Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska Riwiera 17- 27 czerwiec 2011 (Podgora)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 09.07.2011 00:09

8O O kurczaczki, nie widzę zdjęć, ale fajnie piszesz, czekam na jeszcze i jeszcze i jeszcze.......w sierpniu będziemy też gdzieś w okolicy, w ciemno :lol:
Pozdrawiam
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 09.07.2011 00:20

Staram sie wrzucic troszke fotek, ale cos mi to nie do konca idzie :) nie ma to jak swiezak na horyzoncie :)
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 09.07.2011 00:25

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 09.07.2011 00:27

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 09.07.2011 00:30

NO chyba zalapalem, to teraz lepiej pojdzie :)
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 09.07.2011 00:35

Obrazek

Obrazek

Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 09.07.2011 00:49

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niedziela zakonczona toastem :) c.d.n.
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 09.07.2011 07:11

Przez najbliższy tydzień będę tu zaglądał :)

później zaglądnę do.... Podgory :wink:
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 09.07.2011 07:33

Krajanie... ziomalu... nie idź tą drogą... :wink: ,bo pojawi się Janusz Bajcer i rzuci na Ciebie klątwę :lol: :lol: (tzn. pisz z polskimi znakami :wink: )

A poza tym dawaj dalej... jeszcze przez 4 dni "Cię poczytam", bo potem ziuuum... :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 09.07.2011 17:15

No teraz to aż mnie serducho zakuło, ten widok z tarasu :lol: eh, jeszcze miesiąc :?
Paweł71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł71 » 09.07.2011 19:02

Też chętnie poczytam
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 09.07.2011 20:53

Ja też przysiadam i poczytam. :D :D :D
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 10.07.2011 10:20

No i nastapil wieczor i poranek dzien 2gi. Poniedzialek.

Wstalem zaraz z rana ok. 6ej. Rureczka maska pletwy i dawaj :)
Nikogo na plazy nie bylo, co mi bardzo odpowiadalo bo cale dno bylo tylko moje majj preszesssss :D:D ( z wladcy pierscieni :DD
Poplywalem ok. 2 godzin, jak wychodzilem z wody to powoli ludziska zaczeli sie zbierac :)

Wpadlem do domku, towarzysze podrozy jeszcze spali, wiec wziolem szybki prysznic zeby zmyc slona wode, i poszedlem do najblizszego sklepiku, do ktorego mialem cale 2 min. drogi :D kupilem chlebek, pomidorki i jakas paste rybna, w sumie byly jej 3 rodzaje. Wybralem ten ktorego bylo najmniej :D
Jak wrocilem ze sklepu rodzinka juz byla obudzona. Wspolnie przygotowalismy sniadanko :D
Siostra przy sniadaniu, podziekowala mi ze zrobilem zakupy, narzekala tylko ze nie mogla spac, bo o 6ej nad ranem jakis matol tlokl sie pletwami :D Oczywiscie nie przyznalem sie ze to bylem ja :) poza tym dodala ze myslala ze to jakas motorowka plywa, nie wiedzialem ze bylem tak glosny, w kazdym razie pewnie cala okolica slyszala bo plywalem na calej dlugosci :D:D, a co niby maja odpoczywac na wakacjach :D

W kazdym razie po sniadanku wygralem zmywanie :)
Kochani poszli do wody, a ja poszedlem do centrum :D
po drodze spojrzalem na znak:
Obrazek

Niestety nikogo nie bylo przy nim, zapytalem w pobliskiej knajpce gdzie i z kim moglbym rozmawiac zeby skorzystac z jakis atrakcji.
Bardzo mily chorwat powiedzial, ze jest troszke za wczesnie i zebym przyszedl pozniej :)

Ruszylem wiec dalej, zagladnolem do lokalnego biura podrozy, bardziej zeby wymienic pieniadze na kuny, ale przy okazji wziolem kilka darmowych mapek i takich ulotek z atrakcjami, w pobliskim sklepiku kupilem troszke widokowek zeby wyslac do znajomych. w sklepie ze sprzetem sportowym kupilem najdrozsza maske z rurka, bo moja wczesniejsza chinska juz calkiem oddala posluszenstwo swojemu panu :D
Nie chcac przeplacac kupujac tanie, to i tak przeplacilem.
Znalazlem jeszcze poczte i kupilem znaczki.

Wrocilem na plaze zeby wyprobowac nowy zakup. Okazal sie super. wiec dalsza czesc dnia do obiadu spedzilem w wodzie, no moze poza jednym razem zeszlem na lad, bo kolo nas rozlozyla sie biusciasta blondynka :D
Wiec wraz ze szwagrem nagle zachcialo nam sie opalac :D
W kazdym razie na ladzie nie spedzilem za duzo czasu, bo okazalo sie ze lepiej wygladalo to z wody :) chociaz szwagrowi sie spodobalo bo zostal dluzej i zalozyl duze czarne okulary :)
Ja piersi naogladalem sie juz troszke w zyciu, wiec duzo bardziej podobalo mi sie nurkowanie i ogladanie dna :) w koncu mozna podgladac jak krab bokiem chodzi :) rewelacja :)
Po obiadku ruszylem znowu na miasto :)

Obrazek

i kolejne
Obrazek

spotkalem poza tym przy desce goscia od wypozyczalni sprzetu,
bo krotkiej rozmowie dogadalem sie co do ceny odnosnie parasailingu,
pytalem sie dla 4 ech osob, ale okazalo sie ze wazymy za duzo, wiec mozemy leciec po 2wie osoby :) umowilem sie na 2 gi dzien na 10ta :)
i ruszylem z powrotem do swoich :) ktorzy byli zachwyceni ze sobie polatamy.

Wieczorem ruszylismy do makarskiej c.d.n.
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 10.07.2011 11:31

Jezeli chodzi o Makarska, to wydawalo mi sie ze bedzie duzo bardziej zatloczona i chalasliwa, a tu zonk :) bylo dosyc cicho i jakos spokojnie, no ale moze na taki dzien trafilismy. Autko zaparkowalismy na parkingu przy glownej drodze bez wiekszych problemow. Oczywiscie musielismy zaplacic za parking. Joko ze nie mielismy drobnych wszedlem do pierwszego lepszego sklepu, ale niezbyt uprzejma pani powiedziala ze nie wymieni, ech.
Pewnie nie ja pierwszy ja o to pytam, ale za to za rogiem w piekarni juz poszlo gladko.

Makarska wedlug mojej subiektywnej opini jest troszke brzydsza od Trogiru, ale za to posiada ten swoj nie wiem jak to nazwac powiedzmy smaczek :)

Ceny tutaj sa, co mnie strasznie zdziwilo nizsze od Podgory. Jedzenie w knajpach tansze, w kantorze kurs lepszy. Sadzilem, ze raczej w mniejszym miescie ceny beda relatywnie nizsze. Moze dlatego ze to przedsezon :)

Przechadzalismy sie uliczkami wchodzac do roznych sklepow. W zasadzie chcialem kupic koledze z pracy koszulke w barwach chorwacji z napisem Croatia, co okazalo sie nie tak latwym zadaniem jak sadzilem na poczatku. Duzo bylo koszulek ale klubowych, a to nie to.
Za to kupilem 2 magnesy :P hehe
Chicialem kupic mapke taka na pergaminie (chyba), na co zona: "Po cholere Ci mapka :)
Wiec zgadnijcie kupilem ?
ech oczywiscie nie :D
Kazdy mezczyzna powinien znac swoje miejsce :) a wiadomo kto rzadzi tym swiatem :D:D

W restauracyjce zamowilismy jakies 2 misy z roznymi rodzajami mies, wygladalo to super, a smakowalo jeszcze lepiej, popijalismy Ozujskiem, w takich smiesznych kuflach :)
Ocenilismy ze jednak Karlovacko bardziej przypadlo nam do gustu.
Wracajac do autka, przechodzilismy kolo takiego ryneczku, no i okazalo sie ze jednak jest glosno :D:D, bo akurat gral jakis zespol, powiem tak, calkiem przyjemnie sie tego sluchalo, tylko musielismy sie troszke przepchnac przez ludzi zeby przejsc dalej.
Troszke przegielismy z parkingiem, bo mielismy zaplacone tylko 3 godziny, a stalismy ponad 4 :)
Na szczescie nikt auta nie odcholowal, jak to sie tam podobno dosyc czesto zdarza :)

Wrocilismy do PODGORY..

Chyba troche przynudzam wiec wrzuce fotki :)
Obrazek

Ten Pan i Pani sa w sobie zakochani :D:D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten statek co widac powyzej raz przeplynol kolo naszych okien, ale byla to dosyc komiczna scena, gdyz muzyka leciala cos w stylu niemieckie disco - polo, i pona 100 ka osob skakala i sie gibala :D:D a bylo to juz poznym popoludniem wiec wracali, znaczy sie musza miec fajna ekipe zeby tyle ludzi tak rozbawic :D, mielismy nawet poplynac, ale bylismy troszke za krotko, a wszystkiego zlapac sie nie da :)
Czarna Stopa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarna Stopa » 10.07.2011 12:01

Wtorek _ Paraseiling

Umowilismy sie tam na godz. 10ta. No i w zasadzie tylko my z zona przyszlismy punktualnie. Siostra poszla z mezem na spacer ktory sie lekko przeciagnol, a ogsc od dechy :D:D zaginol w akcji :)

Zapytalem takiego mlodego chlopaka kolo rowerka wodnego takiego ze zjezdzalnia, czy nie wie o ktorej bedzie gosc od paraseilingu. Odpowiedzial ze dopiero wyplynol (od razu sie ucieszylem :)) ej ze mnie zlosliwiec :)

Powiedzialem ze bylem z nim umowiony na 10ta, na co on zlapal za telefon i po krotkiej rozmowie powiedzial, ze bedzie za jakies 15 min. W miedzyczasie przyspacerowali mlodzi :) Powiedzialem ze kowboj sie spoznia, na co oni ze moze jeszcze wroca do domu, ja raczej nie bylem zachwycony z tego, nawet powiedzialem zebysmy z nowu sie nie mineli, na co oni powiedzieli ze na pewno nie :)

Wiadomo co sie stalo, jak znikneli za zakretem, motorowka przyjechala :)
Przeprosilem i poprosilem zeby zaczekal jeszcze na 2 osoby. Troche mu sie spieszylo, bo na pokladzie byl jakis znany fotograf i robil zdjecia z lotu ptaka calej okolicy, ale coz mial zrobic.
Czekajac na siostrunie z mezem, zauwazylismy w oddali w wodzie grzbiety ryb, sadzilem poczatkowo ze to tunczyki, a zona upierala sie ze to delfiny, zapytalem kowboja (stroj i zachowanie, kto byl i znal ten wie :)
Odpowiedzial : Delfiny :)) uraaaaaa!!!

Kolo 11ej :D niewielkie spoznienie przyszla 2ga para :)
No i w koncu moglismy ruszyc.

Plynelismy dosyc dlugo ponad 1,5 godziny, ja tak czekajac, a ze z natury jestem bardzo odwazny, mocno sie przypocilem :D:D
Nie bylo to jednak takie straszne jak sie zapowiadalo. Najlepszy byl start :D u gory bylo dosyc spokojnie, nie czuc predkosci, mozna poogladac cala okolice z lotu ptaka, te 15 min. ktore sie leci jest wystarczajace, bo pod koniec juz troche sie nudzi :)

Bylismy w Makarskiej bo ten fotograf ktory byl z nami notabene latal 3 razy i chcial zrobic zdjecia okolicy.
Plusem bylo to ze pozniej porobil nam kilka fajnych fotek :) for free :)
Duza frajda bylo samo plyniecie ta motorowka :)
Sam chcialem wynajac lodke, ale musialbym wynajac ta najwolniejsza, gdyz nie mam licencji na szybsza, a rodzinka skwitowala ze pierdziochem plywac nie beda :D

Fotki z lotu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[/u]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Makarska Riwiera 17- 27 czerwiec 2011 (Podgora) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone