Makarska, konkretna lokalizacja ale czy nie za daleko?
napisał(a) EwaSta90 » 22.06.2013 15:23
Witam, w końcu udało nam się znaleźć apartament, który znajduje się w granicach naszych możliwości finansowych mimo tego, że jest to oferta z Casamundo (niestety szukanie na własną rękę nie przynosi nam lepszych, pod względem ceny, rezultatów). Z okazji, że mam więcej szczęścia niż rozumu, podczas spaceru po Makarskiej za pomocą narzędzia google streetview, udało mi się odnaleźć ulicę, przy której jest położony apartament, który chcemy wynająć
No i tutaj pojawia się problem, ponieważ zgodnie z opisem oferty do morza jest 700 m, jednak jak widać na załączonej mapce, a także jak dobrze wiedzą bywalcy Makarskiej - 700 metrów to my mamy ale do PORTU

Pytanie "gdzie jest plaża?"

(spacer na streetview nie przynosi odpowiedzi bo mogę poruszać się tylko po ulicach, z których plaży nie widać). Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do was - czy byłby ktoś skory wskazać, gdzie na tej mapce są plaże i czy z naszego miejsca noclegowego (punkt A) nie zrobi się nagle z trasy plaża-dom 2km?! Czy trasa z apartamentu na najbliższą plażę jest możliwa do pokonywania pieszo? Czy można jakoś skrócić sobie tą drogę idąc "na szagę"? A tak na marginesie to apartament jest ulokowany przy ulicy Vukovarska 2, tam gdzie jest salon Opla (może ktoś był, jest w stanie podać bezpośredni namiar albo spał w pobliżu i wie, ze ta lokalizacja jest kiepska?). Btw, mam chytry plan przedzwonić do tego salonu Opla i wymusić na nich kontakt do właściciela apartamentów, może uda się pominąć Casamundo
Dziękuję każdemu, kto zechce choć odrobinę pomóc

- Załączniki:
-

- trasa nad morze