Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mała miejscowość z piękną dziką plażą

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrekwawa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekwawa » 30.05.2011 12:13

szukam :D

cześć dawno mnie tu nie było, wiec witajcie.
Poszukuje małej mieściny, wsi spokojnej w której mógłbym spędzić urlop z żoną i dziećmi (9+3).
Chciałbym abyście polecił mi spokojną miejscowość z ładną kamyczkową, żwirową plażą i płytkim morzem.
Co do rejonu to może coś od Zadaru w górę ale nie za daleko bo mały źle znosi jazdę samochodem.

Pozdrawiam
Piotr
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.05.2011 12:18

Chyba z żonami... 8)
stratos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stratos » 30.05.2011 12:43

Jak się taka gromadka wysypie to już nie będzie tam cicho . :D
piotrekwawa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekwawa » 30.05.2011 13:36

stratos napisał(a):Jak się taka gromadka wysypie to już nie będzie tam cicho . :D

fajnie to napisałem :lol:
9 i 3 to oczywiście wiek dzieci :)

Tak myśle o rejonie Riwiery Makarskiej, może Gradac tylko nie wiem czy nie będzie tam zbyt tłoczno.
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 30.05.2011 14:16

Ja byłem w zeszłym roku z dzieciaczkami (10,3 l) w Marusici, bardzo spokojna wioska i piękne plaże w tym roku też tam jadę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 30.05.2011 15:02

Marusici doskonały wybór mała cicha miejscowość doskonałe miejsce wypadowe na zwiedzenia okolicznych atrakcji( czytaj znanych miejscowości)
Musisz jednak wiedzieć że w każdej nawet najmniejszej miejscowości będą jacyś turyści( nie rzadko hałaśliwych )
Jeśli chodzi o dzikie samotne plaże tez takowe wszędzie są z tym że nie pod nosem wystarczy przejść się na kraniec miejscowości i się znajdzie takie są moje doświadczenia bo też takowe lubię. Czy zawsze na plaże dziką trzeba wychodzić prosto z domu? A takie skarby zwane perełkami są i istnieją samotne ciche domki bezpośrednio nad morzem i plażą która często jest tylko do waszej dyspozycji, ale to tylko w zasadzie na wyspach i nie rzadko tak zwana Robinsonadą. Kolega mkm dzielnie się spisuje w podsyłaniu perełek- przy okazji pozdrawiam prędzej czy później zajrzy w temacik tak mi się zdaje.
piotrekwawa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekwawa » 30.05.2011 15:43

[quote="danielZS"]Ja byłem w zeszłym roku z dzieciaczkami (10,3 l) w Marusici, bardzo spokojna wioska i piękne plaże w tym roku też tam jadę.
[quote]

Ciekawe, wygląda naprawdę dobrze rozumem, że do plaż dostanę się na piechotę? Nie będę musiał jeździć autem?
W Marusici jest sporo kwater? Ja jak zwykle jadę w ciemno.
Ostatnio edytowano 31.05.2011 23:01 przez piotrekwawa, łącznie edytowano 1 raz
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 30.05.2011 19:43

Marusici pieszo? Oczywiście że tak wskazane powiedział bym hhhhhee. Tu masz link co prawda do agencji zajmującą się tylko tą miejscowością. Możesz sobie popatrzeć jaka to miejscowość. W tej okolicy wszystkie miejscowości są poniżej Jadranki a to ważne cichuteńko, no i bardzo strome :D
http://www.marusici.com/ na Googlach wklep nazwę i i zatwierdź grafike pojawi sie dziesiąt zdjęć z tematem Marusici pozdrawiam
:D
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 30.05.2011 19:48

W Marusici kwatery są praktycznie w każdym domu, tych domów może ze trzydzieści. A czy jak przyjedziesz to będą wolne kwatery? Nie wiem, ja rezerwowałem już w grudniu, wolę kwatery sprawdzone i z uwagi na jazdę z 2 dzieci chcę być pewny, że czeka na nas spanie.

Co do plaży, to nie trzeba dojeżdżać samochodem. Są tam 2 dojścia do plaż, z prawej strony dość stromymi schodami (ale nie aż tak, żeby dziecko sobie nie poradziło) i z lewej łagodniejsze zejście dróżką.

Jest trochę zatoczek i im dalej się wybierzecie tym zapewne mniej ludzi tam będzie.

Miescinka jest naprawdę mała, jeden sklep. Jednak niedaleko stąd do Makarska, Omiś a nawet Split czy Trogir.
olutek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olutek » 30.05.2011 22:44

consett0805 napisał(a):Marusici pieszo? Oczywiście że tak wskazane powiedział bym hhhhhee. Tu masz link co prawda do agencji zajmującą się tylko tą miejscowością. Możesz sobie popatrzeć jaka to miejscowość. W tej okolicy wszystkie miejscowości są poniżej Jadranki a to ważne cichuteńko, no i bardzo strome :D
http://www.marusici.com/ na Googlach wklep nazwę i i zatwierdź grafike pojawi sie dziesiąt zdjęć z tematem Marusici pozdrawiam

Pisałeś do nich po polsku??
olutek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olutek » 30.05.2011 22:50

A o które Marusici chodzi: Omiś czy Buje, bo jeśli Omiś to jest poniżej Zadaru a autor posta chciał powyżej. Dobrze kombinuję? :?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 30.05.2011 22:56

olutek napisał(a):A o które Marusici chodzi: Omiś czy Buje, bo jeśli Omiś to jest poniżej Zadaru a autor posta chciał powyżej. Dobrze kombinuję? :?

Fakt nie jasno, ale autor użył słowa, oby tylko nie "zadaleko" wiec każdy myśli tu o Marusici tej koło Omisia. Przecież Marusici te bliżej ulżyło by męczarniom małego, tak czy źle kombinuję hhhhhhee? :wink:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 30.05.2011 23:01

olutek napisał(a):
consett0805 napisał(a):Marusici pieszo? Oczywiście że tak wskazane powiedział bym hhhhhee. Tu masz link co prawda do agencji zajmującą się tylko tą miejscowością. Możesz sobie popatrzeć jaka to miejscowość. W tej okolicy wszystkie miejscowości są poniżej Jadranki a to ważne cichuteńko, no i bardzo strome :D

Pisałeś do nich po polsku??

Nie ponieważ jestem zwolennikiem jazdy w ciemno, a gdy przygotowuję się do wakacji lubię dużo wiedzieć, na te stronę natknąłem się w necie a i wielu na forum tez ją podsyłało innym zainteresowanym o ile dobrze kojarzę mają swoje biuro tuż przy wjeździe do miejscowości.
strona posiada jeżyk Polski, ale jak z komunikowaniem się nie wiem.
piotrekwawa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekwawa » 31.05.2011 23:12

olutek napisał(a):A o które Marusici chodzi: Omiś czy Buje, bo jeśli Omiś to jest poniżej Zadaru a autor posta chciał powyżej. Dobrze kombinuję? :?

Omis poniżej Zadaru? 8O Według mapy Omis jest bliżej Dubrownika.
Poczytałe Marusici wychodzi na prowadzenie a co myślicie o Gradac?
olutek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olutek » 02.06.2011 19:14

piotrekwawa napisał(a):

Omis poniżej Zadaru? 8O Według mapy Omis jest bliżej Dubrownika.
Poczytałe Marusici wychodzi na prowadzenie a co myślicie o Gradac?

no oczywiście masz rację :oops: jakoś inaczej spojrzałam...
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies