W Cro wszędzie jest cudnie, nawet największa "dziura" ma urok
będę i ja zaglądać, umilając sobie czas oczekiwania
rodzynpatryk napisał(a):Też z chęcią będę czytał bo w 2015 była Makarska
Igłą pinii napisał(a):Staż pobytów w Chorwacji mam podobny i podobnie jak Ty odbieram całe piękno, którym ten kraj emanuje. Jestem w trakcie planowania tegorocznego urlopu a Makarska to punkt obowiązkowy. Fajnie piszesz i pokazujesz.
dhmegi napisał(a):pawelli napisał(a):a tu łajba topowego artysty Chorwacji Thompsona - wielkiego patrioty. Miałem okazję wysłuchać jego koncertu na stadionie w Makarskiej.
Byliśmy pod wrażeniem
Tego koncertu to na pewno wielu cromaniaków Ci zazdrości (łącznie ze mną).
emarylka napisał(a):W Cro wszędzie jest cudnie, nawet największa "dziura" ma urok
będę i ja zaglądać, umilając sobie czas oczekiwania
Vjetar napisał(a):pawelli napisał(a):i słynna dyskoteka Grota
Jakoś miałem wrażenie, że La Grota jest w innym miejscu.
Pzdr
drakul napisał(a):Popatrzmy zatem na Makarską, odwiedziliśmy kilka razy Jadran ale nigdy nawet nie otarliśmy się o Makarską (preferujemy zad..ia) Może skoro ją też można pokochać to coś się zmieni... Ale gdzie tam znaleźć zad....ia? Plaże gdzie rzut kamieniem w którąkolwiek stronę nikomu krzywdy nie zrobi, brak pijanej gówniarzerii i bud z chińskim rękodziełem....
pawelli napisał(a):Vjetar napisał(a):pawelli napisał(a):i słynna dyskoteka Grota
Pzdr
hmmm, nie ????
pomyliłem coś ??? czyżby ona była w miejscu skąd było robione zdjecie ?
Rafał78 napisał(a):Makarska
...może w sezonie zatłoczona i komercyjna , ale niewątpliwie pięknie położona i swój klimat ma
Kilka razy byliśmy na wieczornych spacerach,no i po pamiątki.
Pozdrawiam
Vjetar napisał(a):pawelli napisał(a):Vjetar napisał(a):pawelli napisał(a):i słynna dyskoteka Grota
Pzdr
hmmm, nie ????
Być może to ja jestem w mylnym błędzie ...
Znawcą Makarskiej nie jestem ale wydawało się mnie, że Grota to ta nieczynna pod pomnikiem
Pzdr
pawelli napisał(a):Vjetar napisał(a):pawelli napisał(a):Vjetar napisał(a):pawelli napisał(a):i słynna dyskoteka Grota
Pzdr
hmmm, nie ????
Być może to ja jestem w mylnym błędzie ...
Znawcą Makarskiej nie jestem ale wydawało się mnie, że Grota to ta nieczynna pod pomnikiem
Pzdr
Masz rację !
Dałem ciała
pawelli napisał(a):No to cóż ..... chyba czas na ciąg dalszy
Przyjechaliśmy, pospacerowaliśmy tu i tam więc chyba czas przedstawić naszą ulubioną plażę.
Z uwagi na fakt, że wszystkie wyjazd do Makarskiej przypadały na przełom lipca/sierpnia , nie muszę więc wiele opowiadać jak wyglądały plaże w okolicach promenady
Śledź koło śledzia i nad swoją głową można było dość często zobaczyć wachlujące stópki - a w zasadzie paluchy - sąsiada który leżał lekko powyżej Wątpliwa przyjemność
Jak już by się człowiek gdzieś umiejscowił - to już po krótkim zażywaniu kąpieli słonecznej - za chwilę się mogło okazać się że mamy już całą masę nowych plażujących sąsiadów. Chcąc np. położyć swą rękę lekko dalej od swojego ciała - można natrafić na inne ciało .... .....
Mało tego !
Kolejne wyzwanie to wyznaczenie drogi do morza !!!! Oj nie jest to takie łatwe jakby się wydawało,
Trzeba dość mocno rozglądać się aby wyznaczyć drogę do celu
To nie dla nas !!!
Z uwagi że większość naszych noclegów była na Maslinarskiej - mieliśmy stosunkowo blisko do plaż od strony Krvavicy.
Fakt, że trzeba było pokonać parę set metrów - ale spacer promendą , lasem był rano bardzo przyjemny a po południu ... dawaliśmy radę
Wybór padł na Plaże Ramova - i tu kilka fotek.
Tak, tak moi mili - to jest plaża w Makarskiej tylko trzeba się troszkę przespacerować.
Spokój, mało rozdartych ludzi, cisza ....
Tylko słychać delikatną muzykę z baru Mozart - gdzie serwowano naprawdę fajną muzykę - i oprócz tego cyklady zapach drzewek piniowych i szum Jadranu ))))))))))
Cóż chcieć wiecej )))))
w oddali statki wycieczkowe
i wyspa Brać
i cypelek
ale juz niedługo
Jakieś 100-150 dalej można trafić na taką plażę:
całkiem sympatycznie - i tam praktycznie było pusto - minusem były dość spore kamienie.
Ale za to można było spotkać lokalnych mieszkańców chorwackie czarne wiewiórki
Tak więc poplażowaliśmy czas iść na kwaterkę do zaprzyjaźnionych Chorwatów
c.d.n
Powrót do Nasze relacje z podróży