remikrmk napisał(a):Przeczytałem już chyba ze trzy razy Waszą relację z Czarnogóry i w związku z nią mam wielką prośbę. Czy macie może te mapy Durmitoru w pliku, którym moglibyście się podzielić? Chciałbym sobie wydrukować je w domu aby nie szukać już nic na miejscu.
Cześć Remik
Chwila w Durmitorze to mz konieczność dla każdego miłośnika gór odwiedzającego Czarnogórę... a potem przychodzi czas na inne jej pasma
Prokletije ogólnie wymagają niezłej kondycji, te od czarnogórskiej strony też, ale jestem przekonany, że warto, więc spróbujcie
Fajnie, że komuś przydały się nasze przedwiekowe relacje
, w Czarnogórze z tego co wiem sporo się zmienia, ale układ szlaków i pasm górskich raczej nie
. Map w pliku nie mamy, korzystałem z mapy na
tej stronie. Ustawiasz z boku w okienkach 5x4 , zaznaczasz "full screen" i drukujesz kawałkami całą mapę. Z tego co pamiętam wychodzi chyba 16 stron.
shigella napisał(a):Z wielkimi podziękowaniami za inspirację do podróży bałkańskich i do świetnego stylu podróżowania, pozdrawiam pomiędzy pakunkami i pracą
Witamy po dłuuuugiej przerwie, ale przecież lepiej późno niż wcale
.
Naprawdę cieszymy się, że nasze relacje mają tak dobry efekt, w sumie właśnie po to je piszemy... by zachęcić innych do choćby częściowego podążenia naszymi śladami, dla tej właśnie wspomnianej inspiracji. A jeżeli jeszcze odbywa się to w podobnym do naszego sposobie... to już jest dla nas powód do ogromnej radości
.
Pisanie relacji zabiera naprawdę dużo czasu i jest zupełnie zrozumiałe, że nie każdy, nawet mimo chęci, znajduje go na to. Ważne, że jak wcześniej pisałaś wyjazd się udał. Skoro będzie kolejny, to na pewno musiało tak być
. Jak poczytasz grecką relację, może i ona zainspiruje Cię do spędzenia w tym wspaniałym kraju więcej czasu, chociaż wiadomo że to dość daleko i sama podróż trochę trwa. Do Rumunii jest dużo bliżej i można spokojnie wyskoczyć na krócej.
Rzeczywiście, spędziliśmy przedłużony majowy weekend w Toskanii i co nieco po drodze jeszcze udało się nam zobaczyć. Włochy nie są zbyt odpowiednie do uprawiania swobodnego stylu podróżowania (przynajmniej te tereny po których się poruszaliśmy), ale wiadomo, dla chcącego.....
Życzę zatem udanego wyjazdu i po powrocie koniecznie do nas zaglądnij
Serdecznie pozdrawiamy