Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska Riwiera 17- 27 czerwiec 2011 (Podgora)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 20.07.2011 21:13

Zeby nie podgrzewac atmosfery to ciagne dalej no bo chce miec to juz z glowy :D:D

Zaczely mnie piec oczy, (a moglem sie tak nie rozgladac za dziewczynami pomyslalem), musialem w kazdym razie je jeszcze dodatkowo potrzec, bo bol sie nasilal i nasilal, jakby mi ktos zapalniczka wypalal oczy.

Dziewuchy zaczely mi truc zebym nie jeczal i nie plakal :/ milosierdzia nie mialy w kazdym razie truly co z Ciebie za facet, no ale mi lzy same lacialy bez mojego udzialu.

Noc mialem w zasadzie z glowy, bol okropny, tarlem juz nie oczy ale skronie, tak, ze krew poleciala, no nic ciekawego.
Jakos do rana przetrwalem, rano dalej nie moglem patrzec na oczy bol, dziewczyny juz nie komentowaly tego.

Powiedzialem, ze chce do szpitala, bo nie wytrzymam, pewnie naswietlilem sobie oczy :/
Z pomoca przyszli mi nasi sasiedzi skontaktowali sie z taka Polka co prowadzila biuro podrozy w ktorym oni wykupili wczasy i powiedzieli, ze oni pokryja koszty pobytu w szpitalu.

Zaskoczenie, mnie to zaskoczylo,
no jednak Polacy sobie pomagaja,
a przeciez nie znali mnie w ogole, a juz postanawiaja pomoc.

Zawiezli mnie do tej Pani, a pozniej na 2 auta pojechalismy do szpitala lub na pogotowie, nie wiem dokladnie bo nie moglem patrzec na oczy :)

Na miejscu musielismy troche poczekac na swoja kolej.
Wszedlem razem do gabinetu z tlumaczka tj. z ta Pania z biura. Lekarka przeprowadzila ze mna wywiad, osluchala mnie, a nastepnie stwierdzila, ze to najprawdopodobniej reakcja alergiczna.
Miala racje bo ja jestem alergikiem, ale w takim stadium to jeszcze nie mialem.
Leczenie to 2 szpile w tylek :) rewelacja :D
No musialem polozyc sie na kozetce sciagnac gacie, a Pani ulzyla sobie we mnie :D:D

jakkolwiek by to zabrzmialo, zrobila mi dobrze jak nikt inny, bo poczulem znaczna ulge :D:D bol jakby ktos pstryknol palcami odszedl w zapomnienie :)
Tylko troche bylem jak na haju widzialem za mgla i obraz mi sie obracal :)

Porozmawialem jeszcze z Pania tlumacz, okazalo sie, ze prowadzi i organizuje wycieczki statkiem, nawet dala mi wizytowke jakbysmy chcieli to mozemy jechac po okazyjnej cenie ( w kazdym razie tansza byla wycieczka calodniowa z posilkiem i zwiedzaniem, niz ryba w restauracji, jak to wtedy porownywalem).

Podziekowalem jej serdecznie i juz chcialem zaplacic za pomoc, ale ona nie chciala pieniedzy, powiedziala, ze Polacy powinni sobie pomagac za granica :) no i znowu zaskoczenie, przynajmniej jak dla mnie, poswiecila swoj czas za friko :) szok :D ja tak nie umie :D

W kazdym razie ja nalegalem, a ze bylem zamroczony to zgodzilbym sie na wszystko :D, i teraz bedzie troche smiesznie to dla Ciebie Katarinkoo no bo ona zaczela uciekac (bo juz wtedy rozmawialismy na zewnatrz przed tym szpitalem :)

No wiec ona ucieka (tak jak w tym teledysku Pan Americano..... :D
a ja za nia, a reszta za mna :D:D musialo to dosyc dziwnie wygladac, bo tylko widzialem jak ludzie sie odwracaja :D co to sie dzieje :D:D
W kazdym razie po niecalych 10 min. doscignolem ja, zdyszany dalem kase :D:D
Ile to trzeba sie omeczyc, zeby sie komus zrewanzowac.
Ale za to, ze bylem taki nieustepliwy poprosila o spotkanie na 2gi dzien, obiecala ze dostane jakis lokalny wyrob :)

Na 2 gi dzien przyjechalismy do Trogiru,a nasza Pani przyjechala na motorku ze swoim mezem i dostalem w banie za to, ze sie do niej przystawialem :D:D
Musialem sie tlumaczyc, czemu sciagnolem spodnie, ze mnie bolalo i takie tam :)

Oczywiscie zartuje :) Okazalo sie ze jej maz to bardzo mily Chorwat, porozmawialismy troszke okazalo sie ze maja mala coreczke, prowadza firme w Krakowie, ale polowe roku mieszkaja w CHorwacji. Dostalismy w sumie 2 butelki litrowej rakiji. Zyczac sobie na wzajem duzo zdrowia pozegnalismy sie :)

The ENd

nie no tak nie moge skonczyc :)

Prawda jest taka, ze nie bardzo cos jeszcze pamietam, nie bede zmyslal bo to bylo dawno, w kazdym razie wyjazd sie udal, bylo sporo smiechu, a Trogir jest naprawde cudny, ladniejszy niz Makarska.

Generalnie z atrakcji nie korzystalismy, raczej plazowanie i plywanie.

Pamietam jeszcze jedna imprezke jak gadalem majac juz troszke w czubie z tym naszym sasiadem z Jablonki. W kazdym razie on mi powiedzial, ze, ze mnie niezly playboy musi byc no bo 3 laseczki i ja sam,[ a z siostra nie jestesmy za bardzo podobni do siebie (ech musze pogadac z mama o tych wloszech :P:D]
jak ja to robie?
a ja na to, ze to przez moj akcent :D a poza tym to kwestia wprawnych rak i jezyka :D
ale to prawda wiecej niz 2 kobiety na raz, to brakuje 3 reki :P:D

w kazdym razie powiedzialem mu, ze tez ma fajna zonke i jak chce to sie wymienimy :P:D
Chyba nie zakapowal, bo po moich slowach rozesmial sie glosno :D:D

W kazdym razie wyjasnilem na koncu, ze tylko z jedna dziewczyna jestem :) ktora przeszla do finalu :D, a pozostale osoby to siostra i kolezanka.

Pod koniec pobytu powiedzial mi, ze mi juz nie zazdrosci, a gleboko wspolczuje :D:D (chalasu wcale nie bylo, wcale !! :D:D
No kto normalny wytrzymalby dluzej z 3 kobietami niz tydzien :P:D

I jeszcze teraz tak na powaznie juz.
Bardzo podobalo mi sie jak w ostatnia noc plywalismy w morzu i ogladalismy czarne niebo i mase gwiazd. Pamietam jak czulem na ciele przelatujace naprzemiennie cieple i zimne prady wody. Czulem, ze jestem wolny od wszelkich trosk i zmartwien, a zycie jest naprawde piekne :)

P.S. Acha, tym razem bedac w Chorwacji mialem cala mase srodkow antyalergicznych i kropli do oczow no i dobrze sie czulem.
Ale mysle, ze to chyba na ta kolezanke bylem uczulony :D:P
johnvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) johnvip » 20.07.2011 21:55

Kilka fotek do miejsca, które w tym roku mnie urzekło. Podgora -zdjęcia wieczorowo-nocne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 28.07.2011 20:27 przez johnvip, łącznie edytowano 1 raz
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 21.07.2011 12:17

Czarna Stopo, szkoda, że takie krótkie masz te wojaże...
arecki007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arecki007 » 21.07.2011 13:38

Czarna Stopo, podrzuć namiar na kwaterkę, proszę.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.07.2011 21:36

Nie to , żebym był namawiaczem do złego :wink:

ale tak koniec . . . i koniec :?: :roll:

Napisz jeszcze jakiś ( najlepiej jakieś ) suplement , przemyślenia " po czasie " . . .

Jestem pewien , że frekwencja będzie spora :)

Pozdrawiam
Piotr
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.07.2011 22:15

Czarna Stopa napisał(a):
Zona lekko poirytowana zrewanzowala sie tym, ze wielkosc mojego przyrodzenia porownala do fistaszka, czy koliberka nie pamietam, a nastepnie powiedziala, ze z pewnoscia, bede najwieksza atrakcja plazy, bo takiego malego cudu to jeszcze nikt nie widzial.

Odważne, naprawdę.
Gratuluję dystansu do................... wszystkiego.

Szkoda , że to już finał.

Pozdro.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 22.07.2011 13:17

:lool:
super się czytało, czekam na następne relacje ;)
Bartek K.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek K. » 22.07.2011 14:03

super czytanko, jeśli mozna tez poprosze o namiary na kwatere
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 22.07.2011 15:19

Przemyslenia :) hymmmm....

Wiesz jezeli chodzi o mnie, to co moge jeszcze dodac to to, ze przejezdzilem cala Europe, poludniowa czesc rowniez, bylem tez w Ameryce, ale Chorwacja, lub moze raczej Dalmacja, bo polnocna strona nie zrobila na mnie takiego wrazenia, jest przepiekna. I jezeli ktos wacha sie gdzie jechac na wakacje, to szczerze z reka na watrobie :D polecam poludniowa czesc chorwacji.

Niewazne czy zatrzymasz sie w Breli, Basce Vodzie, na wyspie Brac, czy jeszcze dalej na poludnie, bedziesz zauroczony tym skrawkiem na ziemi.
I wakacje masz super!!

Dla mnie kraje typu Egipt, Tunezja, czy Turcja, odpadaja od razu.
Mialem doczynienia z muzulmanami, i nie mam ochoty miec wiecej takich kontaktow. Nie mowie tylko o sprawach stricte religijnych, ale np. spolecznych np. stosunek do kobiet, masakra, nie do pomyslenia, a jednak. Poza tym nie chcialbym nikogo urazic, ale normy czystosci daja tez wiele do zyczenia :) Jedzenie radzilbym popijac duza iloscia napojow wysokoprocentowych.

Oczywiscie, kazdy moze miec inne zdanie i ja to rozumiem.

Uwazam, ze Wlochy, Chorwacja i Grecja sa dobrym wyborem.
Trzeba sie tylko liczyc z tym, ze Wlochy beda drozsze, a w Grecji niedlugo moze byc nie za ciekawie :D:D ale niktorzy lubia ryzyko :)

Optymalnym wyborem jest Chorwacja.
Oczywiscie starych wyjadaczy nie musze przekonywac, oni juz to wiedza :D:D

Moja opinia bazuje na informacjach od moich znajomych i od tego na co sam zwrocilem uwage, niestety nie zawsze wypoczywajac, a predzej bedac przejazdem sluzbowo.

Natomiast jesli chodzi o sama PODGORE to jest to naprawde malownicze miasteczko. Osoby ktore lubia wypoczynek beda bardzo zadowolone. Jezeli ktos lubi rozrywke, to predzej MAkarska lub inne wieksze miasto.
Ale w tym zakresie to niewiele moge powiedziec, gdyz imprez i przygodnych znajomosci nie szukalem. Prosze popytac innych forumowiczow.

I tak jak kazdy pisze :D jest to ekstra baza wypadowa do wszelkiego inngego rodzaju wycieczek. Mozna zwiedzic cala poludniowa czesc chorwacji.

Oczywiscie jak ktos dysponuje odpowiednia iloscia sianka :D:D
a wiadomo jak masz sianko to bedzie .......... ;)
hehe
to moze byc:
Kuba, Meksyk, Nowa Zelandia, Hawaje, Malediwy no i oczywiscie Wyspy Zielonego Przyladka ;)

oczywiscie wszystkie dokladnie zwiedzilem :D:D:D

ech......, no moze kiedys :) ale cos czarno to widze :D:D

Jezeli chodzi o samych chorwatow, to mam o nich naprawde dobre zdanie. Bardzo mili, bardzo uczynni, grzeczni ludzie :)
Choc dodam, ze w ostatni dzien zniknela nam karimata :D
ale tak miedzy nami, to napewno nie Chorwaci ;);) :D:D

Jezeli chodzi o dogadanie sie to nie trzeba znac zadnego jezyka. Zdarzalo sie, ze w restauracji chorwaci sami prosili, zeby do nich mowic po polsku, a nie po angielsku.

Wiec nie ma strachu :):)

Moge jeszcze od siebie dodac juz na koniec to, ze juz mam ochote znowu jechac do Chorwacji :):)

Pewnie za rok mi nie wyjdzie, ale jak damy rade to moze za 2 latka :D:D

Tymczasem bede sledzil jak sie bawia inni :D:D niech was wszystkich drzwi scisna :P:P

Pozdrawiam
Juz biala stopa :D;)
obca_zolza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) obca_zolza » 31.07.2011 14:43

aż lezka mi sie nawineła pod koniec.............. To było najlepsze co do tej pory tu , na CRO przeczytałam. Żywe i świeze jak lawendowy zapach. Beż literackich wynaturzeń, bez szarpania nożką po każdym kawalku relacji. Dziekuje CZARNA STOPA
obca_zolza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) obca_zolza » 31.07.2011 14:47

już wiem.Nie moglam znaleźć to co czuje, czytając Ciebie Czarna Stopa... Juz wiem: masz wielkie serce do ZYCIA. Pozdrawiam
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 01.08.2011 09:07

Czarna stopo Twój post podsumowujący chwycił mnie za serce!!!
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 03.08.2011 13:15

Elizasz napisał(a):Czarna stopo Twój post podsumowujący chwycił mnie za serce!!!

zgadzam się
chinekk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chinekk » 31.01.2012 17:05

mogę prosić o namiar na kwaterę
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Makarska Riwiera 17- 27 czerwiec 2011 (Podgora) - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone