Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) )

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
astra001
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) astra001 » 06.09.2015 22:16

safie napisał(a):Nie straszcie załamaniem pogody :(

Wyjeżdżam w poniedziałek do 18.09 :)

Ja jestem od wczoraj. Od Austrii do Chorwacji lało z małymi pauzami. Dzisiaj cały dzień słoneczny. Podobno pogoda ma być do wtorku :(
jaskowice1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaskowice1 » 07.09.2015 10:43

Jechał ktoś kiedyś skuterem na Sv Jure? Długo się jedzie? Da się jakoś wyjechać? Ile kosztuje wypożyczenie skutera?
safie
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) safie » 07.09.2015 12:07

Z pogody, na którą patrzę wynika, że ma być raczej pogoda, 24 - 25 stopni i brak deszczu :)
jaskowice1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaskowice1 » 10.09.2015 22:00

Wie ktoś ile kosztują busy z Makarskiej do Splitu? :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.09.2015 22:11

Janusz_z_wąsem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz_z_wąsem » 10.09.2015 22:17

jaskowice1 napisał(a):Jechał ktoś kiedyś skuterem na Sv Jure? Długo się jedzie? Da się jakoś wyjechać? Ile kosztuje wypożyczenie skutera?

Mijałem w drodze na dół jednoślady... Samochodem ok. 50 minut. Zależne od ruchu na drodze (mijanie w zatoczkach). Skuterkiem będzie podobnie.
cezar89
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cezar89 » 12.09.2015 12:41

Witam
Wybieram się ze znajomymi do Makarskiej autokarem z Oskara 18-ego. z Warszawy. Jedzie ktoś może w tym terminie? Zakwaterowanie mamy w Villa Bernarda, był ktoś może?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
AndrzejKad
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejKad » 18.09.2015 14:05

jaskowice1 napisał(a):Jechał ktoś kiedyś skuterem na Sv Jure? Długo się jedzie? Da się jakoś wyjechać? Ile kosztuje wypożyczenie skutera?

Jechaliśmy skuterami w zeszłym tygodniu, od wjazdu do parku dojazd trwał około godzinę, bardzo przyjemna jazda, pod koniec prędkość maksymalna jaką osiągnęły skutery 20km/h ale dały radę (po dwie osoby na skuterze). Skutery wypożyczone w Makarskiej po 180 kun za sztukę + około 30 kun za paliwo. Dodatkowo bilety wstępu do parku kosztują 50 kun za osobę.
Zdecydowanie polecam taką formę wjazdu na Sv Jure.
Jarek_Lodz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek_Lodz » 01.10.2015 10:39

Cześć,
mam pytanie o wybór owoców morza na targu w Makarskiej. Co tam było, no i niestety również ważna informacja - za ile ?
Z góry dzięki za info i
pozdrawiam
Jarek
astra001
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) astra001 » 04.10.2015 12:02

Ja wróciłam z Makarskiej 20 września. Szczerze to nie widziałam owoców morza na targu, może dlatego że nie chodziłam tam rano. Wiem ze owoce morza sprzedają rano w porcie ale nie wiem za ile bo ich nie jadam i nawet nie pytałam.
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 02.01.2016 20:20

Polecam również wyjazd skuterem na Sv. Jure, skutery pożyczaliśmy w agencji turystycznej na ulicy Ante Starcevica, tam było wtedy najtaniej, płaciliśmy 200 kun za dobę, bliżej centrum były ceny po 250-280 kun za 50 cm3. Najlepiej wyjechać rano, gdyż jest mniejszy ruch. Skuter 50 cm3 spokojnie na dwie osoby wystarczy, jadąc pod górę osiągamy ok. 30-35 km/h, a trzeba pamiętać, że droga jest wąska i kręta i zawsze coś może zza zakrętu z przeciwka wyjechać. W sumie skuterem szybciej się jedzie niż autem, samochody muszą się zatrzymywać na mijankach, a motorkiem się mieścimy, również nie ma problemu z parkowaniem skutera na szczycie w przeciwieństwie do osobówek w godzinach południowych. Ogólnie frajda niesamowita, skuterki spaliły średnio ok. 4 l paliwa na 100 km. Tak nam się podobało, że w ciągu doby zrobiliśmy prawie 200 km po Makarskiej i okolicach.
Aha, polecam jeszcze wyjazd do Veliko Brdo, na końcu miasteczka skręcamy w lewo i kierujemy się do restauracji Panorama z niesamowitym widokiem na Makarską
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 02.01.2016 22:05

płaciliśmy 200 kun za dobę, bliżej centrum były ceny po 250-280 kun za 50 cm3.
Pytanie.
Ile cm3 ma doba?
Pozdr. :oczko_usmiech: :papa:
marek.pl3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek.pl3 » 03.01.2016 08:40

elka21 napisał(a):płaciliśmy 200 kun za dobę, bliżej centrum były ceny po 250-280 kun za 50 cm3.
Pytanie.
Ile cm3 ma doba?
Pozdr. :oczko_usmiech: :papa:

Oczywiście za skuter o pojemności 50 cm3.

Ktoś, kilka postów wcześniej pytał o ceny skuterów 125 cm3, o ile pamiętam, to najtańsze zaczynały się od 350 kun za dobę i oczywiście prawo jazdy kategorii A. Bardzo duży wybór był w wypożyczalni koło hotelu Dalmacija, gdzie można było wypożyczyć nawet większe motorki.
Edi1012
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edi1012 » 15.01.2016 11:23

Mam pytanie do wszystkich którzy byli z Oscarem w Makarskiej...jak było i w jakich willach mieszkaliscie?
miniek90
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) miniek90 » 16.01.2016 00:26

Ja byłem w studio ładny duży pokój czysty zadbany z pięknym widokiem na Jardan i na góry;] wycieczka z Oskarem jak najbardziej na tak mogło by być trochę bliżej do morza ale nie było źle 10-15 min drogi do a gorzej z powrotem pod górkę;] w razie potrzeby mogę jakieś zdj przesłać na emaila jak wyglądał pokój czy coś ;p do
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne ;-) ) - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies