Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) )

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Edi1012
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edi1012 » 16.01.2016 09:53

To ja poprosze...edi1012@interia.pl Jesli moglbys opisac jeszcze pobyt od podrozy, nazwa willi, czy mieliscie wykupione wyzywienie, jak autokar. Bylbym bardzo wdzieczny bo planuje z nimi jechac 7-18 czerwiec 2016
intense
Autostopowicz
Powrót do Cro po kilku latach, Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) intense » 04.04.2016 20:56

Witam forumowiczów :)

Nie było mnie tutaj trochę czasu ale postanowiłem wrócić.
W połowie czerwca zamierzam wyjechać na urlop do Cro. Tym razem miejscowość docelowa to Makarska.

Byłem już 3 razy w Cro - Brela, Orebic, Ciovo.
Czy od 4 lat dużo się zmieniło?

Będę jechał z Kołobrzegu.
Czy dobrze myślę żeby jechać do granicy niemieckiej, a później na Berlin, Lipsk, Wels, Graz, objazd Słowenii przez Macelj, Lenart, Ptuj, a później już lecieć na Zagrzeb i jedynką na Zadar, Split?

Jeżeli muszę o czymś wiedzieć co się zmieniło od 4 lat to dajcie znać :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Powrót do Cro po kilku latach, Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.04.2016 22:19

intense napisał(a):Witam forumowiczów :)

Nie było mnie tutaj trochę czasu ale postanowiłem wrócić.
W połowie czerwca zamierzam wyjechać na urlop do Cro. Tym razem miejscowość docelowa to Makarska.

Byłem już 3 razy w Cro - Brela, Orebic, Ciovo.
Czy od 4 lat dużo się zmieniło?

Będę jechał z Kołobrzegu.
Czy dobrze myślę żeby jechać do granicy niemieckiej, a później na Berlin, Lipsk, Wels, Graz, objazd Słowenii przez Macelj, Lenart, Ptuj, a później już lecieć na Zagrzeb i jedynką na Zadar, Split?

Jeżeli muszę o czymś wiedzieć co się zmieniło od 4 lat to dajcie znać :)

makarska-kompendium-wiedzy-subiektywne-t19403.html#p283471
+ FAQ
faq-czyli-najczesciej-zadawane-pytania-f27.html
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 29.04.2016 09:35

Co myślicie o położeniu apartmentu Villa L&L w makarskiej na ul. Molizanskich hrvata 46?? Z.tego co zrozumiałam jest to 2 minuty od. "głównej " plaży? Był tam ktoś z was może????
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2016 09:44

Sylvvia napisał(a):Co myślicie o położeniu apartmentu Villa L&L w makarskiej na ul. Molizanskich hrvata 46?? Z.tego co zrozumiałam jest to 2 minuty od. "głównej " plaży? Był tam ktoś z was może????

2 minuty chyba biegiem :wink:
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 29.04.2016 09:58

Sylvvia napisał(a):Co myślicie o położeniu apartmentu Villa L&L w makarskiej na ul. Molizanskich hrvata 46?? Z.tego co zrozumiałam jest to 2 minuty od. "głównej " plaży? Był tam ktoś z was może????

W tej willi nie byłam, ale byłam w Makarskiej i mam trochę rozeznania co do odległości. Te 2 minuty do plaży nie są możliwe do zrealizowania.
Janusz ma rację
Janusz Bajcer napisał(a):2 minuty chyba biegiem
Według mnie, to spokojne przejście z tej willi do plaży głównej zajmie jakieś 10 minut.
W internecie można wyszukać opinie na temat wilii, ale czy są wiarygodne :?:
https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303814-d2292583-Reviews-Villa_L_L_Makarska-Makarska_Split_Dalmatia_County_Dalmatia.html
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.04.2016 10:08

Około 600 metrów marszu najkrótszą drogą 8)
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 29.04.2016 21:26

Juz mnie denerwuje to,tzn ci przemadzali właściciele. Ten mi napisał ze jest 100metrow, a jak ktoś pisze ze jest 200 tzn ze będę szła z tobolami ze 20 minut. Nie macie jakichś fajnych miejsc bliziutko plaży?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2016 21:27

Sylvvia napisał(a):Juz mnie denerwuje to,tzn ci przemadzali właściciele. Ten mi napisał ze jest 100metrow, a jak ktoś pisze ze jest 200 tzn ze będę szła z tobolami ze 20 minut. Nie macie jakichś fajnych miejsc bliziutko plaży?

Chyba na Hvarze były :wink:

Ta miejscówka w Makarskiej jest blisko plaży :idea:
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 29.04.2016 21:45

Janusz czy to sarkazm :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2016 21:47

Sylvvia napisał(a):Janusz czy to sarkazm :)

Jak będziesz przebierać w kwaterach - za chwilę nic dobrego nie znajdziesz.
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 30.04.2016 23:10

Wiem właśnie. Zarezerwowalam juz..
pero
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pero » 03.05.2016 02:26

Witam, planujemy się wybrać ze znajomymi do Makarskiej na początku sierpnia, w planach mamy 8-10 noclegów, jedziemy w 6 lub 7 osób, podpowiedzcie jak wygląda w takim wypadku sprawa z załatwieniem noclegu na miejscu, rok temu byliśmy w Opatiji i wybór był dosyć spory dla 5 osób płaciliśmy 90 euro za bardzo fajny apartament z tarasem, czy damy radę znaleźć coś w podobnym przedziale cenowym i dla tylu osób czy jednak Makarska jest już dużo droższym miejscem i dużo bardziej popularnym? Czy jednak jadąc w ciemno lepiej wybrać mniejsze okolice Makarskiej? Planujemy raczej gotować na miejscu, wziąć całkiem spory zapas alkoholu i jedzenia, zwiedzanie Dubrownika, Splitu i ciekawszych miejsc to nasz priorytet oraz wiadomo nastawiamy się też na ciekawe nocne życie. Dodam, że rok temu udało nam się spędzić całe wakacje za około 2200 zł za 8 noclegów, tym, że nie ruszaliśmy się praktycznie z miescja. Jak to wygląda w wypadku bardziej znanej miejscowości, jak dużo różnią się ceny?
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 06.05.2016 21:38

Wjeżdżając do Makarskiej od strony Baśki Vody mijasz stację paliw INA i jakieś 100 metrów dalej po prawej stronie masz skręt w prawo na plażę, a kawałek dalej sklepik spożywczy i właśnie w okolicy tej krzyżówki i sklepiku stoją naganiacze, którzy oferują noclegi w tej części miasta. Od tej krzyżówki do plaży masz ok. 300-400 metrów, natomiast do centrum ok. 1,5-2 km. Jeśli ta część Ci nie odpowiada, to jedziesz dalej w okolice dworca autobusowego (ok. 1 km dalej) i tam też znajdziesz bez problemu naganiaczy. W 2015 roku za 4 dorosłe osoby w połowie sierpnia płaciliśmy 65 euro x 9 nocy (klima, taras, garaż, 600 m do morza, 2 km do starówki).
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 06.05.2016 22:40

pero napisał(a):Witam, planujemy się wybrać ze znajomymi do Makarskiej na początku sierpnia, w planach mamy 8-10 noclegów, jedziemy w 6 lub 7 osób, podpowiedzcie jak wygląda w takim wypadku sprawa z załatwieniem noclegu na miejscu, rok temu byliśmy w Opatiji i wybór był dosyć spory dla 5 osób płaciliśmy 90 euro za bardzo fajny apartament z tarasem, czy damy radę znaleźć coś w podobnym przedziale cenowym i dla tylu osób czy jednak Makarska jest już dużo droższym miejscem i dużo bardziej popularnym? Czy jednak jadąc w ciemno lepiej wybrać mniejsze okolice Makarskiej? Planujemy raczej gotować na miejscu, wziąć całkiem spory zapas alkoholu i jedzenia, zwiedzanie Dubrownika, Splitu i ciekawszych miejsc to nasz priorytet oraz wiadomo nastawiamy się też na ciekawe nocne życie. Dodam, że rok temu udało nam się spędzić całe wakacje za około 2200 zł za 8 noclegów, tym, że nie ruszaliśmy się praktycznie z miescja. Jak to wygląda w wypadku bardziej znanej miejscowości, jak dużo różnią się ceny?

Makarska na pewno nie jest droższa niż Opatija :) . Podejrzewam, że jest dokładnie odwrotnie :) .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) ) - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone