Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska wrzesień 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 05.10.2008 07:38

Byłam w Makarskiej już pare razy ale nie wiedziałam że tam na "cypelku "jest grota!-wstyd mi :oops: :oops: :oops:
Kolejny raz dziękuje że jest takie forum!
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 08:40

Grota jest na przeciw :)
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 08:42

Crokuski
nie mam zastrzeżeń do kompendium, zresztą w relacji zamieściłam do niej link :)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 05.10.2008 08:55

To kolejny powód żeby tam wrócić i zobaczyć! :D :D :D
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 09:22

To najbardziej osławiona dyskoteka, musiałaś o niej słyszeć;)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 05.10.2008 09:28

Hym...no własnie nie słyszałam.Na drugi rok nadrobie zaległosci.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.10.2008 10:17

Crokuski napisał(a):Januszku, ten Youtube ma się tak do piękna Makarskiej jak nasi politycy do działania na korzyść społeczeństwa, ale wybaczam. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co pozostało... ;-)

Oczywiście , że ten teledysk nie umywa się do Twoich zdjęć zamieszczonych w relacji, głownie chodziło mi "o wrzucenie" trochę Cro-muzyczki z Makarska w tle. :lol: :papa:
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 11:45

To Crokuskiemu się nie podobało, mnie muzyczka jak najbardziej :)
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 13:13

Później oczywiście ruszyliśmy na poszukiwanie jedzonka w okolicy parku i
placu zabaw

Obrazek

z ukochanym przez gołębie pomnikiem :)

Obrazek

Obrazek

czytaliśmy chyba wszystkie menu i nie mogliśmy się zdecydować, a jak się w końcu decydowaliśmy, to akurat okazywało się, że tego dnia akurat ta potrawa jest wykluczona z menu, więc kierowaliśmy się w stronę zjeżdżalni, na którą nie miałam odwagi wejść :)

Obrazek

Obrazek

w końcu zdecydowaliśmy się na jedzonko w pobliżu naszej kwatery, w przepięknym przydomowym ogrodzie i miłej atmosferze. Wybór okazał się jak najbardziej trafny- cicho, przyjemnie i, co może ważniejsze smacznie i niedrogo. Gości to, przynajmniej o tej porze, nie było i chyba nie do końca byli na nich przygotowani, ponieważ po zamówieniu naleśników dla małej, kelner szedł do sklepu po mleko :)

Obrazek
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 13:23

I oczywiście czas na wodno-plażowy relaks, natura hojnie nas wynagrodziła, tego dnia byliśmy świadkami popisów młodych wiewiórek, które jeszcze bez strachu próbowały nawiązać, nie zawsze skutecznie, kontakt z ludźmi ( widzieliśmy scenkę rodem z komedii, jak trochę bardziej postawna Niemka torebką odganiała się od małej wiewiórki, krzycząc przy tym niemiłosiernie ;) )

Obrazek

Obrazek

zresztą z jedną wiewiórką upodobaliśmy sobie to samo drzewo tzn. my z dołu, ze względu na upragniony tego dnia cień, a ona z góry, zrzucając na nas kawałki szyszek ( czekałam kiedy dostaniemy całym ogryzkiem ;) )

był przypływ jeżowców (niektóre wylegiwały się na przybrzeżnych skałkach)

Obrazek

i mnóstwo ryb, w tym takie długie, niebieskie i skaczące całymi ławicami, niezapomniany widok ;)
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 13:47

Patrząc na wyspy przed nami zamarzyło mi się ich odwiedzenie, zwłaszcza że przed wyjazdem naczytałam się o Sumartinie, miałam nawet spisany rozkład promów Jadroliniji, ale ten upał trochę nas rozleniwił :).
I wtedy jak za sprawą czarodziejskiej różdżki pojawił się dżin czyli właściciel lokalnego statku z prospektem reklamowym i piękną gadką, proponując dwa w jednym tzn. zwiedzanie wysp Brać i Hvar, za niewielkie pieniążki ( 20 euro) do tego dziecko gratis, rybki na pokładzie i rakiję bez limitu, mrugając dodał, że jak wypijemy za dużo wina, to zobaczymy nawet delfina ;)
Tutaj czar prysł, bo przypomniał mi się statek, który bodajże dzień wcześniej, słychać było jeszcze zanim go było widać, a było na co popatrzeć, statek wielki, pełen dryfujących na pokładzie (zapewne na skutek tej rakiji bez limitu) i fałszujących niemożliwie, za to z pełnym przekonaniem

Obrazek

Więc tak samo, jak z Sv. Jure, który był moim kolejnym pomysłem (z tym, że to na Michała spaść miał zaszczyt wjazdu na górę, ponieważ ja prawko mam dopiero od roku i przejazd kawałkiem Chorwacji i Austrii już był sporym wydarzeniem :) ) uzgodniliśmy, że odkładamy to na ( miejmy nadzieję ) przyszły rok.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 05.10.2008 13:51

Laciatek
To wasz pierwszy pobyt w Cro? :D
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 05.10.2008 15:03

Laciatek a na jakiej ulicy mieszkaliście,bo my tez mieliśmy sporo pod górę.Jak wjeżdża sie do Makarskiej to przed stacja benzynową skręcalismy zaraz w lewo i druga uliczka w prawo to o ile pamiętam ulica Zadarska.
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 15:11

Tak ines, pierwszy, mam nadzieję, że pierwszy z wielu, jak na razie pierwszy zagraniczny po kilkuletniej chorobie męża :)
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 05.10.2008 15:12

ancia, tam większość pod górę:), my na Zagrebackiej :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Makarska wrzesień 2008 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone