plavac napisał(a):Wszystko i tak przykrywa ziemia i porasta trawa.
Nie sposób się z tym nie zgodzić
Nigdy jakoś szczególnie nie ciągnęło mnie do zwiedzania ruin, zwłaszcza takich kiepsko zachowanych. Wyjeżdżając sądziłem że w tych rejonach w które sięwybieramy nie ma za wiele do zwiedzania, przecież nie będziemy łazić po kupach kamieni
. Góry to przecież co innego
. Jednak okazało się, że byłem w błedzie.....troszkę antycznych ruin udało się nam pozwiedzać i nie powiem żeby był to czas stracony
piter83pl napisał(a):.....
Fakt, chyba w tym rejonie było najwięcej bunkrów. Wydaje mi się że jakiś plan na pewno był, widząc sposób ich ustawiania, często jakby takimi rzędami wzdłuż pól albo na zboczach wzgórz. Ale też często stoją bezładnie...
A co do Vlore to faktycznie ruch tam był bardziej niż wzmożony
, ale aż tak źle nie było jak piszesz. Myślę, że to z powodu wrześniowej, nie wakacyjnej pory
Franz napisał(a):A monastyr bardzo w moim guście.
Trochę szkoda że pogoda nam nie dopisała jak tam byliśmy. Ale na pewno jest to ciekawe miejsce. Co prawda widząc jak przycementowane są dachówki monastyru stwierdziłem że sam bym to lepiej zrobił
, ale ważne, że i tak coś się w Albanii dzieje w kwestii ratowania tego, co tam jeszcze pozostało
Franz napisał(a):Jedno zdjęcie twierdzi, że go nie ma
Nie wiem dlaczego, to już działka Małgosi, pewnie sprawdzi co z nim jest nie tak.
Ale skoro nic już nie mówicie na temat zdjęć, tzn że ich "otwieralność" się na szczęście poprawiła
Pozdrawiam