Dzień dobry.
Jak w tym roku w Makarskiej? Ktoś był/jest? Jak ceny?
Woman0002 napisał(a):Nie zapominaj o katamaranie który płynie ze Split, przez Makarską, Korcule, Dubrownik... rok temu o nim tu pisałam . Trzeba by tylko sprawdzić czy dalej pływa cieszył sie sporym zainteresowaniem więc podejrzewam że ma się dobrze
Wypływa z Makarskiej z portu codziennie rano o 9, biletów nie ma sensu kupować przez internet, kupisz je na miejscu w porcie. Jest tam takie biuro podróży ATLAS (siedziba jest na rogu uliczki, w drodze do przystani z której dopływa Katamaran) oni sprzedają bilety, możesz kupić od razu bilet powrotny.
Bilet w 1 stronę na Korcule 120 kun, wszystko jest tam opisane, z panem po angielsku się dogadasz
Podobno można tez kupić je wchodząc na katamaran... ale pewności nie mam.
Ważne- nie spóźnij się oni nie czekają.. załadunek turystów trwa parę minut...
Statek ogromny..z zewnątrz wrażenie robi nieziemskie
Korcula warta każdej kuny wydanej na podróż - byłam tez na tzn fish picnik- fajna sprawa (Hvar i Brać) ale plus największy wyjazdu na Korcule jest taki ze nie masz pośpiechu.. na wyspie jesteś od 11 do około 17:00 a to sporo czasu na zwiedzanie. Katamaran zatrzymuje się w porcie przy samym starym mieście.
krzysiekw3 napisał(a):Dzień dobry.
Jak w tym roku w Makarskiej? Ktoś był/jest? Jak ceny?
ApropoDefacto napisał(a):Gdzie w Makarskiej zjem pewne sprawdzone i dobre panierowane kalmary ? w tamtym roku nie było okazji poszukać ale w tym nadrobię !
tre_k napisał(a):Orientuje się ktoś czy w okolicach Makarskiej bądź po drodze jadąc 1 przez Knin i plitwickie kupię gdzieś wino na litry? oraz lokalny bimber ,?
tyynoniewiem napisał(a):Cześć. Mam pytanie. Czy w Makarskiej jest jakiś sklep, stragan, miejsce, gdzie można kupić koszulkę piłkarską Chorwacji? Jeśli tak, to w jakiej mniej więcej cenie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
tyynoniewiem napisał(a):Cześć. Mam pytanie. Czy w Makarskiej jest jakiś sklep, stragan, miejsce, gdzie można kupić koszulkę piłkarską Chorwacji? Jeśli tak, to w jakiej mniej więcej cenie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Marcinowy napisał(a):Hej wszystkim,
Jak wygląda komunikacja miejska w Makarskiej?
Planuję zrobić sobie tripa do Breli i zastanawia mnie czy wszystkie autobusy do Splitu zatrzymują się tam.
Może ktoś orientuje się w jakich godzinach kursują autobusy oraz ile kosztują bilety (płatne na dworcu czy w autobusie?).
Wracać do Makarskiej zamierzam na nogach
Przy okazji to w Makarskiej będę 7-19 Sierpnia więc jakby ktoś miał wolne miejsce w aucie dla dwóch osób i wybierałby się na Biokovo, ewentualnie gdzieś indziej to jestem chętny do rozmowy
anderson26 napisał(a):Kłaniam się wszystkim forumowiczom, jedziemy pierwszy raz na makarską i mamy jeden poważny problem właściciel domu zrobił nas w "wała" i okazuje się ze jest 1 miejsce parkingowe zamiast obiecanych dwóch a wiemy jaki jest problem ze znalezieniem miejsc parkingowych. Krótko mówiąc musimy gdzies na 2 tygodnie zostawić auto najtaniej jak się da w dowolnym miejscu nawet oddalonym 5/10km od centrum, doradzi ktoś co najlepiej zrobić?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne