Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) )

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 27.06.2016 19:30

A my w tamtym roku nie mieliśmy żadnych problemów z miejscem na plaży, nawet o godzinie 11-12 nie było problemu z miejscem, a plażowaliśmy między hotelem Biokovka, a BubaBeach. Nigdy do centrum się nie pchaliśmy na plażowanie. Fajne i spokojne miejscówki są kilkaset metrów za BubaBeach idąc w kierunku Baśki Vody.
Asiaa90
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiaa90 » 28.06.2016 09:16

My właśnie planujemy korzystać z plaż gdzieś "obok" nie tej głównej, więc myślę, że spokojnie się coś znajdzie trzeba tylko przejść trochę dalej :)
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 28.06.2016 19:39

marek.pl3 napisał(a):A my w tamtym roku nie mieliśmy żadnych problemów z miejscem na plaży, nawet o godzinie 11-12 nie było problemu z miejscem, a plażowaliśmy między hotelem Biokovka, a BubaBeach. Nigdy do centrum się nie pchaliśmy na plażowanie. Fajne i spokojne miejscówki są kilkaset metrów za BubaBeach idąc w kierunku Baśki Vody.

No to wlasnie te okolice mialam na myśli piszac "dalej od centrum".my plazowalismy przy hotelu rivijera i super bylo.codziennie pil godz aquaaerobiku gratis :-) :-) :-)
croneserka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) croneserka » 28.06.2016 19:48

Ja w tym roku kierunek Albania, ale do Makarskiej mam sentyment. Zarówno w 2013 i 2014 mieszkałam w tym samym miejscu. Mniej więcej po środku miasta ale na saaaamej górze, więc do plaży schodziło się jakieś 15 minut, wychodziło trochę dlużej ;) . W 2014 musieliśmy 2 noce przenocować gdzie indziej (zawsze jeżdżę w ciemno, bo zawsze się coś znajdzie) i do plaży mniej więcej taka sama droga, blisko bungee, zaś do starego miasta dobre 40 minut, a szkoda, bo tam jest świetny klub pod chmurką. Ile kosztuje przejazd tą ciuchcią?

Widziałam jak na głównej plaży pan rozkładał ręczniki, a potem te miejsca odsprzedawał...
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 01.07.2016 20:30

moniolla napisał(a):
marek.pl3 napisał(a):A my w tamtym roku nie mieliśmy żadnych problemów z miejscem na plaży, nawet o godzinie 11-12 nie było problemu z miejscem, a plażowaliśmy między hotelem Biokovka, a BubaBeach. Nigdy do centrum się nie pchaliśmy na plażowanie. Fajne i spokojne miejscówki są kilkaset metrów za BubaBeach idąc w kierunku Baśki Vody.

No to wlasnie te okolice mialam na myśli piszac "dalej od centrum".my plazowalismy przy hotelu rivijera i super bylo.codziennie pil godz aquaaerobiku gratis :-) :-) :-)

No właśnie, to był Hotel Rivijera i w prawo w kierunku Buba Beach i dalej. Ale nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że jest ścisk na plaży, dla mnie ścisk oznacza sytuację, że nie mogę położyć ręcznika czy karimaty, ale w Makarskiej z taką sytuacją nie miałem do czynienia.
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 03.07.2016 14:09

Bo narzekacze zawsze będą narzekać ;-)
Choć osobiscie w samym centrum makarskiej nie wyobrazam sobie spokojnego plażingu,tam dosłownie koc na kocu ....średnia przyjemność mieć czyjeś stopy na głowie....;-)
showtek2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) showtek2 » 04.07.2016 20:28

Bedze miał miejscówkę w miejscu zaznaczonym na czerwono

Obrazek

Co mi możecie polecić by iść ? Gdzie na plaże najlepiej, gdzie jeść ? :) Bo raz bylem w Makarskiej na chwile tylko :)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 08.07.2016 15:34

Witam fanów Makarskiej, a w szczególności B.V. :papa:

Chciałam podpytać, bo widzę, że tu wielu było tam kilkukrotnie, mianowicie ulica Rogac (dokładnie Rogac 51 ; tu na mapie https://www.google.pl/maps/place/Roga%C ... 16.9425887 ) to dobra lokalizacja? Chodzi mi o dostanie się "na dół" i jakieś spożywcze w okolicy.

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
gonziu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonziu » 08.07.2016 16:53

Witam.
Wybieram sie do Makrskiej w Sierpniu.
Czy są tam jakies boiska do siatkówki plażowej?
Pozdrawiam!
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 08.07.2016 21:19

gonziu napisał(a):Witam.
Wybieram sie do Makrskiej w Sierpniu.
Czy są tam jakies boiska do siatkówki plażowej?
Pozdrawiam!

W Chorwacji, są plaże kamieniste, ewentualnie żwirowe, nie ma piasku, jak nad Bałtykiem, więc o grę w siatkówkę na plaży raczej tam trudno.
A po za tym, plaże są małe, wąskie raczej kameralne. Chcąc grać na nich w siatkę, musiał byś skakać po plażowiczach :oczko_usmiech:
croneserka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) croneserka » 11.07.2016 13:34

moniolla napisał(a):Bo narzekacze zawsze będą narzekać ;-)
Choć osobiscie w samym centrum makarskiej nie wyobrazam sobie spokojnego plażingu,tam dosłownie koc na kocu ....średnia przyjemność mieć czyjeś stopy na głowie....;-)

Mówienie prawdy to nie narzekanie. Nie każdy lubi taki tłok więc warto ludzi uprzedzić. Chodziłam na plażę główną. Był okropny ścisk. Mieszkałam chyba w najwyższym punkcie apartamentowców w Makarskiej (jechałam w ciemno, dobra cena, warunki i piękny widok na morze), w linii prostej mniej więcej Hotelu Dalmacja, wystarczająco miałam długą trasę na plażę, a co dopiero odbić w kierunku Buba. Makarska jest moim ulubionym miejscem na wakacje ale ten ścisk na plaży jest okropny, a od Buba jest kawał drogi do mojego ulubionego klubu. Nie widzi mi się aby codziennie jeździć ciuchcią czy taxi..
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 12.07.2016 13:14

croneserka napisał(a):
moniolla napisał(a):Bo narzekacze zawsze będą narzekać ;-)

Mówienie prawdy to nie narzekanie. Nie każdy lubi taki tłok więc warto ludzi uprzedzić. Chodziłam na plażę główną. Był okropny ścisk. Mieszkałam chyba w najwyższym punkcie apartamentowców w Makarskiej (jechałam w ciemno, dobra cena, warunki i piękny widok na morze), w linii prostej mniej więcej Hotelu Dalmacja, wystarczająco miałam długą trasę na plażę, a co dopiero odbić w kierunku Buba. Makarska jest moim ulubionym miejscem na wakacje ale ten ścisk na plaży jest okropny, a od Buba jest kawał drogi do mojego ulubionego klubu. Nie widzi mi się aby codziennie jeździć ciuchcią czy taxi..

Pozostaje urlop w październiku :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.07.2016 14:57

Cześć, mam nietypowe pytanie do bywalców Makarskiej.
Czy w Makarskiej, najchętniej w okolicy budki z biletami Jadroliniji i przystani promowej (skąd odpływa prom na Brač) istnieje coś na kształt przechowalni bagażu lub innego miejsca gdzie można bagaż czasowo pozostawić? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Edit: ok, już wiem, że jest przy autobusni kolodvor na Ante Starčevića, ale czy ktoś testował tę przechowalnię na swoim bagażu? :oczko_usmiech:
samul
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) samul » 13.07.2016 06:27

Witam serdecznie,
mam dwa pytania do osób przebywających w Makarskiej:
1. Jaki jest tam kurs wymiany Euro na Kuny?
2. Czy jest możliwość wypożyczenia skuterów lub quadów- jeśli tak w jakiej mniej więcej cenie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 13.07.2016 07:14

croneserka napisał(a):Ja w tym roku kierunek Albania, ale do Makarskiej mam sentyment. Zarówno w 2013 i 2014 mieszkałam w tym samym miejscu. Mniej więcej po środku miasta ale na saaaamej górze, więc do plaży schodziło się jakieś 15 minut, wychodziło trochę dlużej ;) . W 2014 musieliśmy 2 noce przenocować gdzie indziej (zawsze jeżdżę w ciemno, bo zawsze się coś znajdzie) i do plaży mniej więcej taka sama droga, blisko bungee, zaś do starego miasta dobre 40 minut, a szkoda, bo tam jest świetny klub pod chmurką. Ile kosztuje przejazd tą ciuchcią?

Widziałam jak na głównej plaży pan rozkładał ręczniki, a potem te miejsca odsprzedawał...

napiszesz coś o Albanii? jakie miasto? jaka trasa?hotel czy apartament?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) ) - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone