Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska przygoda 18-27 lipca 2011

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 04.08.2011 08:45

Buber Dzięki za szybką odpowiedź :D
asmar2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmar2010 » 04.08.2011 18:14

Poprzedniego dnia na statku poznaliśmy parę z Niemiec- przysiedli się do nas i razem spędziliśmy czas na statku- mieli więc kilka naszych zdjęć a my ich. Aby je sobie przekazać umówiliśmy się następnego dnia wieczorem na piwo. Pierwsze miejsce, które przyszło nam do głowy to Disco Plaża.
Wcześniej ten dzień w całości spędziliśmy na plaży.. po południu zaczynało się chmurzyć, więc zebraliśmy się i szliśmy do domu- zaczęło kropić... nie udało nam się niestety uciec przed burzą... dotarliśmy do kwatery cali przemoczeni... szybko się wysuszyliśmy i wybiegliśmy na schody na półpiętro zrobić zdjęcia, bo widoki (jak zwykle w Chorwacji :) ) były niesamowite...
a oto one:
Obrazek
Obrazek
Mniej więcej po godzinie przestało padać, więc zebraliśmy się i pomaszerowaliśmy do Disco Plaża.. Tam gdzie duże piwo kosztuje 10kn, pisałam wcześniej też o haczyku jaki się z tym piwem wiąże... Mianowicie.. osiedliśmy, przyszli znajomi Niemcy.. zamówiliśmy po piwie.. to była sobota... siedzieliśmy, siedzieliśmy aż przyszła godzina ok 22 i obsługa zaczynała zasuwać takie niebieskie plandeki na płocie od klubu, żeby z zewnątrz nie było widać co jest w środku, przed wejście natomiast wyszedł pan 'bramkarz" :) Spodziewaliśmy się, że zacznie się impreza... i się zaczęła.. wejście nie było płatne... bramkarz chyba dla porządku postawiony przed wejściem.. ale piwo... hmm.... od momentu kiedy klub plażowy/restauracja - bo można tez było zjeść, zamieniła się w dyskotekę, nie było już piwa toceno za 10 kn, wtedy można już było zamówić jedynie małe butelkowe Karlovacko za 15 kn :) jakoś trzeba zarabiać:)
Miejsce przyjemne, muzyka.. hmm... no nie było to dla nas coś zachwycającego, ale pobawić można się było, generalnie jak to w klubach nad jakimkolwiek morzem, mieszanka radiowych europejskich hitów..
oto kilka zdjęć
Obrazek
Obrazek
Tym sposobem kolejny dzień był za nami...

Kolejne dni spędzaliśmy na plaży i korzystając z miejscowych uciech w postaci lodów, owoców i pięknych podwodnych widoków.. od kiedy nauczyłam się snurkować praktycznie nie wychodziłam z wody- do teraz odczuwam skutki w postaci jeszcze schodzącej skóry z pleców:) ale widoki były cudowne.
Z dnia na dzień wybieraliśmy się coraz dalej od plaży miejskiej w Makarskiej bo im dalej tym spokojniej, i woda czystsza i widoki piękniejsze.. Ostatnich kilka dni chodziliśmy dobrych kilka km w prawo od centrum na tzw zatoczki, gdzie było przecudnie po prostu. i szczerze polecam tym, którzy pierwszy raz będą w Makarskiej od razu udać się daleko w prawo jeszcze za Buba Bar.. Naprawdę warto.
Ostatnio edytowano 12.07.2013 20:00 przez asmar2010, łącznie edytowano 1 raz
asmar2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmar2010 » 04.08.2011 18:51

Nasza droga na plażę...
Obrazek
mijaliśmy po drodze miejsce, w którym wieczorem całkiem przyjemnie można było wypić piwko..
Obrazek
plażę.. jeszcze miejską..
Obrazek
chodziliśmy między 8 a 9 rano więc na plażach było jeszcze znośnie.
Obrazek
ale w co lepszych miejscach bywało już kiepskawo, tu miejsce obok klubu Buba Bar i dźwigu do skoków na bungee
Obrazek
a tu miejsce, w którym jednego dnia bez większego problemu zamówiłam pizzę na wynos za 40 kn, nie na plastikowym talerzu lecz porządnie zapakowaną w pudełko do pizzy i mogłam spokojnie zanieść na plażę
Obrazek
poranny widok na Buba Bar
Obrazek
swoją drogą zachęceni widokami naprawdę niezłej zabawy w ciągu dnia, poszliśmy kiedyś wieczorem z nadzieją na szaloną noc.. jak się okazało w poniedziałek o godzinie 22 w Buba Barze było... puuustoo.. dziwne
Obrazek
Po drodze do "naszych" zatoczek widoki były coraz fajniejsze...
Obrazek
i wreszcie spokój i cisza nad wodą.. i można spokojnie snurkować..
Bez zbędnego komentarza wkleję kilka zdjęć.. Jak dla nas te miejsce genialne i najlepsze, żeby popływać, odpocząć, poopalać się i snurkować.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-WMd69wWaAZ0/TjcVh8cAx_I/AAAAAAAADyw/UhOZuI2_y6w/s800/DSC00192.JPG][/img]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu my.. w oczekiwaniu na lepszą pogodę... najzabawniejsze było to.., że na dobrą sprawę każdy widział, że nad wyspami już pada deszcz i zmierza prosto do nas, ale wszyscy twardo siedzieli najdłużej jak sie dało w tych zatoczkach, żeby nie stracić takich dobrych miejsc:)
Obrazek
i muszelki znalezione między kamieniami..
Obrazek
Obrazek
Przeeepyszny gorący burek na śniadanie...
Obrazek
i zbliżająca się burza.. dalej twardo siedzieliśmy.. nawet poszliśmy popływać..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W pewnym momencie deszcz z nami wygrał.. zwinęliśmy się szybko i pobiegliśmy na kawę i sałatkę owocową...
Obrazek
jednak jak tylko się nieco przejaśniło wróciliśmy nad wodę..
Obrazek
pogoda nie ustępowała.. kolejny deszcz
Obrazek
Znaleziska na plaży
Obrazek

Tym sposobem minął nasz ostatni dzień na plaży... popływaliśmy jeszcze trochę i znów zaczęło padać więc już zrezygnowaliśmy.. oczywiście dokładnie w momencie kiedy dotarliśmy do kwatery wyszło słońce i sie przejaśniło już do końca dnia.. ale już było za późno.. poszliśmy jeszcze posnurkować wieczorem na miejskiej plaży, ale już bez specjalnego plażowania...
Następnego dnia wcześnie rano wybraliśmy się jeszcze na plażę wygrzać się nieco, bo w dniu wyjazdu pogoda była cudowna.. O godzinie 14 musieliśmy się już wykwaterować więc wróciliśmy o 11 do pokoju wziąć prysznic i spakować się do końca. Oddaliśmy klucze i mieliśmy do 18:30 czas, bo dopiero o 18:30 miały po nas przyjechać mikrobusy z Tempet- wieeeelki organizacyjny minus dla Funclubu za to.. Zostawiliśmy walizki i poszliśmy kręcić się po mieście, ale nie było to zbyt radosne kręcenie się..ani popływać, bo już sie wykąpać przed podróżą byśmy nie mogli.. łazić za dużo po tym upale tez nie można było... Skończyło się na meega dłuuugim i wielkim obiedzie z trzema kawami, piwem i deserem... później usiedliśmy sobie w jednym mniejszym porcie jachtowym i oglądaliśmy przypływających ludzi...
W końcu z opóźnieniem przyjechał po nas mikrobus i zawiózł nas do autobusu, który miał nas zawieźć do domu.. Pocieszeniem tego dnia było to, że udało nam się usiąść na miejscach na piętrze z przodu i mieliśmy genialny widok po drodze...
Obrazek

To by było w zasadzie na tyle z mojej relacji....
Podsumowując... Makarska bardzo fajna, otoczenie piękne i bardzo dużo się dzieje..
Zdecydowanie uważam, że punkt, który należy odwiedzić na mapie Chorwacji...

[/list]
asmar2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmar2010 » 04.08.2011 19:07

Na koniec jeszcze mała zachęta do snurkowania:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ehhh.. już tęsknię... wszystkim, którzy dopiero wybierają się do Chorwacji życzę cudoownych wakacji i wspaniałych wspomnień...
asmar2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmar2010 » 04.08.2011 19:11

odwrócony jeżowiec..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dobrze, to już wszystkie zdjęcia... jeszcze raz wszystkim cromaniakom życzę cudownych wakacji tych i każdych następnych.. :)
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 04.08.2011 19:23

super się czytało!!!
Tym bardziej, że plażowaliście tam, gdzie my w 2006 roku! Też odkryliśmy te zatoczki i tylko tam chodziliśmy :) Szczerze, to na tych głównych plażach nie byliśmy ani razu, od razy woleliśmy poszukać czegoś przyjemniejszego....

Snurkowanie widzę udane! Świetna sprawa! Mój starszy syn tak właśnie spędza 2 tygodnie wakacji 8) Chyba, ze go ciągniemy na jakieś wycieczki :wink:

Faktycznie sporo czekania na busa.... ale wykorzystaliście czas w pełni :)

Dzięki za relację! :D :D :D
JacKas
Odkrywca
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacKas » 04.08.2011 19:33

:D szkoda, że to już koniec tej cudnej relacji, czytało się i oglądało super i zrobiłaś mi taką ochotę, że już nie mogę się doczekać wyjazdu do Makarskiej. :) Mam nadzieję, że 3 tygodnie szybko zlecą. 8)
Dzięki za świetną relację. Aż chce się tam być...... :hut:
asmar2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmar2010 » 04.08.2011 20:14

Elizasz napisał(a):super się czytało!!!
Tym bardziej, że plażowaliście tam, gdzie my w 2006 roku! Też odkryliśmy te zatoczki i tylko tam chodziliśmy :) Szczerze, to na tych głównych plażach nie byliśmy ani razu, od razy woleliśmy poszukać czegoś przyjemniejszego....

Snurkowanie widzę udane! Świetna sprawa! Mój starszy syn tak właśnie spędza 2 tygodnie wakacji 8) Chyba, ze go ciągniemy na jakieś wycieczki :wink:

Faktycznie sporo czekania na busa.... ale wykorzystaliście czas w pełni :)

Dzięki za relację! :D :D :D

Nie ma za co.. cieszę się, że dobrze się czytało... Pozdrawiam gorąco..
asmar2010
Podróżnik
Re: :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmar2010 » 04.08.2011 20:16

JacKas napisał(a)::D szkoda, że to już koniec tej cudnej relacji, czytało się i oglądało super i zrobiłaś mi taką ochotę, że już nie mogę się doczekać wyjazdu do Makarskiej. :) Mam nadzieję, że 3 tygodnie szybko zlecą. 8)
Dzięki za świetną relację. Aż chce się tam być...... :hut:

Cieszę się, że wzmogłam oczekiwanie na wakacje... życzę pięknej pogody i samych cudnych wrażeń z Makarskiej.. i oczywiście chętnie przeczytam relację po powrocie...
Życzę, by te 3 tygodnie minęły w ekspresowym tempie... Pozdrawiam
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 04.08.2011 20:38

No widzisz Aniu, jak się chce dobrze spędzić czas to nawet pogoda nie jest przeszkodą!Dla chcącego nic trudnego! Ja odwiedzę za 6 dni wszystkie te miejsca w których byłaś Ty.
Mama.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 04.08.2011 21:44

Przeczytałem w całości Twoją relację , pooglądałem zdjęcia i muszę przyznać , że bardzo mi się podobała i zachęciła do ponownych odwiedzin :D , chociaż Makarska nie jest moim ulubionym miejscem w Chorwacji . . .

Zatoczki , gdzie plażowaliście - bardzo urokliwe ( to z powodu takich miejsc miedzy innymi tak mnie tam ciągnie ) i z pewnością o wiele bardziej nadające się do snurkowania niż miejskie plaże - dla mnie zbyt zatłoczone .

Dziękuję za piękną relację

Pozdrawiam
Piotr
asmar2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmar2010 » 04.08.2011 21:51

piotrf napisał(a):Przeczytałem w całości Twoją relację , pooglądałem zdjęcia i muszę przyznać , że bardzo mi się podobała i zachęciła do ponownych odwiedzin :D , chociaż Makarska nie jest moim ulubionym miejscem w Chorwacji . . .

Zatoczki , gdzie plażowaliście - bardzo urokliwe ( to z powodu takich miejsc miedzy innymi tak mnie tam ciągnie ) i z pewnością o wiele bardziej nadające się do snurkowania niż miejskie plaże - dla mnie zbyt zatłoczone .

Dziękuję za piękną relację

Pozdrawiam
Piotr

To prawda, nawet woda w tych zatoczkach była jakby czystsza, mniej mętna.. No i ta świadomość, że można płynąć przed siebie i na nikogo się nie wpadnie.. a już na pewno nie z taką częstotliwością jak na miejskiej plaży.. Zdecydowanie jak dla mnie te zatoczki były największym plusem Makarskiej.. Choć raz zapuściliśmy się w zatoczki jak jeszcze nikogo nie było i okazało się później,że to była plaża FKK- jakoś zanim przyszli ludzie nie zauważyliśmy wielkiego czerwonego napisu na skałkach:)
Sylwia&Marcin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia&Marcin » 01.09.2012 16:00

super recenzja :) ... chcielibyśmy jechać właśnie z tym biurem :) i chciała bym się kilku rzeczy dowiedzieć ... dodałam Was do znajomych ale nie mam pojęcia jak wysłać do Was prywatną wiadomość :)
napiszcie coś do nas :)
kamil1400
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1400 » 01.09.2012 21:10

Witam:) Mam pytanie o willę w której mieli zamieszkać Wasi rodzice mianowicie willa Dany. Jak ją oceniają? Czy mają jakieś zdjęcia stamtąd? Będę bardzo wdzięczny za jakąś wiadomość:) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl albo na forum:)

Z góry dzięki:)
blizna01
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blizna01 » 02.09.2012 00:20

Świetna relacja. Mam również pytanie. Ile kosztował ten rejs? Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Makarska przygoda 18-27 lipca 2011 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone