cd. rafting.
Bruno okazał się milym gosciem, choć widac, ze wczorajszy dzien mial dosyc ciezki
wygladal gozej odemnie
w jednym bucie brakowalo mu sznurowki, a w drugim wystawal mu jezyk
spodnie ledwo na nim wisialy
a czarna bluzke z napisem rafting Cetina mial mocno pognieciona, jednym slowem wygladal jakby ostro popil, przespal sie w rowie i przyszedl na spotkanie
Bez problemu jednak obnizyl cene ze wzgledu na brak jednej osoby. Zaplacilismy z gory, a nastepnie dal nam taki kwit i powiedzial zeby przejechac jeszcze z 5 km i zatrzymac sie obok restauracji gdzie mozemy bez problemu zostawic samochod, musielismy tylko powiedziec ze jestesmy od niego. Nastepnie mamy czekac na niego przy drodze.
Tak tez zrobilismy, choc mielismy problem ze znalezieniem miejsca na restauracyjnym parkingu. Czekalismy przy drodze, co okazalo sie nielada wyczynem, gdyz bylo dosyc ciasno, a jeszcze zepsol sie autobus i jeden pas byl zajety, a 2-gim autka ostro smigaly.
Bruno przyjechal na czas. W szok wprawil nas samochod jakim przyjechal, byl to istny obraz nedzy i rozpaczy
Jak przystalo na prawdziwego uprzejmego mezczyzne, przepuscilem wszystkich przodem i wszedlem ostatni, co okazalo sie bledem
Nie bylo miejsca dla mnie, zostalo przysiasc na takim wglebieniu znajdujacym sie przy kierowcy, ech.
Strasznie grzalo w tym samochodzie i zrobila sie potworna duchota, a sporo osob zrobilo sobie wakacje od mydla
wiec poprosilem czy moglby otworzyc okno. No i sie zaczelo, Bruno wziol sobie do serca moje slowa i bedac uzbrojony w srobokret zaczol swoje zmagania z oknem
wyciagal z niego jakies male kamyczki ktore podtrzymywaly chyba zeby nie wypadlo
czy co, hehe
Po 10 minutach spocony powiedzialem zeby sobie odpuscil bo mi sie go troche zal zrobilo. Jednak jak na wyczynowca przystalo meczyl sie az do samego konca. Okno otworzyl 2 min. przed tym jak sie zatrzymalismy.
Na miejscu rozdysponowano miedzy nas kamizelki i kaski, tak ze po ich ubraniu, wygladalismy jak banda niebieskich plemnikow
W sumie plynelismy w 3 pontony, my wygralismy towarzystwo naszego prezesa
Dziewczyny na starcie zaczely komentowac jakiegos kajakarza ktory przeplywal i az miauczaly z zachwytu. Zapytalem o co ha?
Zona odpowiedziala: no bo on taki mniamusny.
Mniamuśny?
co to w ogole za slowo, po delikatnej wymianie zdan (pomyslelem: niech sie kobitka cieszy, ze jeszcze ktos darzy ja uczuciami dobrymi lub zlymi, przeciez normalnie tego szkieletora nikt nawet kijem by nie dotknol
:D
Zapewniala mnie mowiac: No misiu przeciez wiesz ze tylko Ciebie kocham. Oczywiscie uwierzylem, przeciez jestesmy w 90% tych udanych malzenstw, ktore prawie zawsze sie oklamuja
Swoja droga pomyslalem ze ten moj szwagier to farciaz. Dzien wczesniej
obczailismy taka Czeszke kolo plazy, nie ta co ostatnio z tymi duzymi, powiedzmy oczami
:D, i latal wokol niej jak messerschmitt.
A teraz zostal z nia sam na sam, bo niby sie zle czuje.
Swoja droga razem stwierdzilismy ze strasznie nam sie podoba jak sie ubiera. Projektanci tacy jak Armani, Gucci itd. moga sie tylko uczyc od takich mlodych osob.
Ten material, kolory, ksztalt, nie moglismy wyjsc z podziwu
Moze powinnismy zalozyc firme Czarna Stopa&Tuńczyk i zgarniac miliony na tych ciuszkach
Zapomnialem dodac: chodzila TOP LESS
Tak wiec moj ulubiony szwagier (innych nie mam
krazy jak sep nad padlina, a ja musze sie meczyc z tymi gremlinami
Rafting okazal sie dosyc meczacy, bo plynelismy dziewczyny z przodu, a ja i Bruno z tylu. Nasz sternik zapomnial wioslowac, co powodowalo ze znosilo nas caly czas na prawo. Wydawal tylko komendy, a my z zona wioslowalismy na przemian do przodu i do tylu.
Tak sie zmachalem, lub moze odezwal sie Sen nocy letniej , yhm.. poprzedniej ze co 20-25 min. jak robili przerwy popijalem wode w Cetine
Poziom wody po naszym raftingu zmniejszyl sie o 2 cm
Ale zakazu nie bylo
Bruno prawie polowe drogi gadal przez komorke
Ale troche bylo mi glupio zwrocic mu uwage, bo sam nie lubie jak ktos mi zwraca, wiec nic nie mowilem.
Cetina nie jest tak ekstremalna jak myslelismy, spokojnie mozna plynac z dziecmi, a im wiecej ludzi plynie tym lepiej.
Serce zabilo mi szybciej jedynie jak dowiedzialem sie ze mozna skakac ze skal. Zona jak to zobaczyla powiedziala ze chyba mi calkiem pod daszkiem zawrzalo
ale nie myslac co mowi wylazlem na skale, zapytalem tylko jak jest gleboko, a jak uzyskalem informacje ze 6 m, moje obawy zostaly uspokojone.
Z pontona myslalem ze skala ma ok. 3, 4 metry, ale z dolu to troche nizej wygladalo, niz z gory.
Juz chcialem skoczyc, zeby miec to za soba, to Bruno zawolal do mnie bo nie ma aparatu i musimy poczekac jak ekipa do nas dolaczy, ech
Ja tu umieram, a on wyskakuje z takim czyms.
Czekalem z 10 min. az mi sie sandaly spocily
Z okrzykiem FREEEEDDOOOOOMMMMMM!!!!!! plusnolem w otchlan
Podplynolem do pontona, a Siostra zamiast mi pomoc, to powiedziala, ze mialem straszny polski akcent (zboczenie nauczyciela angielskiego), a ja na to
o'right my friend, special price for You,
czyli ze postaram sie mowic z brytyjskim akcentem
:P:D:D
Po skoku stwierdzilem ze Leniwiec Bruno jest calkiem sprytny, wiec biorac z niego przyklad przestalem wioslowac i razem z nim zaczolem powtarzac:
Do psiodu, do psiodu......
Na co moje gargamelki zaczely tak jak w przeszlosci nasz wybitny przywodca z wasem proklamacje wolnych zwiazkow zawodowych
Probujac odbic pileczke, przywolalem slowa mojego ulubionego idola nastolatek , czyli JFK (jakby ktos nie wiedzial, to wyjasniam, ze to taka siec fast-food ow, gdzie mozna kupic kubelek z kurczakami
:D )
Zaczolem kochane nie pytajcie co wasz kraj moze zrobic dla was, ale co wy mozecie uczynic dla swojego kraju
Bedac jednak pod znacznym wplywem srodkow masowego przekazu, ktore propaguja idee islamistyczne, moje kochanie wyciagnelo ciezsze dziala, przy ktorych sam wujek Osama moglby wymieknac
zgadnijcie co to moglo byc??
nie chodzi ani o bron biala, ani o karabiny, bomby, bron biologiczna itd. itp.
Zoneczka stanowczo powiedziala, ze jak nie zaczne wioslowac, to moge zapomniec o seksie przez najblizszy miesiac
:)
A ze takie slowa nie wywarly na mnie zadnego wrazenia, chwycilem za gitare i zagralem tak ze mielismy 2 obroty w prawo o 360 stopni
Po 3 godzinach splywu dobilismy do ladu.
teraz fotki :
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us