longtom napisał(a):Mimo, że ludzi sporo (trudno się z resztą dziwić
) czuje się w Waszym fotoreportażu te ponad 2000 lat historii tego miejsca. Kajaki ma Milos są "the best" ale i tu bardzo mi sie podoba.
Sporo, ale wydaje mi się że mało kto spędził na wyspie Delos tyle czasu co my
. Raczej było tak, że trochę więcej osób się przewinęło, niż faktycznie mogło się wydawać bo jedni już odpłynęli, a inni właśnie przypływali.
Kajaki na Milos rzeczywiście są świetne - stąd nie wahałem się umieścić tego linka
. Tak naprawdę mnie też zaskoczyły te niektóre pokazane miejsca (bo stronkę znalazłem rzecz jasna niedawno) i trochę żałowałem że nie mogliśmy ich zobaczyć... zresztą, nawet jakbym wiedział o nich wcześniej to byłoby to w większości niemożliwe.
Myślę, że każda wyspa ma "coś" , mam nadzieję, że uda się nam to w tej relacji pokazać. Czasem to "coś" jest bardziej atrakcyjne i spektakularne, czasem oczywiście mniej, ale zawsze jednak jest. Nawet Skiros, którą uznajemy z perspektywy czasu za mało atrakcyjną wyspę, ma najpiękniej położoną stolicę z tych, które widzieliśmy - wydaje mi się, że w ogóle jedną z najpiękniejszych w Grecji.
DarCro napisał(a):Grecja z moich wyobrażeń o Grecji.
Brakło opiekuńczego pyłu z wulkanu, a mielibyśmy drugie Pompeje.
To dobrze gdy wyobrażenia pokrywają się z rzeczywistością... choć oczywiście lepiej gdy ona je przerasta
Do Pompejów to chyba niewiele brakowało
, wybuch wulkanu Santorini w XVI w p.n.e. prawdopodobnie był znacznie silniejszy niż Wezuwiusza... być może był początkiem końca cywilizacji minojskiej. Czytałem że cała wyspa Anafi jest pokryta grubą warstwą osadów wulkanicznych z tego wybuchu, ogromne też były zniszczenia na Krecie.
Widać wiało wtedy nie całkiem typowo, z północnego zachodu
.
DarCro napisał(a):kulka53 napisał(a):Na nogach jednej z japońskich turystek dostrzegliśmy dość nietypowe buty
E tam nietypowe... Standard w Małopolsce.
Każde naciśnięcie sprężynki powoduje pstryk miniaparatu zamontowanego w czapeczce Japonki. Zdjecie jest natychmiast obrabiane automatycznie i wysyłane na facebooka.
Małopolska trochę bardziej na wschód leży... bliżej Japonii... to i nowinki techniczne szybciej docierają
. Rzecz jasna te których kraj Putina nie przechwyci
.
Ale dostrzegam w tym wynalazku wadę
, takie zdjęcie, nawet na FB, ale bez odpowiedniego komentarza nie ma takiej wartości jaką mają te w Twojej relacji
Pozdrawiam