tony montana napisał(a):Nie miałem pojęcia o istnieniu Poliochni
Kamiros "młodsze" to i lepiej zachowane
Kamiros zdecydowanie lepiej zachowane i może lepiej murki pouzupełniane betonikiem
kulka53 napisał(a):...wyrzuconych przez morze na piach meduz... niebieskich
longtom napisał(a):kulka53 napisał(a):...wyrzuconych przez morze na piach meduz... niebieskich
Wydają się być bardziej "umięśnione" od bałtyckich. W Adriatyku, ani na Milos meduz nie widzieliśmy, choć raz na Pagu Hania miała poparzoną nogę. To mogły być meduzie parzydełka poszatkowane śrubą motorówki. A najwięcej meduz widziałem w basenie portowym w Kopenhadze. To była jedna wielka miseczka kisielu.
pzdr
frape napisał(a):a na Krymie można się bawić
kulka53 napisał(a):Małgosia żeby powrzucać z powrotem do wody kilka wyrzuconych na brzeg meduz ubrała na rękę worek foliowy . Ja aż tak odważny nie byłem
kulka53 napisał(a):(...) Opłaty za bramki w Macedonii... jakoś nie mieliśmy ochoty testować płacenia na nich kartą. (...)
DarCro napisał(a):kulka53 napisał(a):Małgosia żeby powrzucać z powrotem do wody kilka wyrzuconych na brzeg meduz ubrała na rękę worek foliowy . Ja aż tak odważny nie byłem
Nieuzasadniony lęk przed workami foliowymi zapewne ma jakąś medyczna nazwę.
eystrasalt napisał(a):kulka53 napisał(a):(...) Opłaty za bramki w Macedonii... jakoś nie mieliśmy ochoty testować płacenia na nich kartą. (...)
Test na pewno wypadłby pozytywnie.
kulka53 napisał(a):Nie było tu już ani fal ani wiatru... znów sielanka, na dodatek z widokami w których się zakochałem...
(...)