Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2007 14:34

Zgadzam się z Tobą Ewutko,
dla tego będę odwiezać Makarską, tak jak i w ubiegłym roku tylko w celach turystycznych, zakupowych i jedzeniowych.
Co do Podgory, byłam tam dwa dni, plaża miejska rzeczywiście jest wąska. ale czytałam na cro, że po prawej stronie, za portem, są fajne plaże. Skłaniam się co raz barziej do Promajny, nawet mam już namiary na fajne kwaterki, cisza, spokój, a jak zachce się rozrywki, to ponoć można promenadą dojść do Baski Vody.
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 31.05.2007 15:59

Potwierdzam, że z Promajny można dojść do Baskiej Vody. Bardzo przyjemna i urokliwa droga wzdłóż morza. Niejednokrotnie będąc w Promajnie chodziliśmy do Baskiej zarówno w ciągu dnia jak późnym wieczorem. Cudowne zachody słońca.
Pozdrawiam i życzę przyjemności.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2007 16:21

Jak czytałam twoją odpowiedź, to coś mnie wzieło, zcisnęło w dołeczku.
Wspomnienia naszły mnie z Chorwacji Wspaniałej, zachody słońca, bo wschód był za górami, ale tak przepięknie poranne słońce oświetlało Jadran. Zimne winko w południe na tarasie pewnej knajpki, zawieszonej prosto nad morzem, przecudowne, ciepłe wieczory i szum fal.... I zapachy...
Już to słysze i widzę....
Brak słów....
Chcę już tam być!
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 31.05.2007 16:43

A ja lubię Makarską! :P To prawda, że wszystko zależy od tego czego się szuka. Dla mnie Makarska to połączenie ciszy, spokoju, małych spokojnych zatoczek i wieczorno-nocnego szumu miasta, rewii mody, tętniących życiem knajpek itd.
Mieszkałem na skraju dzielnicy Zelenka, do plaży 400 m / powrót niestety pod górę ale po 3 dniach pomykałem jak kozica/, plaża super - mało ludzi i fajne skałki. Wieczorem obowiązkowo wypad do centrum gdzie tłok, dużo ludzi i full kramów.
Można w Makarskiej znaleźć ciszę, spokój, szerokie i puste plaże trzeba tylko trochę podreptać dalej od centrum. Polecam wypożyczyć skuterek i odwiedzić Brelę, Baskę Vodę , Tucepi, Podgorę, Krvavicę itd. No i obowiązkowo wyprawa w góry przepiękną, malowniczą, wijącą się trasą. Podsumowując: w Makarskiej jeśli się chce można znaleźć spokojną wiochę jak i tętniący życiem kurort. Jadę tam również i w tym roku. Oczywiście w ciemno bo nie lubię przepłacać i kupować kota w worku. Dla tych, którzy nie wierzą chętnie prześlę zdjęcia plaży i okolicy, w której mieszkałem na e-maila. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam! 8)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2007 18:44

Wysłałam meila.
Tylko były problemy z wysłaniem, nie wiem czy doszło?
mat78
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mat78 » 16.08.2007 01:22

witam, chcialem dolaczyc jeszcze zapytanie odnosnie makarskiej jak wyglada tam sprawa z nurkowaniem (mam na mysli nurkowanie ABC jak i z pelnym wyposazeniem), czy sa skalki, jakies ciekawe nurkowe miejsca, szkoly nurkowe ? a jesli nie makarska to gdzie w jej poblizu znajde takowe miejsca

pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone