Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mała ankieta.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 30.10.2006 15:11

choc na chwilke, ale pojade, po raz 5 chyba, pojade na pewno :D
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 30.10.2006 15:21

qqryq napisał(a):Doskonale rozumiem userów #aneta_jacek. Byłem w Cro dwukrotnie (2003 i 2005) i już po ostatniej wizycie "odechciało" mi się. Nie to żeby mi się nie podobało, ale zwyczajnie potrzebowałem czegoś nowego, innej kultury, innej kuchni, innych zwyczajów i ludzi. Poza tym w innych regionach Europy wcale nie jest radykalnie drożej w porównaniu z tym co oferuje Chorwacja. Więc za rok znowu ominę ten kraj.

Super !! Bo już zaczynałam sie czuć "samotnie". :D :D :D

Należę to byłych-"cromaniaków", osób ktore jeszcze rok temu nie wyobrażały sobie innego miejsca na wakacje jak HR. Pojechałam po raz trzeci w niecałe 2 lata i ..... coś sie we mnie skończyło. Te same drzewa, podobne widoki, to samo żarcie w knajpie. Snułam się lekko znudzona po uliczkach w Orebiciu rozmyślajac czemu nie wcinam tego arbuza w Grecji :D

oczywiście rozstanie z HR wcale nie oznacza rozstania z cropl :)), ta "przyjaźń" jedynie zmienia swoje oblicze .....
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 30.10.2006 16:44

aneta_jacek napisał(a):Snułam się lekko znudzona po uliczkach w Orebiciu rozmyślajac czemu nie wcinam tego arbuza w Grecji :D

Zapewniam Cię, że zarówno sam arbuz jak i całe otoczenie to prawie to samo... :(
Obawiam się, że aby zaznać czegoś naprawdę innego, to trzeba do Afryki (przynajmniej Egipt) albo najlepiej do Azji...

PozdraV
J.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.10.2006 16:53

Jacunio napisał(a):
aneta_jacek napisał(a):Snułam się lekko znudzona po uliczkach w Orebiciu rozmyślajac czemu nie wcinam tego arbuza w Grecji :D

Zapewniam Cię, że zarówno sam arbuz jak i całe otoczenie to prawie to samo... :(
Obawiam się, że aby zaznać czegoś naprawdę innego, to trzeba do Afryki (przynajmniej Egipt) albo najlepiej do Azji...

PozdraV
J.

A na K-Paxie to wcinają arbuzy ze skórą. :wink:
Ale tak naprawdę Jacunio co możemy zaznać nowego w Afryce czy Azji?
Wpadniemy tam na parę dni ,spocimy się mocniej niż w Chorwacji i tyle z naszego zaznania. :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 30.10.2006 17:11

AndrzejJ. napisał(a):
Jacunio napisał(a):

PozdraV
J.

Wpadniemy tam na parę dni ,spocimy się mocniej niż w Chorwacji i tyle z naszego zaznania. :wink:

ale sie bedzie nazywalo ze w afryce bylismy :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.10.2006 17:34

slawek66 napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
Jacunio napisał(a):

PozdraV
J.

ale sie bedzie nazywalo ze w afryce bylismy :D

No ,ale żeby jakiegoś lwa przynajmniej za ogon pociągnąć ,albo z jakąś małpą na lianie się pohustać,albo posłuchać jak galopują słonie,albo posiedzieć o północy na piramidzie.!!!A tu nic .Afryka ?hotel i all inclusiv i te śpiewy góralu czy ci nie żal:wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.10.2006 18:36

A ja bym Andrzejku zapytał w tej Afryce jakąś małpę o ewolucję :wink:
Obrazek
:papa:
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 30.10.2006 18:58

do Chorwacji
dopóki nie nauczę się każdego kamienia na pamięć :wink:

inne państwo, kontynent czemu nie jeśli ktoś ma głód poznawania nowego
jeśli nie widział, a chciałby
jeśli nie poznał a chciałby mieć porównanie

wiem ,że nieprędko wrócę do Grecji, do Francji...obco mi tam
chętnie wróciłabym znowu do Szkocji, by przejść się znów po cudnych wrzosowiskach...ale to jakby pojechać na Hvar i przejść się po polach lawendowych
na wyspę Napoleona też chętnie bym się znowu wybrała, pochodziła uliczkami Florencji czy Sam Marino, ale San Marino mam na Rabie
wychodzi, że wszystko co lubię znajduję w Chorwacji

Afryka to moje marzenie od dziecka, ale Afryka dzika , a nie ta odkryta , safari i słonie :)

wybieram znowu Chorwację :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.10.2006 18:58

Janusz Bajcer napisał(a):A ja bym Andrzejku zapytał w tej Afryce jakąś małpę o ewolucję :wink:
Obrazek
:papa:

Popatrz Janusz co Oni trzymają w rękach? :D To dlatego ewolucja tak szybko przebiegała :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.10.2006 19:08

,,do Chorwacji
dopóki nie nauczę się każdego kamienia na pamięć ''
napisała Japona
i to powinno być nasze motto cromaniackie :wink:
Fajnie napisała.Ech, ta Japona. 8)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 30.10.2006 19:27

zapewniam - nic ciekawego w porównaniu z Cro. U Hrvatskoj każdy zaułek, zatoczka jest inna - Egipt - piach, piach, piach, piramidy, piach, Sfinks, piach, piach, śmieci, śmieci, piach, piach, piach, rafy (najciekawsza rzecz w Egipcie), piach, piach piach.

Ps. Nie żałuję że byłem w Egipcie - warto zobaczyć całkowicie inną kulturę, jednak planując taki wyjaz proponuję objazdówkę

http://www.eximtours.pl/web/?page=szuka ... o=10560010
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 31.10.2006 10:49

Oczywiście,że do Chorwacji . Będzie to już 6 raz, ale nie wyobrażam sobie urlopu bez Cro.
Pozdrawiam :D
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 31.10.2006 11:42

Tak 2 razy. W kwietniu na targach w Zagrzebiu, potem łódka.

Pozdrav.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 31.10.2006 11:54

Mam nadzieje, że Tak! Może połączone z wypadem do Włoch.
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 02.11.2006 23:33

Jeśli tylko zdrowie i cała reszta (na co cała wyprawa sie składa pozwoli) to będzie to CROATIA-zaczynam marzyć a to pierwszy krok do wakacji!!!!!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Mała ankieta. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone