Zeby nie podgrzewac atmosfery to ciagne dalej no bo chce miec to juz z glowy :D
Zaczely mnie piec oczy, (a moglem sie tak nie rozgladac za dziewczynami pomyslalem), musialem w kazdym razie je jeszcze dodatkowo potrzec, bo bol sie nasilal i nasilal, jakby mi ktos zapalniczka wypalal oczy.
Dziewuchy zaczely mi truc zebym nie jeczal i nie plakal :/ milosierdzia nie mialy w kazdym razie truly co z Ciebie za facet, no ale mi lzy same lacialy bez mojego udzialu.
Noc mialem w zasadzie z glowy, bol okropny, tarlem juz nie oczy ale skronie, tak, ze krew poleciala, no nic ciekawego.
Jakos do rana przetrwalem, rano dalej nie moglem patrzec na oczy bol, dziewczyny juz nie komentowaly tego.
Powiedzialem, ze chce do szpitala, bo nie wytrzymam, pewnie naswietlilem sobie oczy :/
Z pomoca przyszli mi nasi sasiedzi skontaktowali sie z taka Polka co prowadzila biuro podrozy w ktorym oni wykupili wczasy i powiedzieli, ze oni pokryja koszty pobytu w szpitalu.
Zaskoczenie, mnie to zaskoczylo,
no jednak Polacy sobie pomagaja,
a przeciez nie znali mnie w ogole, a juz postanawiaja pomoc.
Zawiezli mnie do tej Pani, a pozniej na 2 auta pojechalismy do szpitala lub na pogotowie, nie wiem dokladnie bo nie moglem patrzec na oczy
Na miejscu musielismy troche poczekac na swoja kolej.
Wszedlem razem do gabinetu z tlumaczka tj. z ta Pania z biura. Lekarka przeprowadzila ze mna wywiad, osluchala mnie, a nastepnie stwierdzila, ze to najprawdopodobniej reakcja alergiczna.
Miala racje bo ja jestem alergikiem, ale w takim stadium to jeszcze nie mialem.
Leczenie to 2 szpile w tylek rewelacja
No musialem polozyc sie na kozetce sciagnac gacie, a Pani ulzyla sobie we mnie :D
jakkolwiek by to zabrzmialo, zrobila mi dobrze jak nikt inny, bo poczulem znaczna ulge :D bol jakby ktos pstryknol palcami odszedl w zapomnienie
Tylko troche bylem jak na haju widzialem za mgla i obraz mi sie obracal
Porozmawialem jeszcze z Pania tlumacz, okazalo sie, ze prowadzi i organizuje wycieczki statkiem, nawet dala mi wizytowke jakbysmy chcieli to mozemy jechac po okazyjnej cenie ( w kazdym razie tansza byla wycieczka calodniowa z posilkiem i zwiedzaniem, niz ryba w restauracji, jak to wtedy porownywalem).
Podziekowalem jej serdecznie i juz chcialem zaplacic za pomoc, ale ona nie chciala pieniedzy, powiedziala, ze Polacy powinni sobie pomagac za granica no i znowu zaskoczenie, przynajmniej jak dla mnie, poswiecila swoj czas za friko szok ja tak nie umie
W kazdym razie ja nalegalem, a ze bylem zamroczony to zgodzilbym sie na wszystko , i teraz bedzie troche smiesznie to dla Ciebie Katarinkoo no bo ona zaczela uciekac (bo juz wtedy rozmawialismy na zewnatrz przed tym szpitalem
No wiec ona ucieka (tak jak w tym teledysku Pan Americano.....
a ja za nia, a reszta za mna :D musialo to dosyc dziwnie wygladac, bo tylko widzialem jak ludzie sie odwracaja co to sie dzieje :D
W kazdym razie po niecalych 10 min. doscignolem ja, zdyszany dalem kase :D
Ile to trzeba sie omeczyc, zeby sie komus zrewanzowac.
Ale za to, ze bylem taki nieustepliwy poprosila o spotkanie na 2gi dzien, obiecala ze dostane jakis lokalny wyrob
Na 2 gi dzien przyjechalismy do Trogiru,a nasza Pani przyjechala na motorku ze swoim mezem i dostalem w banie za to, ze sie do niej przystawialem :D
Musialem sie tlumaczyc, czemu sciagnolem spodnie, ze mnie bolalo i takie tam
Oczywiscie zartuje Okazalo sie ze jej maz to bardzo mily Chorwat, porozmawialismy troszke okazalo sie ze maja mala coreczke, prowadza firme w Krakowie, ale polowe roku mieszkaja w CHorwacji. Dostalismy w sumie 2 butelki litrowej rakiji. Zyczac sobie na wzajem duzo zdrowia pozegnalismy sie
The ENd
nie no tak nie moge skonczyc
Prawda jest taka, ze nie bardzo cos jeszcze pamietam, nie bede zmyslal bo to bylo dawno, w kazdym razie wyjazd sie udal, bylo sporo smiechu, a Trogir jest naprawde cudny, ladniejszy niz Makarska.
Generalnie z atrakcji nie korzystalismy, raczej plazowanie i plywanie.
Pamietam jeszcze jedna imprezke jak gadalem majac juz troszke w czubie z tym naszym sasiadem z Jablonki. W kazdym razie on mi powiedzial, ze, ze mnie niezly playboy musi byc no bo 3 laseczki i ja sam,[ a z siostra nie jestesmy za bardzo podobni do siebie (ech musze pogadac z mama o tych wloszech :D]
jak ja to robie?
a ja na to, ze to przez moj akcent a poza tym to kwestia wprawnych rak i jezyka
ale to prawda wiecej niz 2 kobiety na raz, to brakuje 3 reki :D
w kazdym razie powiedzialem mu, ze tez ma fajna zonke i jak chce to sie wymienimy :D
Chyba nie zakapowal, bo po moich slowach rozesmial sie glosno :D
W kazdym razie wyjasnilem na koncu, ze tylko z jedna dziewczyna jestem ktora przeszla do finalu , a pozostale osoby to siostra i kolezanka.
Pod koniec pobytu powiedzial mi, ze mi juz nie zazdrosci, a gleboko wspolczuje :D (chalasu wcale nie bylo, wcale !! :D
No kto normalny wytrzymalby dluzej z 3 kobietami niz tydzien :D
I jeszcze teraz tak na powaznie juz.
Bardzo podobalo mi sie jak w ostatnia noc plywalismy w morzu i ogladalismy czarne niebo i mase gwiazd. Pamietam jak czulem na ciele przelatujace naprzemiennie cieple i zimne prady wody. Czulem, ze jestem wolny od wszelkich trosk i zmartwien, a zycie jest naprawde piekne
P.S. Acha, tym razem bedac w Chorwacji mialem cala mase srodkow antyalergicznych i kropli do oczow no i dobrze sie czulem.
Ale mysle, ze to chyba na ta kolezanke bylem uczulony :P