frape napisał(a):kulka53 napisał(a):Napstrykaliśmy niesamowitą ilość zdjęć... Małgosi trudno było dokonywać wyboru które pokazać, bo każde wydawało się ładne i inne od pozostałych...
.
Chyba wszystkie Gosie tak mają
też mi ciężko zdecydować, którego z nich bym nie pokazała
Cyklady ja widzę mocno różnią się od lądu. Zakintos, Lefkada czy Kerkira są raczej widokowo zbliżone, a tu zupełnie coś innego widać i te kolory.... marzenia
Zdjęcia które pokazujemy to jakaś 1/3 z tych które zrobiliśmy
Może i jest ich trochę za dużo, ale my lubimy czytać relacje w których jest dużo zdjęć, to pozwala się zorientować "w terenie", wyrobić sobie opinię o danym miejscu, poczuć się tak, jakby się w tych miejscach było samemu
Cyklady rzeczywiście są inne. Może niektórym nie podobałoby się to, że nie ma na nich zieleni, że są puste i jałowe. Mi to kompletnie nie przeszkadza, przepadam za suchymi i górzystymi pustkowiami
.
Z Jońskich byliśmy na Lefkadzie i Kefalonii, one też są przepiękne ale... trochę za duże
i aby je poznać trzeba przeznaczyć na jedną trochę więcej czasu niż kilka dni
.
Kiedyś, jak jeszcze planowaliśmy poznawanie Chorwacji, wydawało mi się, że wszystko jedno na którą wyspę popłyniemy, że one są podobne. Okazało się że jest zupełnie inaczej
. Podobnie jest z Cykladami, każda wyspa, mimo że na pozór i w pewnych względach podobna, ma jednak istotne szczegóły odróżniające ją od innych. Jeszcze wiele przed nami
.
DarCro napisał(a):Tą wioską mnie przekonałeś do Milos.
Lepiej późno niż wcale
Mam nadzieję, że jeszcze parę miejsc Ci się spodoba
.
Iwona75 napisał(a):Od dzisiaj , jeśli będę życzyć komuś " kolorowych snów " , będę miała na myśli obrazki z Waszych wakacji.
Odcienie błękitu i biel, to też kolory
A te drobne tęczowe wstawki to jak rodzynki w pysznym cieście
----------------------------------------------------------------------------------------
W uzupełnieniu poprzednich odcinków jeszcze 2 mapki które mam nadzieję pozwolą na lepszą orientację gdzie i jak się poruszaliśmy
.
A - Adamas
B - Tripiti + wiatraki
C - parking przy katakumbach
D - miejsce odnalezienia Wenus
E - antyczny teatr
F - wzgórze z kapliczką
G - Klima
Pozdrawiam