Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) )

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Edi1012
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edi1012 » 16.01.2016 10:53

To ja poprosze...edi1012@interia.pl Jesli moglbys opisac jeszcze pobyt od podrozy, nazwa willi, czy mieliscie wykupione wyzywienie, jak autokar. Bylbym bardzo wdzieczny bo planuje z nimi jechac 7-18 czerwiec 2016
intense
Autostopowicz
Powrót do Cro po kilku latach, Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) intense » 04.04.2016 21:56

Witam forumowiczów :)

Nie było mnie tutaj trochę czasu ale postanowiłem wrócić.
W połowie czerwca zamierzam wyjechać na urlop do Cro. Tym razem miejscowość docelowa to Makarska.

Byłem już 3 razy w Cro - Brela, Orebic, Ciovo.
Czy od 4 lat dużo się zmieniło?

Będę jechał z Kołobrzegu.
Czy dobrze myślę żeby jechać do granicy niemieckiej, a później na Berlin, Lipsk, Wels, Graz, objazd Słowenii przez Macelj, Lenart, Ptuj, a później już lecieć na Zagrzeb i jedynką na Zadar, Split?

Jeżeli muszę o czymś wiedzieć co się zmieniło od 4 lat to dajcie znać :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Powrót do Cro po kilku latach, Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.04.2016 23:19

intense napisał(a):Witam forumowiczów :)

Nie było mnie tutaj trochę czasu ale postanowiłem wrócić.
W połowie czerwca zamierzam wyjechać na urlop do Cro. Tym razem miejscowość docelowa to Makarska.

Byłem już 3 razy w Cro - Brela, Orebic, Ciovo.
Czy od 4 lat dużo się zmieniło?

Będę jechał z Kołobrzegu.
Czy dobrze myślę żeby jechać do granicy niemieckiej, a później na Berlin, Lipsk, Wels, Graz, objazd Słowenii przez Macelj, Lenart, Ptuj, a później już lecieć na Zagrzeb i jedynką na Zadar, Split?

Jeżeli muszę o czymś wiedzieć co się zmieniło od 4 lat to dajcie znać :)

makarska-kompendium-wiedzy-subiektywne-t19403.html#p283471
+ FAQ
faq-czyli-najczesciej-zadawane-pytania-f27.html
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 29.04.2016 10:35

Co myślicie o położeniu apartmentu Villa L&L w makarskiej na ul. Molizanskich hrvata 46?? Z.tego co zrozumiałam jest to 2 minuty od. "głównej " plaży? Był tam ktoś z was może????
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2016 10:44

Sylvvia napisał(a):Co myślicie o położeniu apartmentu Villa L&L w makarskiej na ul. Molizanskich hrvata 46?? Z.tego co zrozumiałam jest to 2 minuty od. "głównej " plaży? Był tam ktoś z was może????

2 minuty chyba biegiem :wink:
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 29.04.2016 10:58

Sylvvia napisał(a):Co myślicie o położeniu apartmentu Villa L&L w makarskiej na ul. Molizanskich hrvata 46?? Z.tego co zrozumiałam jest to 2 minuty od. "głównej " plaży? Był tam ktoś z was może????

W tej willi nie byłam, ale byłam w Makarskiej i mam trochę rozeznania co do odległości. Te 2 minuty do plaży nie są możliwe do zrealizowania.
Janusz ma rację
Janusz Bajcer napisał(a):2 minuty chyba biegiem
Według mnie, to spokojne przejście z tej willi do plaży głównej zajmie jakieś 10 minut.
W internecie można wyszukać opinie na temat wilii, ale czy są wiarygodne :?:
https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303814-d2292583-Reviews-Villa_L_L_Makarska-Makarska_Split_Dalmatia_County_Dalmatia.html
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.04.2016 11:08

Około 600 metrów marszu najkrótszą drogą 8)
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 29.04.2016 22:26

Juz mnie denerwuje to,tzn ci przemadzali właściciele. Ten mi napisał ze jest 100metrow, a jak ktoś pisze ze jest 200 tzn ze będę szła z tobolami ze 20 minut. Nie macie jakichś fajnych miejsc bliziutko plaży?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2016 22:27

Sylvvia napisał(a):Juz mnie denerwuje to,tzn ci przemadzali właściciele. Ten mi napisał ze jest 100metrow, a jak ktoś pisze ze jest 200 tzn ze będę szła z tobolami ze 20 minut. Nie macie jakichś fajnych miejsc bliziutko plaży?

Chyba na Hvarze były :wink:

Ta miejscówka w Makarskiej jest blisko plaży :idea:
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 29.04.2016 22:45

Janusz czy to sarkazm :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2016 22:47

Sylvvia napisał(a):Janusz czy to sarkazm :)

Jak będziesz przebierać w kwaterach - za chwilę nic dobrego nie znajdziesz.
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 01.05.2016 00:10

Wiem właśnie. Zarezerwowalam juz..
pero
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pero » 03.05.2016 03:26

Witam, planujemy się wybrać ze znajomymi do Makarskiej na początku sierpnia, w planach mamy 8-10 noclegów, jedziemy w 6 lub 7 osób, podpowiedzcie jak wygląda w takim wypadku sprawa z załatwieniem noclegu na miejscu, rok temu byliśmy w Opatiji i wybór był dosyć spory dla 5 osób płaciliśmy 90 euro za bardzo fajny apartament z tarasem, czy damy radę znaleźć coś w podobnym przedziale cenowym i dla tylu osób czy jednak Makarska jest już dużo droższym miejscem i dużo bardziej popularnym? Czy jednak jadąc w ciemno lepiej wybrać mniejsze okolice Makarskiej? Planujemy raczej gotować na miejscu, wziąć całkiem spory zapas alkoholu i jedzenia, zwiedzanie Dubrownika, Splitu i ciekawszych miejsc to nasz priorytet oraz wiadomo nastawiamy się też na ciekawe nocne życie. Dodam, że rok temu udało nam się spędzić całe wakacje za około 2200 zł za 8 noclegów, tym, że nie ruszaliśmy się praktycznie z miescja. Jak to wygląda w wypadku bardziej znanej miejscowości, jak dużo różnią się ceny?
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 06.05.2016 22:38

Wjeżdżając do Makarskiej od strony Baśki Vody mijasz stację paliw INA i jakieś 100 metrów dalej po prawej stronie masz skręt w prawo na plażę, a kawałek dalej sklepik spożywczy i właśnie w okolicy tej krzyżówki i sklepiku stoją naganiacze, którzy oferują noclegi w tej części miasta. Od tej krzyżówki do plaży masz ok. 300-400 metrów, natomiast do centrum ok. 1,5-2 km. Jeśli ta część Ci nie odpowiada, to jedziesz dalej w okolice dworca autobusowego (ok. 1 km dalej) i tam też znajdziesz bez problemu naganiaczy. W 2015 roku za 4 dorosłe osoby w połowie sierpnia płaciliśmy 65 euro x 9 nocy (klima, taras, garaż, 600 m do morza, 2 km do starówki).
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 06.05.2016 23:40

pero napisał(a):Witam, planujemy się wybrać ze znajomymi do Makarskiej na początku sierpnia, w planach mamy 8-10 noclegów, jedziemy w 6 lub 7 osób, podpowiedzcie jak wygląda w takim wypadku sprawa z załatwieniem noclegu na miejscu, rok temu byliśmy w Opatiji i wybór był dosyć spory dla 5 osób płaciliśmy 90 euro za bardzo fajny apartament z tarasem, czy damy radę znaleźć coś w podobnym przedziale cenowym i dla tylu osób czy jednak Makarska jest już dużo droższym miejscem i dużo bardziej popularnym? Czy jednak jadąc w ciemno lepiej wybrać mniejsze okolice Makarskiej? Planujemy raczej gotować na miejscu, wziąć całkiem spory zapas alkoholu i jedzenia, zwiedzanie Dubrownika, Splitu i ciekawszych miejsc to nasz priorytet oraz wiadomo nastawiamy się też na ciekawe nocne życie. Dodam, że rok temu udało nam się spędzić całe wakacje za około 2200 zł za 8 noclegów, tym, że nie ruszaliśmy się praktycznie z miescja. Jak to wygląda w wypadku bardziej znanej miejscowości, jak dużo różnią się ceny?

Makarska na pewno nie jest droższa niż Opatija :) . Podejrzewam, że jest dokładnie odwrotnie :) .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) ) - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies