kulka53 napisał(a):...po to by poszukać sobie jakichś ładnych,zielonych, marmurowych kawałków na pamiątkę :
Słusznie.
kulka53 napisał(a):...I na dodatek prawie całkowicie przestało wiać
Czyli kajak by sie jednak przydał.
pzdr
kulka53 napisał(a):...po to by poszukać sobie jakichś ładnych,zielonych, marmurowych kawałków na pamiątkę :
kulka53 napisał(a):...I na dodatek prawie całkowicie przestało wiać
longtom napisał(a):kulka53 napisał(a):...po to by poszukać sobie jakichś ładnych,zielonych, marmurowych kawałków na pamiątkę :
Słusznie.
longtom napisał(a):Czyli kajak by sie jednak przydał.
Iwona75 napisał(a):Kilka dni przerwy w czytaniu , a teraz " och i ach " przy porannej kawie......
kulka53 napisał(a):Mi bardziej wychodzi odcinek do drugiego śniadania ale dla chcącego - nic trudnego... zawsze można tu zaglądnąć o poranku
kulka53 napisał(a): za nic w świecie nie domyślilibyśmy się, że ten murek z tyłu to właśnie mykeński tolos
kulka53 napisał(a): zasnęliśmy w naszym aucie w przekonaniu, że Tinos to był świetny wybór
kulka53 napisał(a): Teraz poprzyglądamy się pięknym i licznym urginiom , jest to dla nas zdecydowanie jeden z głównych symboli Cyklad i całej Grecji
piotrf napisał(a): mam nadzieję że po kolacji też można
piotrf napisał(a): Ciekawe ile kilogramów kolorowych kamyczków będę wiózł do domu , gdy już kiedyś tam dotrę
dangol napisał(a):do tych z Myken bardzo mu daleko…
dangol napisał(a):Mnie też z każdą fotką w tym przekonaniu utwierdzacie . Niemniej jednak, mając na względzie fakt, że w tym roku jednak nie uda mi się Cykladami, mam nadzieję że Wy pierwsi sprawdzicie, czy mój wcześniejszy „priorytet” Sifnos, też byłby OK... Dopiero wtedy zdecyduję, na którą z Cyklad trafię najpierw. Zapewne jednak, zanim uzbieram odpowiedni zapas kasy nie tylko na promy, ale także na tawerny , wcześniej jednak będzie Lefkada. Wrześniowa, oczywiście , chociaż prawdopodobnie dopiero w 2014…
kulka53 napisał(a):Szkoda że odpuszczasz Grecję w tym roku (…). na dwa tygodnie to fajny pomysł, może jeszcze to przemyślisz?
kulka53 napisał(a): Lefkada jest naprawdę świetna (po sezonie rzecz jasna) tak na kilka dni, bo zwiedzać to tam za bardzo nie ma co.
janusz.w. napisał(a):Widokowo fantastycznie
Skały robią wrażenie
Zaczynam sie zastanawiać jak zaplanować 'objazdówkę' po wyspach...? Najwygodniej by było popływać od wyspy do wyspy bez tras przesiadkowych, powrotnych (wyspa - Pireus - wyspa - Rafina - wyspa...), ale na razie nie widzę jeszcze aktualnych rozkładów na 2013..., tzn widać wersje osobowe, nie widać samochodowo - osobowych...
dangol napisał(a):Nie, żebym odpuszczała …
Już chyba kiedyś pisałam o tegorocznych ograniczeniach urlopowych związanych z narciarskim tygodniem Grześka w Dolomitach. Tak się składa, że raz na jakiś czas koniecznie musi wypoczywać zimą ...
dangol napisał(a):Zwiedzać może nie, ale znalezienie i złapanie ośmiornicy trochę czasu może zająć!
dangol napisał(a):Pamiętam Waszą trasę, ale na wszystkie wymienione przez Ciebie atrakcje turystyczne po drodze DO czy Z, jednego urlopu NAM z pewnością zabraknie…
kulka53 napisał(a):Z tego co pisał KOL to przewoźnicy bardzo późno podają swoje rozkłady, ale skoro on daje radę zaplanować wszystko jadąc w maju, na lipiec na pewno już wszystko będzie wiadomo