Magda O. napisał(a):Korčula No czyż to nie jest najpiękniejsza wyspa w Chorwacji?
To dopiero nasza pierwsza wyspa, więc trudno porównywać W tym roku Hvar i Vis, za rok Mljet i Lastovo, to będę mogła zrobić zestawienie plusów i minusów każdej
Magda O. napisał(a):Korčula No czyż to nie jest najpiękniejsza wyspa w Chorwacji?
Kasia i Krzyś napisał(a):z jeszcze większą uwagą będę śledzić tę część relacji, bo przecież Korčula jest w planach na ten rok
zdecydowaliśmy się na miejscówkę w pobliżu korčulańskiej starówki, zobaczymy czy warto dopłacić parę euro
tylko na Proizd trochę daleko...
Kasia i Krzyś napisał(a):z jeszcze większą uwagą będę śledzić tę część relacji, bo przecież Korčula jest w planach na ten rok
ofertę apartamentów w Zavalatnicy przeglądałam na bookingu, ceny były całkiem przyjazne, ale jednak zdecydowaliśmy się na miejscówkę w pobliżu korčulańskiej starówki, zobaczymy czy warto dopłacić parę euro
Kasia i Krzyś napisał(a):ofertę apartamentów w Zavalatnicy przeglądałam na bookingu, ceny były całkiem przyjazne, ale jednak zdecydowaliśmy się na miejscówkę w pobliżu korčulańskiej starówki, zobaczymy czy warto dopłacić parę euro
krasiu666 napisał(a):Mam fajną i sprawdzoną miejscówkę w Medvinjak z której na stare miasto spacerkiem jest około 10-15 minut, oczywiście spacer z przepięknymi widokami.
tomekkulach napisał(a):Witam
Tak,ale zauważ,że z Zavalaticy masz tylko około 14 minut krócej niż Z Korczuli-miasta
Trasą 118 na prawdę szybko się jedzie-sam początek jest trochę pokręcony
http://tiny.pl/gfcvq
Pozdrawiam
krasiu666 napisał(a):Mam fajną i sprawdzoną miejscówkę w Medvinjak z której na stare miasto spacerkiem jest około 10-15 minut, oczywiście spacer z przepięknymi widokami.
Dom w pierwszej linij brzegowej. My byliśmy w dwie pary 2*2+1 do dyspozycji mieliśmy 3 sypialnie plus salon z aneksem kuchennym wszystko przez biuro 95 erełek. Gospodyni na koniec powiedziała, że bezpośrednio u nich -25% cena.
Jak by coś ktoś to mam nr. tel do nich.
CROnikiCROpka napisał(a):My płaciliśmy 1807 zł za 7 noclegów na początku września (31.08 - 07.09). Ulokowanie w zasadzie pośrodku wyspy, więc wszędzie odległość podobna.
Nie przejmuj się, że masz daleko na Proizd, bo Korcula nie jest jakaś ogromna, a drogi są bardzo dobre, więc jeździ się przyjemnie.
Nas z Zavalaticy ciągle gdzieś nosiło, w zasadzie rano wyjeżdżaliśmy i wracaliśmy tam tylko spać
Potwierdzam. Medvinjak jest bardzo fajną miejscówką, blisko do starego miasta, no i widok na Półwysep W sumie to nawet trochę żałowaliśmy, że nie wybraliśmy noclegu właśnie tam.
Katerina napisał(a):Konoba Albert Odkryliśmy ją we wrześniu - 5 miesięcy temu! Byliśmy potraktowani z honorami i dostaliśmy coś tam on the house, bo małżon przyznał się,że ma na imię ....jak w nazwie.No to kelner Albert zawołał kucharza..Alberta i razem było ich już trzech Byliśmy baardzo zadowoleni z jedzenia i obsługi No i oczywiście widoków.
Ja byłam na wszystkich wymienionych wyspach, oprócz Lastowa i wciąż nie mogę się zdecydować która najpiękniejsza jako całość .Mljetu nie wybrałabym na dłuższy pobyt ze względu na brak miasteczek na wieczorne przesiadywanie, ale też jest magiczny.Było tam najbardziej dziko i odludnie ze wszystkich znanych mi otoków. Hvar - perełki architektoniczne (Stari Grad, Hvar,Vrboska), Korčula - PLAŻE, no i mój ukochany Vis - ..bo dobrze się tam czuję ogólnie. O Pelješcu nie będę peanów pisać, bo to nie wyspa, a po drugie..wszystko wiadomo w temacie
figusek napisał(a):No Ewa w końcu już nie mogłam się doczekać Korčuli !
majeczka napisał(a)::D od dobrych kilku lat jesteśmy już stałymi bywalcami Zavalaticy. W konobie Albert również bywaliśmy od czasu do czasu. Panuje tam bardzo miła, fajna i sympatyczna atmosfera. Świetne miejsce i wspaniały widok na zatoczkę.
Co do menu, szczególnie polecam dania rybne oraz grillowane kalmary i małże.
p.s. bywaliście może również w konobie na dole zatoki? Bardzo kameralna i na pewno także godna polecenia...
lotnikwsk napisał(a):CROnikiCROpka napisał(a):Gdybym wiedziała, że Korcula będzie "w cenie" bardziej niż Riwiera Makarska, to bym zaczęła od doopy strony naszego urlopu
No to teraz już wiesz
Super miejscówka
Stęskniłam się, więc być może ( jak czas pozwoli) odwiedzimy Korčulkę podczas tegorocznego pobytu na Pelješcu.
A na razie powspominam razem z Tobą.
tyniolek napisał(a):A JESZCZE PROIZD PRZED NAMI
Powrót do Nasze relacje z podróży