Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mars2009
Croentuzjasta
Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 21.05.2010 17:49

A ja chciałbym otrzymać/kupić/ ukraść.... czytelny plan miejscowości Makarska. Dysponuję planem < file:///G:/map-of-the-city-of-makarska.htm > ale jest on w skali możliwej do drukowania nieczytelny.
Proszę o informację; czy w Polsce - gdzie - mogę kupić mapę turystyczną miejscowości Makarska.
Ostatnio edytowano 22.05.2010 16:24 przez mars2009, łącznie edytowano 1 raz
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 21.05.2010 18:13

mars2009 napisał(a):A ja chciałbym otrzymać/kupić/ ukraść.... czytelny plan miejscowości Makarska. Dysponuję planem < file:///G:/map-of-the-city-of-makarska.htm > ale jest on w skali możliwej do drukowania nieczytelny.
Proszę o informację; czy w Polsce - gdzie - mogę kupić mapę miejscowości Makarska.

Może to:( u mnie w ekranie się nie mieści - więc może będzie dobrze:))
http://www.makarskainfo.com/images/stor ... ka_map.jpg
GWARANTUJE Ci że mapa w zasadzie do niczego nie będzie potrzebna, bo to tak naprawdę niewielka w sumie miejscowość
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.05.2010 21:29

mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 22.05.2010 01:50

Plumek napisał(a):A ta?

http://maps.mireo.hr/GElin2/

Fajna mapa, ale jak ją sprowadzić do satelity?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.05.2010 07:05

Pytałes o czytelny plan miasta Makarska. No to masz. Wpisujesz nazwe ulicy, miejscowosć i mapka Ci się aktualizuje.
Teraz pytasz o satelitę. Satelitę masz na Google. I wcale nie jest to "czytelny plan" lecz widok z satelity :)
Zatem czego szukasz?
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 22.05.2010 08:41

mars2009 napisał(a):

1.Wydrukować na papierze fotograficznym - minimum 220 gram (jakość!) , 2.Wydrukowaną mapę złożyć na pół, potem jeszcze raz na pół, potem znowu aż osiągnie wielkość Twojej nawigacji satelitarnej (bo chyba o tym myślisz pisząc "satelita").
3. Następnie wkrętakiem lub innym ostrym narzędziem podważasz obudowę urządzenia.
4.Złożoną mapę "sprowadzasz" do satelity i składasz urządzenie do kupy i już możesz korzystać!!!
Filipku czy Ty masz pięć latek?
Tak jak napisałem Makarska to naprawdę mała miejscowość i GWARANTUJE Ci że ani mapa ani satelita do NICZEGO nie będzie Ci potrzebna. No chyba że to taki lans...żeby mieć. Czytając inne Twoje posty można odnieść wrażenie że wszystko musi być podane na talerzu: "myślałem że jak tam mieszkacie to wiecie..", "jak to wgrać.." " napiszcie mi TYLKO DOKŁADNIE I PRECYZYJNIE.."itp - jakiś taki mało kumaty jesteś. A może w ogóle do HR nie jedź bo się okaże ze woda była za słona i miała o 1,5 stopnia inną temperaturę niż wyczytałeś na forum. Nie podawali schabowego z kapuchą tylko jakieś morskie stwory, a bank naciął Cię na 0,00754 PLN. Przykro mi ale tak to jakoś wygląda. Z jednego końca Makarskiej widać drugi koniec a Ty chcesz mapy, satelity - nie wiadomo w końcu co.... To są WAKACJE - przygoda, trochę niepewności, radość że się udało - ucieczka od tego co na co dzień..[/b]
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 22.05.2010 16:21

muchador napisał(a):
mars2009 napisał(a):

..... (bo chyba o tym myślisz pisząc "satelita").

NIE. Myślałem o funkcji pokazującej wysokości terenu - poziomice, które pozwoliłaby ocenić różnicę wysokości (w stosunku do poziomu morza), na której leży ulica Vukowarska.
Ma to istotne znaczenie dla osób niepełnosprawnych - ile będą miały "pod górkę" 40 czy np. 140 metrów.
Szkoda, że ta mapa nie ma tej funkcji.
I co - teraz Ci łyso, że się ośmieszyłeś!! Może muchozolu potrzebujesz?
Reszty nie komentuję bo z zarozmialcami nie polemizuję.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.05.2010 16:34

To może najłatwiej napisać do gospodarzy, wyjaśnić, dlaczego jest to dla Was ważne i po prostu zapytać.
Pozdrawiam
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 22.05.2010 18:34

mars2009 napisał(a):
muchador napisał(a):
mars2009 napisał(a):

..... (bo chyba o tym myślisz pisząc "satelita").

NIE. Myślałem o funkcji pokazującej wysokości terenu - poziomice, które pozwoliłaby ocenić różnicę wysokości (w stosunku do poziomu morza), na której leży ulica Vukowarska.
Ma to istotne znaczenie dla osób niepełnosprawnych - ile będą miały "pod górkę" 40 czy np. 140 metrów.
Szkoda, że ta mapa nie ma tej funkcji.
I co - teraz Ci łyso, że się ośmieszyłeś!! Może muchozolu potrzebujesz?
Reszty nie komentuję bo z zarozmialcami nie polemizuję.

A jednak trzeba podać Panu Markowi na talerzu, bo nie wie gdzie się kupuje mapy do nawigacji satelitarnej (chyba że do tej pory nie musiał kupować)
http://www.automapa.com.pl/?PEI=10994&lng=PL
http://www.camino.pl/opis.php3?ID=25235
Wystarczy kupić, włączyć odpowiednią opcje i masz wszystko (odległość, różnice poziomów - niestety tylko liczby bez poziomic) . Sprawdzone przez osobę niepełnosprawną. Ale czego Ty potrzebujesz to naprawdę nie wiem. Nie musisz dziękować - czasami niektóre rzeczy nas przerastają..
Po prostu następnym razem napisz proszę"precyzyjne pytanie wraz z uzasadnieniem" a nie będziesz musiał nikogo obrażać
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 22.05.2010 20:06

" bo nie wie gdzie się kupuje mapy do nawigacji satelitarnej (chyba że do tej pory nie musiał kupować).."

A nie musiał.
Ty też chyba jesteś niepełnosprawny, ale umysłowo. Nie mam samochodu i mam kupować nawigację sat.?? Zabrakło Ci argumentów logicznego myślenia więc nie prowokuj dalej bo.... Widać, że Twoją dewizą jest złośliwe jątrzenie, nie potrafisz odpuścić, przeprosić i polec z honorem. Mam nadzieję, że w końcu zamilkniesz.
Mimo wszystko pozdrawiam.
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 22.05.2010 20:42

mars2009 napisał(a):

CZŁOWIEKU O CO CI CHODZI?????
Obraziłeś już sporo osób próbujących Ci pomóc, opowiadających na Twoje dziwaczne pytania. Po mojemu "nie polemizuj" lepiej więcej bo "rozjątrzysz"
wszystkich do siebie
I koniec kropka.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.05.2010 22:18

Ul. Vukovarska - jak rzuciłam okiem na mapę z Mireo - to po prostu Jadranska Magistrala. Może ktoś tu ma włączoną AutoMapę - niech rzuci okiem na jadrankę nad Makarska i poda Ci wys. n.p.m. A Vukovarska ile to ma być?

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone