napisał(a) kulka53 » 06.01.2012 15:31
Franz napisał(a):O Mani zahaczyłem w poprzednim życiu, ale i tak jest na mojej liście do powtórzenia i dokładniejszego zgłębienia. Bo pięknie tam jest...
Mówiąc szczerze tak przypuszczałem że tam byłeś
, ale pewności nie miałem.
Myślę że to najpiękniejszy fragment całego peloponeskiego wybrzeża i choć inne miejsca nam się też podobały, Mani zrobiło zdecydowanie największe wrażenie.
Czasem tak jest, że czegoś się po przewodnikowych opisach spodziewamy, autorzy wypisują peany na cześć jakiegoś miejsca czy zabytku a potem człowiek tam jedzie i .... kicha
. Zdjęcia w internecie też nie zawsze są miarodajne. W przypadku Mani wydawało mi się, że być może miejsce to jest przereklamowane, że pewnie będzie ładnie, ale podobnie jak gdzie indziej. A okazało się, że krajobrazy były fantastyczne
.
Może kiedyś tam jeszcze wrócę, tak jak planujesz to Ty... po latach...
A teraz jeszcze kawałek tego niewątpliwie pięknego i ciekawego zakątka
Czwartek, 15 września c.d.
Przed nami już tylko sam koniuszek Mani, wolniutko jedziemy chłonąc krajobrazy, trzeba przyznać że są naprawdę fascynujące. Nic dziwnego, że ten półwysep jest taki sławny i popularny, tłumów oczywiście tu nie ma, ale czasami mijamy turystów podobnie jak my toczących się to w górę, to w dół i zatrzymujących się co chwilę na jakieś fotki
.
Marmari
Do celu już blisko...
Wioska Paliros
Ostatnio edytowano 23.02.2012 11:46 przez
kulka53, łącznie edytowano 1 raz