznego rumaka.
dangol napisał(a):Lefkada jeszcze długo na nas poczeka ...
kulka53 napisał(a): Zbyt dużo tu nie widzieliśmy ale Attyka to z pewnością nie jest dobre miejsce dla nas – gęsto zabudowana, z średnio ciekawymi atrakcjami, ze skalistym wybrzeżem.
eystrasalt napisał(a):Niezmienne ochy i achy niniejszym przekazuję
DarCro napisał(a):Najcie[m]niej pod latarnią (Ateny)...
longtom napisał(a):Tak krążymy po tej Attyce, do Pireusu blisko, może by warto gdzieś popłynąć
dangol napisał(a):Wkrótce popłyną , ale raczej z Rafiny, nie z Pireusu -nie bez powodu śpią w pobliżu.