Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska wrzesień 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 05.10.2008 15:37

Po Twojej relacji wiadomo że wrócicie tam jeszcze nie raz.
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 15:59

Widząc moją nie do końca zadowoloną minę, mąż zaproponował wino z pobliskiego sklepu (najgorsze jakie w życiu piłam, napisałam sobie co prawda ściągę z porad ines, które trunki są godne uwagi, ale ściąga została w domu, więc trafiliśmy jak kula w płot, nie pomogło nawet mocne schłodzenie - to było białe winko ;), chciałam je od razu wylać,ale Michał stwierdził,że do gotowania w sam raz i wróciło z nami do Polski ;) ), chcieliśmy jakieś lokalne wypieki, ale skończyło się na ciastkach w paczce (te z piekarni były twarde jak kamień i niedobre, choć piekarnia wielka, przeszklona, miałam nadzieję na wybór na miarę piekarni francuskiej :) i wspaniałomyślnie zaproponował Szybenik albo Split na jeden dzień (a musicie wiedzieć, że to naprawdę szlachetnie z jego strony, zwłaszcza, że przed wyjazdem podłapał fuchę i spał po 4-6 godzin dziennie :( ). Uradowana od razu wybrałam Split ( he, he, był w moich cichych planach) i stwierdziłam, że szkoda jechać w trakcie wypoczynku, lepiej po prostu wyjechać wcześniej i w drodze powrotnej pozwiedzać to słynne miasto. Póki co, były lody z dostawą do wody :)

Obrazek

a w ostatni dzień nawet pizza :)

Obrazek

i darowany przez zaprzyjaźnionych już po tylu dniach wspólnego plażowania Chorwatów soczek z największym skarbem - z rurką:)

Obrazek
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 05.10.2008 18:21

WoW! Jestem pod wrażeniem opisu i zdjęć :) Ja byłem pierwszy raz w Chorwacji (Ciovo) i po powrocie wydawało mi sie, że trafiłem w najpiękniejsze miejsce w tym kraju. Teraz czytam różne relacje i ... już się zastanawiam nad CRO 2009 :) Wszystko w Twoim opisie jest dla mnie oczywiste poza jednym szczegółem - z Bolesławca przez Niemcy to jednak trochę dalej!
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 18:27

Dalej jakieś 200 km, ale szybciej niż przez Czechy (jechaliśmy nocą autostrady prawie puste) i wygodniej, przeliczyliśmy paliwko na dłuższą trasę i winietki w Czechach i na jedno wyszło, więc byliśmy za Niemcami ;)
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 05.10.2008 18:42

Przemyślę tę opcję podróży w przyszłym roku :) Jeszcze raz gratuluję fajnych fotek i może.... będzie coś jeszcze z Waszych wakacji ? ;)
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 18:55

będzie, będzie:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.10.2008 22:06

laciatek napisał(a):To Crokuskiemu się nie podobało, mnie muzyczka jak najbardziej :)

:oops: :oops: Rzeczywiście , gdzie ja oczy miałem :?: :wink: :lol:
elli
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elli » 05.10.2008 22:58

PRZYJEMNIE się to czyta .... byłam też w MAKARSKIEJ ale tylko jeden dzień .... teraz wiem więcej... :D DZIĘKUJĘ!!!!

P.S. Pisz proszę więcej , zdjęcia fantazja - pozdrawiam :D
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 06.10.2008 10:20

wieczorkiem, elli, wieczorkiem :), choć opowieść chyli się już ku końcowi ;)
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 06.10.2008 11:20

w tym roku przez tydzień buszowaliśmy popołudniami i wieczorami po Makarskiej ale groty nie dopadliśmy... :oops:
jesli chodzi o jedzenie to najlepsze (naszym zdaniem) w miare cenowe (jesli idzie o restauracyjki) bylo w Adriatic.zaraz kolo tego nowobudowanego hotelu (idąc w kierunku boiska do piłki wodnej)
obsługa nie do opisania 8O 8)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.10.2008 12:28

A moją ulubioną knajpką w Makarskiej jest Konoba "Decima" (pisałam już o niej w wątku: Makarska - restauracje). Trzeba skręcić z promenady w boczną uliczkę i wejść na niewielki plac mniej więcej na wysokości opisywanego przez Ciebie, Laciatek, pomnika turystów.
Z knajpki nie widać co prawda morza, ale jest za to tania (40 kun) i pyszna rybka. Ja preferuję lubin na żaru :). A byłam już w tym miejscu 6 razy i za każdym razem smakuje rewelacyjnie :D. Tak wygląda konoba:
Obrazek
Może ktoś tam był :?:
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 06.10.2008 12:43

no, my żadnej restauracyjce nie byliśmy wierni ;)
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 06.10.2008 12:46

Co prawda na kilkudniowy odpoczynek wolę bardziej kameralne miejsca, ale Twoja Makarska podoba mi się 8). Może kiedyś tam zawitam - oczywiście poza szczytem sezonu :D
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 06.10.2008 13:07

he, he, może powinnam wystąpić do burmistrza czy mera Makarskiej o nagrodę za promocję miasta ;)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 06.10.2008 13:15

laciatek napisał(a):he, he, może powinnam wystąpić do burmistrza czy mera Makarskiej o nagrodę za promocję miasta ;)

Heheh zapewniam Cię Laciatek, że połowa forum powinna wystąpić o takie nagrody :)
Ja w takim razie piszę się o nagrodę za promowanie Tucepi no i teraz wyspy Brac :P :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Makarska wrzesień 2008 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone