MersoneK napisał(a):Dzien dobry wszystkim, Wybieramy się w tym roku pierwszy raz do Chorwacji, naszym celem jest Makarska, chcielibyśmy pojechac do Megjugorje, Czy ktosorientuje sie jakie sa ceny takiej wycieczki organizowanej przez biura w Makarskiej???
Woman0002 napisał(a):Niestety ciężko dodać tu zdjęcie przez ogranicznik
Plik jest zbyt duży, maksymalny rozmiar to 1 MiB.
Powoduje to że muszę prawie pół zdjęcia wyciąć,chyba ze jest jakiś lepszy sposób niż kadrowanie aby je odchudzić..
Woman0002 napisał(a):Co do plaż, na palże miejskie nie masz co liczyć chyba że lubisz tłok, w Makarskiej zawsze one są pełne turystów, ale oczywiście wystarczy ruszyć tyłek nieco dalej i już bez większego problemu można znaleźć pustą zatoczkę dla siebie. Na plażowanie zawsze szliśmy praktycznie za miasto w stronę Kravicy, całą drogę masz wygodną promenadę, jest tam pełno małych zatoczek, czasami wymaga tylko zejścia po kamieniach w dół... jest tam tez dużo golasów Dojście z centrum Makarskiej (okolice portu) do tych zatoczek zajmowało godzinkę, 1,5 jeśli mieliśmy przerwę na lody czy soki...
Woman0002 napisał(a):W drugą stronę czyli w strone Tucepi nie ma co iść (jeśli chcesz plażować tego dnia) teren jest dosyć ciężki do przejścia, po niewygodnych kamieniach, w lesie, gdzie nie ma wiatru.. gorąco jak nie wiem...
Co ciekawe, raz nawet wybrałam się do Tucepi... czytałam kiedyś relacje dhmegi i opisywała ona tą trasę.... niestety zamiast do Tucepi dotarłam przypadkiem na Nugal Beach ale to już inna historia.. nie będę zanudzać
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne