Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska vs Baska Voda

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KOLEKCJONER540
Plażowicz
Makarska vs Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOLEKCJONER540 » 13.06.2012 14:39

Witam, proszę o pilną pomoc, bo mam do jutra czas na zastanowienie :) Wykupiłem wczasy w Makarskiej ( loteria, zwykły pokój, jedziemy od 18-29.06 ), w której już byłem i super mi się podobało, mam okazję za te same pieniądze pojechać do Baskiej Vody do hotelu Dubravka. Moje pytanie brzmi, czy będzie podobny klimat jak w Makarskiej, czyli dużo ludzi, knajpek, nocne życie w miarę rozwinięte, jak z ilością, wielkością i jakością plaż w Baskiej, czy ceny na mieście tj. jedzenie alkohol są podobne, możliwość wypłynięcia w rejs... ewentualnie opinie o hotelu. Z góry dziękuję za odpowiedź !!!
KOLEKCJONER540
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOLEKCJONER540 » 13.06.2012 19:15

Pomóżcie !!! Do rana muszę się zdecydować ! :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 13.06.2012 19:25

Wiesz myślę że tu większość Cromaniaków nie wykupuje wczasów i nie kwateruje po hotelach , a raczej jedzie w ciemno i wybiera apartamenty na miejscu.

Skoro w Makarskiej już byłeś to o Bašce może poczytać np. tu

Pozdrav
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 13.06.2012 19:49

Baska Voda = hałas, zgiełk, ciżba, ból głowy.

Makarska = patrz Baska Voda, ale do potęgi drugiej
Piterek75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piterek75 » 13.06.2012 20:05

W Makarskiej możesz być zakwaterowany bardzo daleko od plaży, natomiast hotel Dubravka jest bardzo blisko plaży. Sam hotel jest raczej brzydki i standard też raczej niski.
Jeśli chodzi o miejscowość wybrałbym Baske Vode, tym bardziej, że od hotelu Dubravka jest blisko do Breli, gdzie można się udać na spacer piękną nadmorską ścieżką.
Jeżeli zależy ci bardziej na życiu nocnym to więcej możliwości masz w Makarskiej. Choć i w Basce Voda jest dyskoteka i nadmorskie puby z muzyką.
KOLEKCJONER540
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOLEKCJONER540 » 13.06.2012 20:54

Jak się kształtują ceny w knajpkach, jedzenie, alkohol, porównując z Makarską? Z portu wypływają jakieś statki na rejsy oprócz Biby ( czy jakoś tak ) :) ?
Piterek75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piterek75 » 13.06.2012 20:59

Ceny praktycznie takie same. Są mniejsze stateczki ale Bibe rządzi :D . Szczególnie polecam całodzienną wycieczkę Bibą na Korcule, naprawdę warto.
KOLEKCJONER540
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOLEKCJONER540 » 13.06.2012 21:23

Jest gdzie do rana się pobawić, czy raczej tylko biesiadne pieśniczki w knajpkach ?
Piterek75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piterek75 » 13.06.2012 21:30

W Basce Voda jest dyskoteka Oseka, i pamietam jeszcze taki pub na plaży z drinkami i muzyką. Jeżeli chodzi o dysko to Makarska wygrywa
KOLEKCJONER540
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOLEKCJONER540 » 13.06.2012 21:52

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, wybieram Baska, powiedzcie mi jeszcze, czy jest tam jakiś market, czy jest jak dojechać i wrócić w nocy z Makarskiej, więcej nie męczę, co ma być, to będzie, byle nie padało i było 30 st. :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone