Re: Małe i duże bałkańskie podróże - EEE czyli Grecja 2018 :
napisał(a) mysza73 » 18.12.2018 18:41
kmichal napisał(a):tompakosc napisał(a):A Michał tymi cenami z Cyklad wbił mnie w fotel... Ponad 100 EUR, mój Boże...
... pamiętaj, że szukałem w szczycie sezonu ...
... najwyraźniej kryzys mają już za sobą i windują ostro ceny - ich prawo, najwyraźniej mają chętnych ...
... nie tylko samych kwater dotyczą wysokie ceny - wynajem małego auta w sezonie to koszt 70-80 euro ...
... w związku z tym ja sobie odpuściłem, wrócę do Grecji jak będę miał urlop w lipcu ...
...
Pozdrawiam.
piekara114 napisał(a):Michał nie chcę Cię straszyć, ale w lipcu dużo lepiej cenowo nie będzie.... W tym roku za 2+1 ciężko było coś poniżej 60 eur znaleźć, a Wy 2+2+1(na razie) więc cenowo też sporo taniej nie będzie w lipcu.... No chyba, że w totalnej dziurze, gdzie niewiele jest to ceny 40-45 eur miałam...
Moje doświadczenie z Cykladami jest takie, że trzeba negocjować
W tym roku dostałam dużo odpowiedzi, fakt, że niektóre ceny z kosmosu, więc z tymi nie gadałam
Ale w kilku miejscach, które mi pasowały, jak zapytałam o rabacik, to raczej się godzili
Np ten apartman co zarezerwowałam, czteroosobowy on jest, pani ceniła początkowo 75 euro/ dzień
Ja zaproponowałam 65 euro i się zgodziła ...
W kilku innych miejscach też tak było ... no ale to druga połowa lipca ... sierpień trochę droższy może być