Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maja222
Podróżnik
Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) maja222 » 23.03.2007 19:53

makarska ????? jak plaza??? jakie misteczko piszcie
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.03.2007 20:05

Opcja szukaj ;)
Makarska plaże a oto wynik... jeden z wielu ;)
Makarska
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 23.03.2007 20:10

Witaj

Jak wszystkie miejscowości na Riwierze Makarskiej pięknie połozone,z cudownymi widokami , ładną plażą kamienistą -mam tylko jedno ale - bardzo dużo turystów a co za tym idzie brak tak lubianej przez większośc kameralności jak np w Drasnicach,Podgorze,Drveniku czy Tucepi.
PS Napewno należy ją odwiedzić chociaż raz.

pzdr :papa: :papa: :hut: :hut:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 21.05.2007 10:54

W tym roku, w sierpniu też wybieram się do Makarskiej. Mam do wyboru dwie miejscówki: Vila David i Vila Dalmadino, obie znajdują się w tak zwanych dzielnicach willowych, ponoć gdzieś na początku miasta (od strony Splitu), około 300 - 400 m od plaży. Może ktoś wie jakie tam są plaży, i jakie to są apartamenty? 300 m do plaży, to nie jest problem, ważne dla nas to plaża i że by pokoje, nie wyglądały jak nory!
Pytałam w BP, ale oni odpowiadają, że nie wiedzą, mają tylko fotki.
Może ktoś doradzi gdzie można wynająć fajny apartament z wyżywieniem, nie koniecznie przy zatłoczonej miejskiej plaży?
Pliz :roll:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 22.05.2007 11:35

Nikt mnie nie otpowiada, i co teraz? :cry:
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 22.05.2007 15:18

ynka napisał(a):Nikt mnie nie otpowiada, i co teraz? :cry:

chyba nie pojedziesz :wink:

Te wille znajdują się w dzielnicy Zelenka, pewnie nic Ci to nie mówi. To nieco górzysta dzielnica, znaczy nieźle trzeba się wspinac, ale ma to swoje dobre strony.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 22.05.2007 18:05

taaaak! Można schudnąć! Czy ja wiem, czy mnie się będzie chciało po plaży, albo po imprezce wspinać się 300 m.
A jakie tam są plaży w okolice? Może wiesz?
I jak wygłądają tam apartamenty czy pokoje, w tych willach?
proca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) proca » 26.05.2007 23:10

Osobiście nie lubię Makarskiej, zbyt hałaśliwie, za dużo turystów, samochodów itp.
Sądzę, że miejscowości na wyspach są o wiele bardziej urokliwe niż te położone na Makarskiej Riwierze, z tym, że na wyspach jest drożej, trzeba doliczyć koszt promu i wziąć pod uwagę czy Wasi bliscy i Wy macie chorobę morską.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 26.05.2007 23:16

No ja właśnie mam. Wogóle mam fobie duże wody.
Chociaż swoje dzieciństwo spędziłam nad wielką rzeką.
Pzdrv
Wnuczka rybaka :wink:
proca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) proca » 28.05.2007 18:50

Szczerze, z miejscowości na lądzie, położonych nad wodą, to plecam Pulę (byłem tylko jeden dzień, ale bardzo mi się podobało), Trogir, Cavtat, Dubrownik. Te miasta są o wiele przyjemniejsze, jest taki klimat starego miasta portowego, dużo do zwiedzania, jednocześnie nie odczówasz takiej strasznej komerchy mimo, że przemysł turystyczny to ich główny dochód. To są moje odczucia, są ludzie którzy lubią Makarską, ale szczerze odradzam i proponuję wybór jednego z tych miast które wymieniłem.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 29.05.2007 22:01

Czytając ten forum (dzięki że istnieje), zdecydowaliśmy że nie jedziemy do Makarskiej, ale na 100% będziemy w okolicach. Pojedziemy po 1) w ciemno, po 2) berzemy pod uwagę 2 - 3 miejscowości: Podgora, Promajna, Tucepi. A moze troche tu, troche tu.
proca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) proca » 30.05.2007 19:22

Tucepi z tego co mi wiadomo jest godne polecenia. Sam nie byłem więc własnego zdania nie mam jednak słyszałem wiele dobrego, od osób którym pod tym względem bym zaufał i pojechał tam.
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 30.05.2007 19:42

Makarska bardzo ładna i ciekawa, ale w sezonie bym tam nie pojechała. Byłam w zeszłym roku we wrześniu i mogę serdecznie polecić. Na plażach nie było tłumów jak w lipcu i sierpniu, a i w licznych knajpkach nie było zbyt tłoczno. Nie wspominając o kwaterze, którą ze względu na liczebność ofert wybieraliśmy pół dnia :lol: Trafiliśmy naprawdę fajny apartament, z klimatyzacją, kablówką, aneksem kuchennym, łazienką i balkonem - napradę czysty i zadbany, a właścicielka bardzo sympatyczna :) Do plaży mieliśmy całe 40m! :lol:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2007 11:03

Co raz bardziej skłaniam się ku temu, żeby jechać w ciemno, chociaż nie jestem na 100% przekonana, bo termin urlopu to druga połowa sierpnia, a to jest środek sezonu! Znając życie tydzień przed wyjazdem polecę do BP wykupić pobyt w nieznanym mi hotelu.
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 31.05.2007 11:22

Makarską warto zobaczyć. Napić się kawy, zjeść coś dobrego, przespacerować się uliczkami i wzdłóż portu, kupić figi na targu i wstąpić do muzeum muszli. Nie polecam jednak na wakacyjny pobyt. Zbyt dużo ludzi i zbyt miejski, gwarny klimat.
Podgora urocza, natomiast plaża bardzo wąska i przy samym deptaku. Ludzi również sporo, aczolwiek nieco mniej niż w Makarskiej bo i sama miejscowość mniejsza.
Tucepi równie urokliwe jak Podgora. Ludzi moim zdaniem nieco mniej niż w Podgorze. Blisko i do Podgory i Baskiej Vody. Odległości w zasadzie spacerowe.
Promajna moim zdaniem najbardziej odpowiednia dla tych wszystkich, którzy podczas wakacji szukają spokojniejszych klimatów. Stanowczo mniej ludzi, piękne widoki, dzikie plaże, kilka knajpek z których w szczególności polecam HAJDUK. Byłam tam już kilka razy i wiem, że jeszcze nie raz wrócę. Polecam gorąco.
Pozdrav :coool:
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone