Re: Małe i duże bałkańskie podróże - EEE czyli Grecja 2018 :
napisał(a) kulka53 » 31.03.2019 14:23
piekara114 napisał(a):z Limnos zrezygnowałam, bo godziny rejsów były dla mnie mało atrakcyjne.....
No niestety... do niektórych wysp i połączeń trzeba się po prostu dopasować. My np w tym roku specjalnie zmieniliśmy termin wyjazdu i wydłużyliśmy go o 3 dni
by mieć przynajmniej szansę na to co odkładamy już od paru lat i w sposób który będzie jak najbardziej sensowny...
Beata W. napisał(a):: Tylko nie wiem jak mąż mój przełknie te 300 euro na sam prom
Cóż, greckie wyspy są dość kosztowne
U nas norma oscyluje około 500...
. A że u nas koszty wyjazdu można ciąć jedynie poprzez redukcję wydatków na promy, to zakładając "budżetowość" trzeba było wybierać "tanie" wyspy
. Teraz chyba już będzie bardziej normalnie, przynajmniej takie są założenia.
A Sporady są wyjątkowo drogie. W sumie to nie wiem dlaczego
, w końcu nie jest tak że prom z Volos to jedyny środek transportu, jest przecież na Skiathos lotnisko. Chyba są po prostu bardzo popularne
.
KOL napisał(a):Dzięki za kolejną fajną relację. Kiedy wyruszacie na następną grecką eskapadę? My już za 19 dni
.
Dzięki za odwiedziny
Za 19 dni mówisz.... czyli Święta na Obczyźnie
. Czuję że będzie to jakieś super extra wyjątkowe miejsce
My (taki jest plan na dziś) ruszamy 30 kwietnia...
ZytaS napisał(a):Chapeau bas
dla autorów tego wątku. Tyle podróży, tras, gotowy materiał na książkę (wiem, wiem ...nie planujecie, a szkoda
)
Dzięki serdeczne za miłe słowa
.
Fakt, przez te lata trochę wyjazdów się nazbierało ale kierunki raczej mało egzotyczne a i ekstremalność znikoma... choć tutaj to zależy jak do tego kto podchodzi
. W każdym razie póki co staramy się przynajmniej systematycznie realizować plan na KGW
.
No i zapraszamy na kolejne relacje w tym wątku i nie tylko
.
Pozdrawiam.