O wodospadach w Edessie nie wiedziałem, także to taki rzut na taśmę i dodanie do listy, bo wyglądają zachęcająco, a przy okazji googlowania ich namierzyłem leżące w innym miejscu w Grecji Nada Waterfalls.
Dzięki za jak zawsze przyjemną eskapadę.
janusz.w. napisał(a):A ja dziękuję za tą opowieść
Jan32 napisał(a):I ja dziękuję.
piekara114 napisał(a):I ja też dziękuję za kolejne inspiracje.
WeraAnka napisał(a):Ja też DZIĘKUJĘ !!!
WeraAnka napisał(a):A tak przy okazji Wasze październikowe, rwące wodospady i rzeczki w Edessie dokładnie tak samo wyglądały pod koniec czerwca 2018r po nocnej ulewie, która przeszła nad tym regionem i pięknie oczyściła upalne powietrze. Dzień wcześniej zdecydowanie spokojniej się prezentowały. Niektórych cieków wodnych w ogóle nie było, były totalnie suche.
Podobna sytuacja miała miejsce w uzdrowisku Loutraki, położonym trochę dalej i wyżej.
te kiero napisał(a):O wodospadach w Edessie nie wiedziałem, także to taki rzut na taśmę i dodanie do listy, bo wyglądają zachęcająco, a przy okazji googlowania ich namierzyłem leżące w innym miejscu w Grecji Nada Waterfalls.
Dzięki za jak zawsze przyjemną eskapadę.
piotrf napisał(a):Nasz październikowy spacer przebiegał w części macedońskiej niemal tymi samymi ścieżkami
dangol napisał(a):Małgosiu i Pawle, dziękuję za kolejną fascynującą grecką przygodę .
Miło się z Wami podróżuje, nawet jeśli tylko wirtualnie. Opowieści Wasze mają na szczęście także wymiar realny , gdyż dokładne relacje dają możliwość zaplanowania swojej własnej podróży .
W tym roku, po długiej przerwie, wracamy do Grecji ! Niestety tylko na tydzień, więc autem nie ma szans...
Zaczynam przymiarki, jaką wyspę wybrać , niewątpliwie będzie to jedna z tych, jakie poznaliście , będę więc mogła podglądnąć to i owo
kulka53 napisał(a): Chyba maska do pływania pod wodą (Danusiu, to dzięki Tobie – dziękujemy )
kulka53 napisał(a): Liczymy, że ten rok przyniesie nam zwiększenie ich ilości a także wiele fajnych wrażeń z nich przywiezionych
piekara114 napisał(a):Liczyłam na zwyczajowe podsumowanie
Eginię wpisuję na listę do zobaczenia przy okazji posezonowej wizyty w Atenach.
piekara114 napisał(a):To teraz na majową relację czekamy
dangol napisał(a):Fajnie, że coś z moich relacji Wam się przydało , bo na ogół to ja wykorzystuję w praktyce to, czym się z nami na forum dzielicie
dangol napisał(a):Ciekawe, które z wysp zwiększą w 2019 Wasz wynik?
kmichal napisał(a):Ciekawe na które padnie w tym roku ... ...
Czyżby Thassos?kulka53 napisał(a): W każdym razie jest on dość zaskakujący - jedna wyspa na północy i blisko lądu oraz dwie na dalekim południu i daleko w związku z tym od lądu .
Dalej myślisz o S.?Beata W. napisał(a):PS. A w Volos przypadkiem w maju nie będziecie Ciekawa jestem cen promów na miejscu
piekara114 napisał(a):Dalej myślisz o S.?Beata W. napisał(a):PS. A w Volos przypadkiem w maju nie będziecie Ciekawa jestem cen promów na miejscu
piekara114 napisał(a):Czyżby Thassos?
Beata W. napisał(a):A w Volos przypadkiem w maju nie będziecie Ciekawa jestem cen promów na miejscu
Beata W. napisał(a):Aktualna cena z Volos na Skopoles 2+2 + samochód to 300 euro